А ти
гоне уствари што се замараш кој за кого навија? Секој си има свој интерес...Некој не сака да гледа неквалитетен фудбал и се прешалтал на Реал,Барса и Јунајтед..
.Некој не сака да навија за македонски клуб затоа шо така не го научиле од мал и ај одма он е предавник и уништувач на мак-тифо сцената. Нон-сенс ти е ова.
Тифо-сцената како прво не е уништена,по што го заклучи тоа не ми е јасно? Тоа што е со делумно лош квалитет не е никакво зло со оглед на тоа каков е фудбалот кај нас и што све се дешава.
И ете, такви се условите за некој да ја глеа Звезда или Партизан еднаш годишно...И јебига, што е тука чудно? Некој не сака за Вардар да навија,глеам дека тоа цело време го пропагираш...Ја на пример не сакам да навијам за Вардар затоа што не се поистоветувам со клубот. Навијам за МЗТ. И сеа ај ја да плачам затоа што МЗТ нема фудбалска секција? Не иде...
па зашто тогаш се палиш,навиваш и
![Дрк :drk: :drk:](/styles/default/xenforo/emot/drk.gif)
аш на МЗТ......кога е еден од НАЈЛОШИТЕ ТИМОВИ ВО ПРВА ЛИГА..........или можеби вие сте вансериски(не се обидувај да ми докажеш едно е фудбал друго е баскет,)зашто не навиваш тогаш за Партизан басект,бидејќи НЕЛИ БАСКЕТОВ НИ Е ТАПА
.......да за Вардар сум,тој е КЛУБОТ за кој навивам,без разлика дали ќе игра со Турново,Шалке,Напредок,Рома итн...........не сум некој што има од секое првенство по еден тим на кој
![Дрк :drk: :drk:](/styles/default/xenforo/emot/drk.gif)
...никој не ви наметнува да навивате за Вардар,но КОЈ ве тера да доаѓате кога ќе игра некоја важна утакмица???????
ај докажи ми по што не е уништена??фудбал има 4 константни групи кои секогаш навиваат(Комити,Војводи,Чкембари и Шверцери) на баскет секоја година различно едно време CPB не идеа две сезони,FA исто така една две сезони,Лозари,Ајдуци комедијантни невидени,Чкембари задиве 2/3 години почнаа константно да идат на баскет,цела сцена ВУКОЈЕБИНА.........кога на некој ќе му текне ИМАМЕ СЦЕНА типичен пример баскет тифо сцената
и гледам дека си некој познавач на тифо сцените кажи ми зашто на Косово,каде што фудбалот е КАТАСТРОФА има повеќе навивачи и публика од кај нас???????се разбира ако ги имаш видено на Приштини и на Ѓаковица "навивачите" т.е. како можат тие да си навиваат за клубови од својата држава а ВИЕ НЕМОЖЕТЕ.......
На транспарент Гробари Куманово никој од грците не писна,вртење празни зборови е се останато,идам на југ и уз муабет ме прашуваат од кај сум,викам од Македонија,наместо да каже Македонија е Грчка ти си Фиромјанин ко шо вика Чкембарот,кажа ооо македонац опет ви долазите на југ.
Ниту иам чуено жалба од Олимпијакос за Скопје транстарент што имаше Звезда.
а дали ИМАТЕ ИЗВАДЕНО знаме МАКЕДОНИЈА со вергина?/дали одговоривте на провокацијата Македонија е Грчка,со Македонија на Македонците или Македонија не е Грчка?????.......................како што напоменав порано тие што се палеаа на тие тимови носеа МК ОБЕЛЕЖЈА а не обележја до ГРАДОВИ................
п.с. кога ќе истакнете транс со МАКЕДОИЈА;ЗНАМЕ или само ИМЕ тогаш ќе правиме муабет а се до тогаш за мене сте обична попалена раја
и ако толку ве пали српската навивачка сцена(се разбира која е за респект) зашто тогаш не навивате за Рад,Војводина,ОФК,Земун........и зашто доаѓате на МК првенствени мечеви???????