Забраната за фотографирање за пасош со шамија била "дискриминирачка"?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Нека се сликаат како сакат, прашење е кој ќе им даде виза на таквите пасоши.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
би се фатил за оружје за да го земеш својот пасош и пасошот на тие од женски пол во твоето семејство?
акција.. бам бам по еден метак у чело на тие на шалтер, и на останатите што чекаат.. пффф шо е тоа.. колатерална штета... ПРАВАТА СИ ГИ БАРАТЕ!?!?!?
ме смееш човече... ептен..
Milo mi e shto se smeeshe.Nema da se fatam za oruzje zoshto tie na shallter ne se krivi za nishto,ke gi kupam kazav neli malku pogore birokracijata sekogah e zhedna za pari

Па што гледаш тогаш порничи на интернет? :)

И тоа е грев според книгата, пак ќе одиш у џенемот поради таков лезет :)
Zalam ama greshka si, ne deka ne sakam da gledam ama shto e zabraneto zabraneto e neli

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Milo mi e shto se smeeshe.Nema da se fatam za oruzje zoshto tie na shallter ne se krivi za nishto,ke gi kupam kazav neli malku pogore birokracijata sekogah e zhedna za pari
како и да е, правиш кривично дело, но кога не би примиле мито, би се фатил за оружје?! би ја гранатирал владата, собранието?
по секоја цена би зел?

Z

ZeroStyle

Гостин
Абе пушти го ни сам не знае шо збори...Глупости дискриминација било,дај јас ќе се маскирам у бетмен и ќе се сликам ебаго,за пасош па ќе речам мене бетмен ми е бог...No way...

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Извини ,а фанатизмот е дел од религијата?

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Zoshto sekogash ke treba da provocirate vakvi nastani.
Odgovor.Zoshto Vladata ne moze nishto da pravi se dodeka ne se ispolnuvat zelbite na Ali Ahmeti.Pa za da vlece vnimanieto od megjuetnicktite nastani ke ne divertira kon megjureligiski skandali

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Heheh vi preporacuvam da go gledate filmot Zeitgeist mnogu neshta ke svatite tamu

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Има едни индијанци во Јужен Бразил кои се викаат Yanomamo indians. Тие веруваат дека со секоја фотографија им се зема душата.

Значи одбиваат да се сликаат. Зарем и за нив би требало да важи законот и да им се вади пасош без да се сликаат??

Тоа е нивната религија нели?

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Sto ke kazes ti pa za "Zeitgeist".(off topic)
A za toa deka si fanatik,barem priznaj.Edno e vera,drugo e zakon.Ja pocituvam tvojata vera,ama ova e preterizam.Ne moze da go tolkuvate zakonot kako vas vi odgovara.
U stvari mi tekna...vo zeitgeist sto kazaa za verite,daj potseti malku?:smir:

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
A ti nekoja zaebana dzomba si bil.Se osokoli pored Alji i sea zabi pokazuvas na hartija!??:baeh: E aj odi u policija i kazi im deka ke se slikas koga,kako i kade sakas,pa vidi so ke ti kazat...:uvo:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Јас можам да се сликам како сакам,не се фалам ама така е,и ај бе тарамкурам,да те видам шо можеш ти да прајш во врска со то?
сакаш да те снема?:)

Kajgana Shop

На врв Bottom