Фан клуб - РК Металург

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
@ tomas_bt

Зарков земал пасош, не е Македонец тој? :raz:
Зарков е од Пирот....
Дојде во Пелистер некаде на 20 годишна возраст,пред тоа играше во Металопластика....
Сепак како и повеќето странци(покрај Зарков-тука се Николиќ,Маринковиќ..) кои дошле во Пелистер тој е повеќе Битолчанец од странец:pipi:,зеде жена од Битола и живее веќе 20 години во Битола,па повеќе би го нарекол дете на Пелистер одколку Србин,,,:pipi:...
Околу Металург,уште еден пораз од Запорожје 25-23....
Очекувано со оглед дека мечот немаше никакво значење....
Се покажа дека Метлаург нема доволно силен напад за Европа...со 23,24 постигнати гола нема шо да бара Червар во ЛШ.а оваа е само квалификации,ами во групите ќе губеа како Грчка со ваква игра....:tapp:
Се обвистинија моите претпоставки дека Порто ќе го освои турнирот-денес победија во клучниот меч со Минск 24-23.иако губеа на полувреме со 3 разлика...
А газдите од Металург треба да си ја чукнат главата во зид и да размислат малку за кого фрлаат илјадници евра...:tapp:

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Толку фрлени пари.Играчи за три (македонски клуба) клуба... Буџети колку 10 тима...

Би ми требале многу зборови да опишам тоа што го мислам.Најпросто би рекол... Ако има 3 па некои позиции и 4 играчи и што ќе им дава по 3000 евра плата нека земе еден првотимец ама првотимецот нека биде звер играч и нека му се дадат 10 000 евра ако треба.Направија тим ко да ќе играат 50 јаки утакмици

Остануваат во некое друго европско натпреварување или толку беше?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Толку фрлени пари.Играчи за три (македонски клуба) клуба... Буџети колку 10 тима...

Би ми требале многу зборови да опишам тоа што го мислам.Најпросто би рекол... Ако има 3 па некои позиции и 4 играчи и што ќе им дава по 3000 евра плата нека земе еден првотимец ама првотимецот нека биде звер играч и нека му се дадат 10 000 евра ако треба.Направија тим ко да ќе играат 50 јаки утакмици

Остануваат во некое друго европско натпреварување или толку беше?
Изгледа ќе играат во ЕХФ купот.

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344

Е што ако (со некоја луда среќа) влезеја во ЛШ, па после тоа да играа со 7 играчи до февруари-март негде? Никогаш не се знае тоа, факт е дека голем дел од играчите дојдоја само за да го ослабат вардар а не да го засилат металург, факт е дека не ја завршија како што треба работата металург околу засилувањата :toe:

Ама кој па силен играч "ѕвер" би дошол во една лига каде се играат едвај 4 "тесни" утакмици а се друго е +40 разлика? :kesa: Не трчаат сите странци по пари, поготово не оние кои сакаат да имаат место во репрезентацијата и кои сакаат да се унапредат а не да уназадат. Чист пример Домагој Дувњак, скапо платен уште во Загреб, но замина само заради тоа што лигата е чорба а и секако му обезбеди грдна пара на клубот со неговиот трансфер.
Пред 10-15 години имавме далеку поинтересна лига, зборам за македонската, за југословенската да не зборам. Пелистер освојуваше титули против тогаш силните Шевро Куманово, Струга илинден, Тутунски, Јафа промет, Младост Богданци, и секако Вардар. Така да во услови кога од 8 екипи во лигата барем 4 екипи имаат по 700-800 илјади евра буџети а останатите да се на чекор зад нив, да е неизвесно се до последното коло... е тогаш ќе бидиме магнет и за странци, и за таленти... А не да носиме играчи по 36 години кои со патерици се движат по паркетот :kesa:

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
А како се одредува кој оди директно во групи ? Зошто Металург мораше да игра квалификации, а Босна на пример директно влегла во групи.

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Како после се Лино Червар не зема никаква одговорност??? Лани толку ни се силите ... Океј... Како се дрзнуваш пичко една да го кажиш тоа за оваа сезона.Сме немале шутер од далеку... Јас земав 3 десни крила, јас земав 4 пикера , 3 голмана ...???? Толкав бил капацитето на овој тим.Како не му е срам.Треба некој да му го дотера умот.Да каже сите сме виновни почнувајчи одмене.Не да се прави голем тренер.Никогаш нема да биде голем тренер.Ако дојди во Македонија со замисла дека ние овде незнаеме топката да ја додаваме па он ќе измислува топли води.Голем срам за неговото име не и личнос и стратег пошто ИМЕ стана пред се поради сплет на околности
Ја се извинувам шо не сум фан на Металург но делам тука некоја правда но мислам дека тоа е реалноста

B

BBlisto

Гостин
Ако не ги поминат квалификациите, тогаш во кое коло ќе играат во EHF купот? Трето?

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Очекуван пораз..
Со оглед на досега прикажаното,се очекуваше пораз на Металург....
Мешков е една солидна екипа...со многу интернационалци,пред се од Русија....
Ме изненади малку разликата,не очекував дека ќе изгубат со 5 голови....
Сега треба во реваншот добро да се изнамачат доколку сакаат да ја надоместат разликата....
Засега сите карти се на страната на Мешков....
Уште еднаш се покажа дека нападот на Металург е најслаб дел од тимот...на ниту еден од евромечевите на дадоа повеќе од 24,25 гола,податок шо за тим со буџет како Металург е повеќе од неуспех....
Не знам како мисли големиот стручњак Лино Червар,новиот изборник на Македонија да добива мечеви само со одбрана...:tapp:
Помина тоа време изборнику Лино-кужиш?:kesa:....

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Очекуван пораз..
Со оглед на досега прикажаното,се очекуваше пораз на Металург....
Мешков е една солидна екипа...со многу интернационалци,пред се од Русија....
Ме изненади малку разликата,не очекував дека ќе изгубат со 5 голови....
Сега треба во реваншот добро да се изнамачат доколку сакаат да ја надоместат разликата....
Засега сите карти се на страната на Мешков....
Уште еднаш се покажа дека нападот на Металург е најслаб дел од тимот...на ниту еден од евромечевите на дадоа повеќе од 24,25 гола,податок шо за тим со буџет како Металург е повеќе од неуспех....
Не знам како мисли големиот стручњак Лино Червар,новиот изборник на Македонија да добива мечеви само со одбрана...:tapp:
Помина тоа време изборнику Лино-кужиш?:kesa:....
Бидува, во ракометот повеќе битно е одбраната. Што ако оди и даде некој си 10 гола, кога ке примиме 20? Има фајда од тоа? Туку, кога се напаѓа нема реализација нема доволен вишок за поситгнување на голови.
Пример, ајде играме одбрана но барем кога ке промашат или кога ке фате нешто голманите да летеме на контри и да го пресечеме противникот, незнам точно што им мисли Червар ама сепак многу многу тешко.
Мора да се има малку реализација, шутевите ни се ... кеса.

Доста одиш напротив, биди малку индивидуален.

Kajgana Shop

На врв Bottom