Предвремени избори- добро или лошо за Македонија

Член од
29 октомври 2007
Мислења
129
Поени од реакции
1
Мислам дека темава е малце офтопоик политичкава сцена, меѓутоа ме интересира вашето мислење. ја мислам дека ова од некоја страна е добро од некоја лошо, Мислам дека е добро поради тоа што владата ќе добие ,мнозинство у парламентот и нема да треба коалиции, а со коалиции дури ке има и 2/3 мнозинство кое што би донело некои позтивни работи како на пример грбот, ќе може да се дискутира и за укинување на неко клаузули од рамковен што би било легитимно и законски, а од друга страна па не е добро ради влезот у НАТО, а башка ш******** ќе праат инциденти што би наишло на критика од светот, исто не е добро толку кампањи сеа ќе се изеде многу го**а све и шо треба и шо не треба.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Најмалку што и треба на Македонија се предвремени избори,барем според мене.Пак ќе има рчања,препукавања,тепачки,што не е добро.Плус сега треба да се работи на реформи,треба Македонија да иде напред,а не назад,што би се случило доколку има предвремени избори.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Па искрено предвремени избори како опција е нешто што највеќе му одговара на Груевски, и некако повеќе од сигурно е дека тие ќе се случат по евентуалниот прием на НАТО во Македонија.

Дали се добри за Македонија?

Глобално-не, зошто повторно ќе имаме месеци наменети за кампања, кога ќе се заборави на реформи, а ќе се потрошат многу пари. Тоа отргнување од реформите би можело да биде погнубно за Македонија на понатамошниот пат кон ЕУ.

Од политички аспект сигурно дека е добро затоа што Груевски на тие избори се надева на поголемо, поцврсто и постабилно мнозинство во парламентот-нешто што ќе биде цел на тие предвремни избори, а со што ќе може да се формира многу постабилна влада, со поголема подршка во парламентот, и влада која нема да треба постојано да работи на проблемите помеѓу коалиционите партнери во неа.

Според мене, предвремено избори ќе има, и како што дознавам од прилично сигурни извори, веќе е почнато да се работи на тоа.

Избори кои се надевам дека ќе ни донесат нов лик на парламентот-многу подобар од овој а истовремено ќе донесат нова влада со многу поголемо, поцрсто и дефинитивно јако мнозинство во парламентот. Во овие моменти таква Влада и треба на РМ.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Предвремени избори се само "пусти желби" за во Македонија,зошто тогаш веќе смрди на демократија,од која ние ќе бидеме уште долго,долго,далеку.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Jas sum ZA predvremeni izbori.Konecno da se stavi kraj na sdsm! Da ne kocat i da ne placat pred site.Podobro da se odi na predvremeni izbori.Da,ke se zagubi nesto,no nema da ima koj da gi koci potrebnite reformi na site strani.Se slozuvam deka vo ovoj moment ne se najdobra opcija,no dokolku eventualno dobieme pokana za NATO,treba da se raspisat uste naredniot den.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Предвремени избори се само "пусти желби" за во Македонија,зошто тогаш веќе смрди на демократија,од која ние ќе бидеме уште долго,долго,далеку.
Не знам дали се сеќаваш дека СДСМ последен пат власта ја изгуби на предвремени избори.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.761
Поени од реакции
1.046
Ако во април не примат во НАТО би било повеќе од потребно да има предвремени избори...така барем Грујо ќе има асолно мнозинство без да мора да коалицира со разни Титовци и слични комуњарски партии
П.С. Прашање до администраторите...од кога тоа на форумов е забрането да се изговори зборот албанец?? И зошто е тоа така?? Навистина не гледам причина да биде така...ако некој се вреѓа кога го чита зборот албанец тоа е негов проблем , бидејќи јас негледам ништо навредливо во тој збор...на пример овде во Прилеп ретко да има прилепчанец кој ќе употреби Албанец наместо албанец . Малку е оф топик прашањево ама навистина ме интересира дали се ова нови правила на форумов или....?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Не знам дали се сеќаваш дека СДСМ последен пат власта ја изгуби на предвремени избори.
Зборувам за вистински предвремени избори.:)

Ако во април не примат во НАТО би било повеќе од потребно да има предвремени избори...така барем Грујо ќе има асолно мнозинство без да мора да коалицира со разни Титовци и слични комуњарски партии
П.С. Прашање до администраторите...од кога тоа на форумов е забрането да се изговори зборот албанец?? И зошто е тоа така?? Навистина не гледам причина да биде така...ако некој се вреѓа кога го чита зборот албанец тоа е негов проблем , бидејќи јас негледам ништо навредливо во тој збор...на пример овде во Прилеп ретко да има прилепчанец кој ќе употреби Албанец наместо албанец . Малку е оф топик прашањево ама навистина ме интересира дали се ова нови правила на форумов или....?
Стари се!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Jas sum ZA predvremeni izbori.Konecno da se stavi kraj na sdsm! Da ne kocat i da ne placat pred site.Podobro da se odi na predvremeni izbori.Da,ke se zagubi nesto,no nema da ima koj da gi koci potrebnite reformi na site strani.Se slozuvam deka vo ovoj moment ne se najdobra opcija,no dokolku eventualno dobieme pokana za NATO,treba da se raspisat uste naredniot den.
SDSM politicki e mrtov, samo toa verojatno uste ne im go kazale , pa dzavkaat okolu.
Maftanjeto so SDSM od strana na VMRO e samo PRAVDANJE za sopstvenata smotanost...i ALCNOST....nisto poveke......

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Демократија постоела некогаш во стара Атина.Денес во никоја земја нема ни Д од демократија.:helou:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Зборувам за вистински предвремени избори.:)

Па тоа беа вистински предвремени избори кои ако не се лажам се случија на барање на опозицијата и поради притисокот на меѓународната јавност.

Тогаш СДСМ мислеа дека нардото сеуште го држи еуфоријата од настаните поврзани со ЕУ и се надеваа на уште еден мандат, но напротив не само што изгубија, туку тоа беше и со прилично голема разлика.

Гласовите од изборите формираа пратеничка група која е толку многу лоша, и поради која јас сакам да има предвремени избори. Со ваква пратеничка група јас мислам дека во парламентот нема опозиција, туку има група на луѓе кои имаат за цел по секоја цена да ги кочат реформите.

Максимално објективно ќе кажам-ако има наскоро парламентарни избори тоа ќе биде погубно за СДСМ, зошто со рејтинг околу 5-6% не се иде на избори.

Тешко на Славица Грковска и Весна Бендевска-ги жалам после толку многу “зборење на празно’’ да летнат од парламент, стварно ми е жал.:):) каков “квалитет“ губи Македонија:vozbud:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Да имат сега избори ВМРО ќе имат 65-70 пратеници.СДСм едвај 15-20.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom