"Градски Ривалства" Епизода: Охрид - Струга

• Креатор на темата Креатор на темата Aleee
  • Време на започнување Време на започнување
имам другар роден во струга има кука во центарот на 1 минута до пазарон има учено средно во струга и сега живее во ОХРИД,него слободно прашај го каде е поубо и ке ти кажит ОХРИД нормално
п.с. со него 1 година се расправав за истово и сега и сам признава дека охрид е подобар во се
п.с. излеа заборај во струшкине села какви живеет па тие во охрид ке се преселеле.Другар ОХРИД е МАКЕДОНСКИ град одсекогаш за секогаш за разлика од вас(немој никогаш да заборајш)
Па и Струга е македонски град само македонија губи од такви како вас.вие во охрид скокате нешто макдонија ова она.На младинското првенство во ракомет ние од струга се собравме навивачка група од 100-150 души а вас охриѓани ве немаше никаде.Патриоти бе нема што...

Па и Струга е македонски град само македонија губи од такви како вас.вие во охрид скокате нешто макдонија ова она.На младинското првенство во ракомет ние од струга се собравме навивачка група од 100-150 души а вас охриѓани ве немаше никаде.Патриоти бе нема што...
другар излеа цел град навивал :pos2::pos2::pos2:
а струга се знае кој ја даде и тешко дека за 5 години Че е Македонски град

другар излеа цел град навивал :pos2::pos2::pos2:
а струга се знае кој ја даде и тешко дека за 5 години Че е Македонски град
Епа дојди струга и ќе видиш како е и дали цел град навивал.
Според пописот од 2002 година во градот Струга живеат 16559 жители, а етничкиот состав на населението на градот Струга е следниов:

Другар ОХРИД е МАКЕДОНСКИ град одсекогаш за секогаш за разлика од вас(немој никогаш да заборајш)
А Струга не е Македонски град?:nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:
Од вакви мали и празни глави, човек просто да се заљуби во својата земја и својот народ. Или чекај, не сме исто ние, што зборувам па јас. Јас дека сум од Струга, може треба како Французинка да се пишам ... ах, кој да знае.:uvo:

тие од струга си знает
И пак ќе прашам, за да сфатиш дека озбилно ме интересира. Чив град е Струга?

Епа дојди струга и ќе видиш како е и дали цел град навивал.
Според пописот од 2002 година во градот Струга живеат 16559 жители, а етничкиот состав на населението на градот Струга е следниов:

• Македонци 9,901 (59,79%)
  • Албанци 4,293 (25,92%)
  • Турци 907 (5,48%)
  • Роми 97 (0,59%)
  • Власи 550 (3,32%)
  • Срби 72 (0,43%)
  • Бошњаци 16 (0,10%)
  • останати 723
  • Роми има повеќе од 97 ама тие се запишани како албанци од лична корист
провери некој понов попис и ме интересира ако има толку многу македонци како тоа по чаршијата неможам да слушнам македонски збор или да прочитам на некој излог нешто на македонски

А Струга не е Македонски град?:nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:
Од вакви мали и празни глави, човек просто да се заљуби во својата земја и својот народ. Или чекај, не сме исто ние, што зборувам па јас. Јас дека сум од Струга, може треба како Французинка да се пишам ... ах, кој да знае.:uvo:

И пак ќе прашам, за да сфатиш дека озбилно ме интересира. Чив град е Струга?
албански да ти помогнам

Шо тресиш глупости бе

• Македонци 9,901 (59,79%)
  • Албанци 4,293 (25,92%)

Шо имат појќе ?
јас реков дека за 5 години ке е албански град а да те потсеетам при толку македонци имате албанец градоначалник,претседател на суд албанец и на сите јаки места албанци
вие далеку не ојте и не заради мене или некој од охрид туку заради вас кои се преселувате во охрид или кои останавте и гледате како градот се албанизира и му ги шитнавте сите дукани и куки на албанци

Ниеден стружанец не се согласуваше со потегот на владата ама то е то .... сега албанец ни е градоначалник ама за разлика од другите барем нешто среди во градов

Етнички е македноски град ама владата ни даде албанска самоуправа

Јас немам ништо против стружани, напротив супер луге се и имам еден куп другари од таму. Ама болната вистина е дека некој дотични личности(шо бе каменувани и некој шо си држет сеа футељи) заебаа се.
А то за ривалството за натпреварите итн. то морат да го имат. Зато е спортот и то е нормално насегде. А дека не се сакаме то не е точно. Јас 3 години на факс дур бев најдобрите другари ми беа од таму и нормално мораше да паднит некоја расправа на таа релација Охрид -Струга, не за нешто друго туку онака на заебанција. И не е битно кој од кај и кај се преселил сеа, БИТНО Е НИЕ ДА СИ СЕ ДРЖИМЕ МУГУ СЕБЕ!!!

јас реков дека за 5 години ке е албански град а да те потсеетам при толку македонци имате албанец градоначалник,претседател на суд албанец и на сите јаки места албанци
вие далеку не ојте и не заради мене или некој од охрид туку заради вас кои се преселувате во охрид или кои останавте и гледате како градот се албанизира и му ги шитнавте сите дукани и куки на албанци
Па да ги шитневме куќите немаше да сме уште во струга.А тие што продаваа нека им стои...Муабетот ми е дека македонците градат во струга со намера да остнат во градот.а вие што сакате мислите тоа не е моја работа....

Додека е во Македонија, ќе биде македонски град. Јасно? И во Сандански во Бугарија населението е 98 проценти македонско, па пак градот е бугарски.

Додека е во Македонија, ќе биде македонски град. Јасно? И во Сандански во Бугарија населението е 98 проценти македонско, па пак градот е бугарски.
кога мислев на албански град не мислев на град во албанија туку на град каде преку 70% од населението е албанско

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom