Забраната за фотографирање за пасош со шамија била "дискриминирачка"?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Едно прашање...

Може ли верата да биде над законите и правото?
НЕ!
Самиот факт што и врските заедници се регулирани со закон од страна на државата кажува се.
Кај нас владее законот, а не Куранот или Библијата.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
1.Па откај знаеш, може постои таква религија, имам право на избор на религија,но тоа нема врска, го дадов само за пример.
2.На што ќе личи тоа во цел свет за пасош сликани откриени, само во МКД со шамии?:uvo:
мало си,да не речам глупо.
Не подржувам ова со шамиите,и плус ми е смешно,ама не коментирај глупости.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
блоди албоз, цитирај го ова горе со одговор те молам... сакам да видам што ќе кажеш.
Ne toa e obvrska koja zenata moze da go izvadi samo koga ke umre,spored islamskata veroispovest

1.Па откај знаеш, може постои таква религија, имам право на избор на религија,но тоа нема врска, го дадов само за пример.
2.На што ќе личи тоа во цел свет за пасош сликани откриени, само во МКД со шамии?:uvo:
Nikoj ne te zabranuva da pridesh na toa vera

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Само едно не ми е јасно,која е поентата без шамија да се сликаш,а дозволуваат со долга коса,нели треба и ушите да се гледаат?

Ne toa e obvrska koja zenata moze da go izvadi samo koga ke umre,spored islamskata veroispovest

Nikoj ne te zabranuva da pridesh na toa vera
не е така.
Не знам од каде ти е ова.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Едно прашање...

Може ли верата да биде над законите и правото?
И јас сакам ова да ги прашам.

Само искрено најинтересно од се ми беше оној дел во кој викаат дека ова го сфаќаат како „кршење на правата“-аман више со нивните права.

Нели прашањето за правата на албанците беше затворено со Охридскиот (рамковен) договор, што е сега уште права?

И вака, пред 2 години девојка ми вадеше пасош, не и дозволија да даде слика од табло, зошто на сликата и било искривено лицето (нема врска-ОК). После тоа се сликаше и тие слики не и ги примија зошто шишките многу и го покривале лицето-па пак мораше да прави нови слики. Што требаше ја бобма да зеам и да земем да протестирам пред МВР. Закон си е закон и не можеш против тоа.

Мој совет, ако им одговара нека се сликаат-ако не, нека не вадат пасоши и готово.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
НЕ!
Самиот факт што и врските заедници се регулирани со закон од страна на државата кажува се.
Kaj mene vladee gospod preku negovata kniga koj sluzhi kako treba da se ziveeme ovoj privremen zivot

Па нека немаат пасоши.

Штета.
Ke gi KUPIME a ko ne davaat

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
АЛО! коса/брада.. дел од тебе! шамијата НЕ Е! наметната е од религијата, којашто:
НЕ!
капирате или?
како воопшто споредувате дел од човеково тело и "моден детаљ"? :pos:

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Само едно не ми е јасно,која е поентата без шамија да се сликаш,а дозволуваат со долга коса,нели треба и ушите да се гледаат?

не е така.
Не знам од каде ти е ова.
A kako mislish deka e?

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Не треба шамија.
Тоа ти е коа се мешаат културата на еден народ со религијата.
Читај ке видиш.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
A be taka vaka tie ke gi imaat svoite pasoshi
би се фатил за оружје за да го земеш својот пасош и пасошот на тие од женски пол во твоето семејство?
акција.. бам бам по еден метак у чело на тие на шалтер, и на останатите што чекаат.. пффф шо е тоа.. колатерална штета... ПРАВАТА СИ ГИ БАРАТЕ!?!?!?
ме смееш човече... ептен..

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Kaj mene vladee gospod preku negovata kniga koj sluzhi kako treba da se ziveeme ovoj privremen zivot
Па што гледаш тогаш порничи на интернет? :)

И тоа е грев според книгата, пак ќе одиш у џенемот поради таков лезет :)

Kajgana Shop

На врв Bottom