Фан Клуб: Динамо Загреб

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
На транспарент Гробари Куманово никој од грците не писна,вртење празни зборови е се останато,идам на југ и уз муабет ме прашуваат од кај сум,викам од Македонија,наместо да каже Македонија е Грчка ти си Фиромјанин ко шо вика Чкембарот,кажа ооо македонац опет ви долазите на југ.

Ниту иам чуено жалба од Олимпијакос за Скопје транстарент што имаше Звезда.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Ај да се прваци,да освојуваат европски титули и слично ама вака
E ova ti e se, samo ne recenica od veren navivac.

Za faktot sto navivate samo za eden klub i toa od nasata zemja, kapa dole!

Ama kako da navivam za Kumanovo koga nemame ni fudbalski klub?! Jas imam ideno na 90% utakmici koga FK bese vo vtora i prva liga, ama sega?
A da navivam za Pelister, Pobeda ili pogotovo Vardar, sekako NE; toa se kosi so faktot deka navivam za Kumanovo.
Vaka, Zvezda i Kumanovo nikogas valjda nema da se sretnat, pa nema da dojde do konflikt vo mojata glava.:vozbud:

ме прашуваат од кај сум,викам од Македонија,наместо да каже Македонија е Грчка ти си Фиромјанин ко шо вика Чкембарот,кажа ооо македонац опет ви долазите на југ.
Fala Bogu.

Член од
26 октомври 2009
Мислења
420
Поени од реакции
12
За мене добра навивачка група 90 минути дава се од себе,не заќутува и е цело време на ниво.
Takva brate ne naogjas nigde na svet ni BBB ni Torcida ni Grobarite ni Deliite sekoja navivacka grupa ima pad vo tekot na 90 minuti. Ne totalna stama ama ima odreden pad vo zvucnosta. A koj od navivackite grupi ne umira za svojot klub?

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
А ти гоне уствари што се замараш кој за кого навија? Секој си има свој интерес...Некој не сака да гледа неквалитетен фудбал и се прешалтал на Реал,Барса и Јунајтед...Некој не сака да навија за македонски клуб затоа шо така не го научиле од мал и ај одма он е предавник и уништувач на мак-тифо сцената. Нон-сенс ти е ова.

Тифо-сцената како прво не е уништена,по што го заклучи тоа не ми е јасно? Тоа што е со делумно лош квалитет не е никакво зло со оглед на тоа каков е фудбалот кај нас и што све се дешава.
И ете, такви се условите за некој да ја глеа Звезда или Партизан еднаш годишно...И јебига, што е тука чудно? Некој не сака за Вардар да навија,глеам дека тоа цело време го пропагираш...Ја на пример не сакам да навијам за Вардар затоа што не се поистоветувам со клубот. Навијам за МЗТ. И сеа ај ја да плачам затоа што МЗТ нема фудбалска секција? Не иде...
па зашто тогаш се палиш,навиваш и :drk:аш на МЗТ......кога е еден од НАЈЛОШИТЕ ТИМОВИ ВО ПРВА ЛИГА..........или можеби вие сте вансериски(не се обидувај да ми докажеш едно е фудбал друго е баскет,)зашто не навиваш тогаш за Партизан басект,бидејќи НЕЛИ БАСКЕТОВ НИ Е ТАПА
.......да за Вардар сум,тој е КЛУБОТ за кој навивам,без разлика дали ќе игра со Турново,Шалке,Напредок,Рома итн...........не сум некој што има од секое првенство по еден тим на кој :drk:...никој не ви наметнува да навивате за Вардар,но КОЈ ве тера да доаѓате кога ќе игра некоја важна утакмица???????
ај докажи ми по што не е уништена??фудбал има 4 константни групи кои секогаш навиваат(Комити,Војводи,Чкембари и Шверцери) на баскет секоја година различно едно време CPB не идеа две сезони,FA исто така една две сезони,Лозари,Ајдуци комедијантни невидени,Чкембари задиве 2/3 години почнаа константно да идат на баскет,цела сцена ВУКОЈЕБИНА.........кога на некој ќе му текне ИМАМЕ СЦЕНА типичен пример баскет тифо сцената
и гледам дека си некој познавач на тифо сцените кажи ми зашто на Косово,каде што фудбалот е КАТАСТРОФА има повеќе навивачи и публика од кај нас???????се разбира ако ги имаш видено на Приштини и на Ѓаковица "навивачите" т.е. како можат тие да си навиваат за клубови од својата држава а ВИЕ НЕМОЖЕТЕ.......

На транспарент Гробари Куманово никој од грците не писна,вртење празни зборови е се останато,идам на југ и уз муабет ме прашуваат од кај сум,викам од Македонија,наместо да каже Македонија е Грчка ти си Фиромјанин ко шо вика Чкембарот,кажа ооо македонац опет ви долазите на југ.

Ниту иам чуено жалба од Олимпијакос за Скопје транстарент што имаше Звезда.
а дали ИМАТЕ ИЗВАДЕНО знаме МАКЕДОНИЈА со вергина?/дали одговоривте на провокацијата Македонија е Грчка,со Македонија на Македонците или Македонија не е Грчка?????.......................како што напоменав порано тие што се палеаа на тие тимови носеа МК ОБЕЛЕЖЈА а не обележја до ГРАДОВИ................
п.с. кога ќе истакнете транс со МАКЕДОИЈА;ЗНАМЕ или само ИМЕ тогаш ќе правиме муабет а се до тогаш за мене сте обична попалена раја
и ако толку ве пали српската навивачка сцена(се разбира која е за респект) зашто тогаш не навивате за Рад,Војводина,ОФК,Земун........и зашто доаѓате на МК првенствени мечеви???????

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
па зашто тогаш се палиш,навиваш и :drk:аш на МЗТ......кога е еден од НАЈЛОШИТЕ ТИМОВИ ВО ПРВА ЛИГА..........или можеби вие сте вансериски(не се обидувај да ми докажеш едно е фудбал друго е баскет,)зашто не навиваш тогаш за Партизан басект,бидејќи НЕЛИ БАСКЕТОВ НИ Е ТАПА
Као мал на МЗТ сум тргнал(и кога сум тргнал МЗТ бил далеку од лош клуб, се борел за титули, победувал великани), баскет највише сакам од сите спортови, логично е. А и нормално е дека има разлика меѓу фудбал и баскет. Ја не реков дека не навијам за Звезда у кошарка т.е. симпатизирам. Тоа ми е исто ко некој тим од НБА да пратам, појасно? И ја не реков за мене дека е нерезонски да навијаш за слаб клуб него за повеќето други помлади кај нас...Ја тоа не можам а и не сакам да го сменам затоа што секој има право да навија за кој сака да навија.
.......да за Вардар сум,тој е КЛУБОТ за кој навивам,без разлика дали ќе игра со Турново,Шалке,Напредок,Рома итн...........не сум некој што има од секое првенство по еден тим на кој :drk:...никој не ви наметнува да навивате за Вардар,но КОЈ ве тера да доаѓате кога ќе игра некоја важна утакмица???????
А ја имам од секое првенство по еден клуб? Си ме видел да постирам тука?
Кој доаѓал бе? Ај сеа тргни со муабетот дека ФА е дел од Комити и слични измислици поради кои не ми иде на памет да идам Вардар да го глеам а камоли на запад да идам. Ја у живот на Вардар 3 пати сум бил и не планирам више никад да идам , макар и ЛШ играле.
ај докажи ми по што не е уништена??фудбал има 4 константни групи кои секогаш навиваат(Комити,Војводи,Чкембари и Шверцери) на баскет секоја година различно едно време CPB не идеа две сезони,FA исто така една две сезони,Лозари,Ајдуци комедијантни невидени,Чкембари задиве 2/3 години почнаа константно да идат на баскет,цела сцена ВУКОЈЕБИНА.........кога на некој ќе му текне ИМАМЕ СЦЕНА типичен пример баскет тифо сцената
и гледам дека си некој познавач на тифо сцените кажи ми зашто на Косово,каде што фудбалот е КАТАСТРОФА има повеќе навивачи и публика од кај нас???????се разбира ако ги имаш видено на Приштини и на Ѓаковица "навивачите" т.е. како можат тие да си навиваат за клубови од својата држава а ВИЕ НЕМОЖЕТЕ.......
ЦПБ не идеа појше од две сезони, ФА не идеше само полусезона.За другите у баскет не коментирам али види дека они се враќаат после не знам колку години на сцената. Нема сигурно одма да праат кореографии,пиротехники и слично. Тоа што 10 години немале клуб ги укочило. А за тоа не се они криви. Крив е нашиот спорт. Континуитетот и постојаната активност е многу битна. Далеку од тоа дека мислам дека Лозари и Овчари ќе станат ултра-група затоа што кај и да е спонзорите ќе им се разотидат и клубовите ќе згаснат...и пак, не се они криви за тоа...
Чкембари ја мислам дека не идат на баскет.
У фудбалска лига од 10-14 екипи(не знам колку се точно) ти имаш 4 константи групи. Кога ќе видиш дека другите клубови се без традиција (милано,ренова,итн) не е тешко да заклучиш дека е океј состојбата. Или да никнуваат групи и менување на членови само за да има квантитет на групи? Не иде...Ја не викам дека е квалитетна којзнае колку, али сепак е океј со оглед на околностите. Кај нас прво нема стекнато навијачка култура, а тоа е многу побитно отколку бројот на групите кои се активни.
Ме заболе за Косово, не ги пратам нив искрено затоа што тоа не е држава и не се признаени од ниедна меѓународна организација...

