Поскапен животот на луѓето единствено исполнување на новата влада

• Креатор на темата Креатор на темата multy five
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам кој на кого му даде гол живот а ќе ве видам вие вмровциве со це казите кога нема да не примнат во нато и поради кого а за во еу ич не правам муабет затоа што тоа е сон за нас.
:toe:

Не знам дали те сфатив најточно, ама ќе те протолкувам акко што ми одговара за да ти ги поставам прашањава:)
Велиш дека ваш сон е да не ја примат Македонија во НАТО, нити пак во ЕУ, за време на владеењето на ВМРО, нели? Зашто вие кутрите измачени СДСМ-овци, на чело со Рада ваша, чувствувате толкава среќа кога ќе има некоја лоша вест за оваа држава? Просто Раде не може злорадоста да ја скрие кога дава изјава за тоа колку е владата виновна за секое срање што се дешава од Загреб наваму! Мислам, Џизс Крајст, јас сум длабоко убедена дека Бранко и Рада со здружни сили ги организираат и гомнениците како тепачки во собрание!
Имате ли вие мозок, национално чувство или основна морална одговорност, ебаве?!

Ане...џабе се нервираш и му објаснуваш...тој досега кога не согледал каква е работат нема ни одсега...како шо вели еден мој другар...доени се тој и сите шо мислат ко него со плаво млеко и тоа му е во крвта влезено...никогаш нема да прогледаат таквите ко него каква е реалноста

Море комуњар еден прост како сакаш да не поскапат млекото, лебот и останатите производи поврзани со цена на чинење на жито - тоа од она од што се прави брашно па леб, пченица -тоа заедно со житото е една основна храна на животните па и оние што се молзат - значи даваат млеко кое потоа директно е поскапо. А сонот дека ќе дојдете на власт ако не влеземе во нато или Еу just dream -само сонувај (незнам руски) ааа ке испуштев за нафтата стварно сме криви треба и ние да им се пробаме на Иран Ирак Сауди Арабија по примерот на вашите вечни другарчиња СаД.:jaj:

море на кој објаснува вај народ комунистите се прости луѓе они тоа не можат да го сфатат

Да ти ебам светот ни ги дигнаа цените, ама важно во оваа држава пари за реклами има, а за ублажување на ценовни шокови за тоа тој што е крив СВЕТОТ тој нека му ја мисли

Ne gi zaboravaj i soncevite buri i globalnoto zatopluvanje i ........ako imas poznat nekoj tatko na BEDNA familija...pouci go sto da im kaze na decata.... namesto NEMA....

Еве, јас да се вмешам и да помогнам околу одговорот. На децата треба да им шепне едно име, ама тивко за не ги уплаши многу- Бранко Црвенковски, брррр
:helou::helou::helou:

Еве, јас да се вмешам и да помогнам околу одговорот. На децата треба да им шепне едно име, ама тивко за не ги уплаши многу- Бранко Црвенковски, брррр
:helou::helou::helou:
brrrrrrrrrrrr brrrrrrrrrrr brrrrrrrrrrrrr brrrrrrrr:nesvest:

Пак почнаа да работат партиските штабови . Вие комуњарите видете размислувајте како ќе преживеете уште 3 години(минимум) без крадење . 50 години бевте на власт и ништо не сторивте затоа престани да досадуваш со глупи теми .

Abe od vakvi patrioti kako vas drzavava ni e do ova dereze. Ne oti komujnarite bile i ce bidat na vlast oti ko bea komujnarite ti i tvoite mozea da ja setaat cela evropa i posiroko samo so pasos a sega vo bugarija ne mozite da pojdi te ej. I ne znam koj e zadoen so plava krv ce si se doi i ponatamu. A vie koi sve zadoeni so predavnicka krv ve zalam uste samo dve godini i ce ve nema. A za toa koj se raduva na ovaa kasa vo koja ja donesovte vie vmrovcite ne znam. A i ako ne ja vnesevte makedonija vo propast nikoj nemase da vi reci zosto makedonija odi napred tuku ve kritikuvaat zosto makedonija odi nazad. A se nadevam deka ce pocustvuvate na vasa koza kako i golem broj na makedonci sto znaci siromastija i da se nema pari za leb cija cena momentalno e 30 denari. A za drugo da ne pravam muabet.:drk:

Ц
Abe od vakvi patrioti kako vas drzavava ni e do ova dereze. Ne oti komujnarite bile i ce bidat na vlast oti ko bea komujnarite ti i tvoite mozea da ja setaat cela evropa i posiroko samo so pasos a sega vo bugarija ne mozite da pojdi te ej. I ne znam koj e zadoen so plava krv ce si se doi i ponatamu. A vie koi sve zadoeni so predavnicka krv ve zalam uste samo dve godini i ce ve nema. A za toa koj se raduva na ovaa kasa vo koja ja donesovte vie vmrovcite ne znam. A i ako ne ja vnesevte makedonija vo propast nikoj nemase da vi reci zosto makedonija odi napred tuku ve kritikuvaat zosto makedonija odi nazad. A se nadevam deka ce pocustvuvate na vasa koza kako i golem broj na makedonci sto znaci siromastija i da se nema pari za leb cija cena momentalno e 30 denari. A za drugo da ne pravam muabet.:drk:
Цените се секаде пораснати поради летната суша. А незнам зошто се делите и се заканувате кој кога ќе го снема. :toe:

вака нема јас тебе да ти објаснувам зошто нешто е скапо а нешто евтино или зошто чини вмро или чини ез де ес..
имам само 2 совети
прво:
Наместо да го трошиш времето кое е ограничено, на безполезно читање на партиски ставови и репрезентирање на истите, земи прочитај нешто во врска со Макроекономијата, земи посети го сајтот на НБМ прочитај извештаи од економијата. Кој знае можеби имаш повеќе капацитет од овај кој го покажуваш па еден ден можеби и ќе ги сватиш инфлаторните тендеции во светот воедно и кај нас.
второ:
Очигледната југоносталгичност која ја покажуваш заслужува само еден одговор: Toa УМРЕ! УМРЕ во цел свет не само кај нас, умре оти не можеше да постии, и нема да постои, ако некогаш вон пресовите на сдсм на тв си слушнал вести од светот ќе видиш дека кина ја озакони приватната сопственост со што комунизмот умре секаде(со исклучок на некој тек тук закоравен режим, каде владее еден дикатор и користи луѓе со твој капацитет за да остане на власт)

-------------------------------------
оф топик мулти фајф не мораш да го читаш ова затоа што нема да го разбериш

епа можеме да очекуваме некое поефтинување значи ако опек одлучи да го зголеми производството.

Во цела ЕУ поскапуваат прехрамбените производи последниве месеци.

Во цела ЕУ поскапуваат прехрамбените производи последниве месеци.

Од кај да го знаат тоа морончинава кога непрочитали и неслушнале подалеку од партискиот огласник. Битно е да се јадат ГОМНА како нашава влада ништо непрезема, а субвенции за земјоделие, а какво такво покачување на плати...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom