Пилот државна матура 05 и 06.12.2007

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
По сите случки во врска со фамозната државна матура, конечно дојде периодот кога ќе се полага пробната (пилот) матура. Секако мислам дека сите кои оваа година завршуваат средно школо, се заинтригирани и заинтересирани со спроведувањето на оваа пилот матура, која според многу изјави и договори би требало да реши многу прашања околу оваа проблематика.

Значи, утре во 8, ќе започне пилот испитот по македонски јазик и литература(албански или турски), а на 6ти, во четврток следи испитот по изборниот предмет(математика или англиски)

Секако дека целокупната македонска јавност беше заинтригирана со настаните од месец октомври, односно со протестите на средношколците, па затоа мислам дека на сите би не интересирало токму спроведувањето на пилот матурата.

Какви се впечатоците на матурантите, а по нив и мислењата на останатите.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ќе испопаѓаат со 60 % тоа е. Се надевам на успех, имаме гении ама........

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Добро мислам вака малце филтрација се прави ако ништо друго...
Нема да има после на факултет фрки кога од некои села ќе ви ги земат местата со 5.00 па ќе испопаѓаат на прв колоквиум со 0 бодови сите...

Не отфрлајте идеи пред да ги пробате

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Утре полагам јас пробна.Не се спремав само да видам како ке биде.

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Ќе испопаѓаат со 60 % тоа е. Се надевам на успех, имаме гении ама........
Хм... ако воопшто излезат резултати колку проценти положиле од средношколците...
Јас лани полагав пробна матура англиски, и до ден денес не ги знам резултатите за тоа колку била успешна матурата...
Инаку воглавно лесна беше таа по англиски, воопшто не очекував дека ќе биде толку лесна... А за по другите предмети не знам...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ја да бев министер за инат утре ќе ве заебев ќе ви даеф прелесно за да сакате...
И после убер-тешко за да испопаѓате

Ама тоа сум си ја :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Нема да има после на факултет фрки кога од некои села ќе ви ги земат местата со 5.00 па ќе испопаѓаат на прв колоквиум со 0 бодови сите...

А лани вие коа се буневте не беше добро да има филтрација:helou::wink:

Ја да бев министер за инат утре ќе ве заебев ќе ви даеф прелесно за да сакате...
И после убер-тешко за да испопаѓате

Ама тоа сум си ја :)
Затоа не си!!!!!:vozbud:
ДА БЕ МИНИСТЕРОТ ГИ СОСТАВУВА ...ЗЕЗАМ

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Во право е Mac)) , исто така јас отсекогаш сум бил за да има државна матура, затоа што тогаш ќе се види кој колку знае и за каде е, а не да се тресам да не ме примат случајно во квота со кофинансирање па после да си ја чукам глата од кај да барам пари, заради некој шо дошол од кузнај каде и шо поминал со сите 5ки на лесен начин...
А и така ќе се случеше за малце, за влакно успеав да се задржам на листата за државна квота... А тие што беа први на листата, и за малку ќе ме нурнеа во кофинансирање, еве ги сега паѓаат како круши на колоквиуми, а јас си ги врвам на прва...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585

од села а ???? малце тапчовци има в град што се откажуваат по 39 минути предавање. SAY SORRY

Во право е Mac)) , исто така јас отсекогаш сум бил за да има државна матура, затоа што тогаш ќе се види кој колку знае и за каде е, а не да се тресам да не ме примат случајно во квота со кофинансирање па после да си ја чукам глата од кај да барам пари, заради некој шо дошол од кузнај каде и шо поминал со сите 5ки на лесен начин...
А и така ќе се случеше за малце, за влакно успеав да се задржам на листата за државна квота... А тие што беа први на листата, и за малку ќе ме нурнеа во кофинансирање, еве ги сега паѓаат како круши на колоквиуми, а јас си ги врвам на прва...
и мене исто ама градски некој...

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Утре и задутре... Хммм општо познато е дека никој не учи и не се спрема за пробното полагање. Имам доволно за учење по предметиве на редовна настава за да се замарам со лектирите од прва година и слично... И плус овие оценувања на пробната матура нема да ни влијаат при запишување на факултет, така да не се замарам... Единствено ми е битно да знам колку можам да постигнам со ова знаење што го имам без да повторувам и да се спремам, и дали со ова сегашно мое знаење би ја положила вистинската матура. А дали било тешко или не, ќе пишам утре. И задутре.

А, да... И мука ми е што утре треба рано да станам, редовно сум втора смена :)

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
и мене исто ама градски некој...
Ок малце забегавме од темата, али... Дали се луѓето од град или од село не е воопшто битно... Тоа погоре што го напишав се однесуваше за оние кои на лесен начин стекнале 5.00 просек и им го земаат местото на некој друг...
Btw најдобрите мои другарчиња од средно и на факс се од село.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
мене ми кажаа дека во девет се полага од кај сеа у осум?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Овие надлежниве за матурава уште од почеток прават киксови.
Едно девојче денес ми кажа дека на списокот од секој клас фалеле по 3-4 ученика, а ако те нема на список не можеш да полагаш.
Ќе биде интересно!

Kajgana Shop

На врв Bottom