И у курац више со објаснувањава за глупости со тебе. Нема да смениш ништо. Ако сакаш да смениш нешто најди деца од твое маало и едуцирај ги за Вардар да навијаат. Однеси ги на утакмица,плати им карта, збори им за успесите на Вардар па сами нека изберат што сакаат. Ја последен пат кога отидов Вардар да го глеам (септември негде оваа година, не се сеќавам со кого играше) глеав деца (13-16 години) на југ (пошо нели запад се реновира) како грицкаат семки , а носат обележје на некоја подгрупа на Комити. Иди нив истреси им се зашто не пеат на утакмица него семки грицкаат, нив научи ги нешто а не преку форуми *правдини* да истеруваш.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.281
Марко џабе се објаснуваш со него, глеаш дека тера по свое и дека е инает и мисли дека може нешто да смени преку форум. Остави го.
И дај веќе ова е тема за Динамо Загреб и не ја упропастувајте со други глупости :helou:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Као мал на МЗТ сум тргнал(и кога сум тргнал МЗТ бил далеку од лош клуб, се борел за титули, победувал великани), баскет највише сакам од сите спортови, логично е. А и нормално е дека има разлика меѓу фудбал и баскет. Ја не реков дека не навијам за Звезда у кошарка т.е. симпатизирам. Тоа ми е исто ко некој тим од НБА да пратам, појасно? И ја не реков за мене дека е нерезонски да навијаш за слаб клуб него за повеќето други помлади кај нас...Ја тоа не можам а и не сакам да го сменам затоа што секој има право да навија за кој сака да навија.

А ја имам од секое првенство по еден клуб? Си ме видел да постирам тука?
Кој доаѓал бе? Ај сеа тргни со муабетот дека ФА е дел од Комити и слични измислици поради кои не ми иде на памет да идам Вардар да го глеам а камоли на запад да идам. Ја у живот на Вардар 3 пати сум бил и не планирам више никад да идам , макар и ЛШ играле.

ЦПБ не идеа појше од две сезони, ФА не идеше само полусезона.За другите у баскет не коментирам али види дека они се враќаат после не знам колку години на сцената. Нема сигурно одма да праат кореографии,пиротехники и слично. Тоа што 10 години немале клуб ги укочило. А за тоа не се они криви. Крив е нашиот спорт. Континуитетот и постојаната активност е многу битна. Далеку од тоа дека мислам дека Лозари и Овчари ќе станат ултра-група затоа што кај и да е спонзорите ќе им се разотидат и клубовите ќе згаснат...и пак, не се они криви за тоа...
Чкембари ја мислам дека не идат на баскет.
У фудбалска лига од 10-14 екипи(не знам колку се точно) ти имаш 4 константи групи. Кога ќе видиш дека другите клубови се без традиција (милано,ренова,итн) не е тешко да заклучиш дека е океј состојбата. Или да никнуваат групи и менување на членови само за да има квантитет на групи? Не иде...Ја не викам дека е квалитетна којзнае колку, али сепак е океј со оглед на околностите. Кај нас прво нема стекнато навијачка култура, а тоа е многу побитно отколку бројот на групите кои се активни.
Ме заболе за Косово, не ги пратам нив искрено затоа што тоа не е држава и не се признаени од ниедна меѓународна организација...

И у курац више со објаснувањава за глупости со тебе. Нема да смениш ништо. Ако сакаш да смениш нешто најди деца од твое маало и едуцирај ги за Вардар да навијаат. Однеси ги на утакмица,плати им карта, збори им за успесите на Вардар па сами нека изберат што сакаат. Ја последен пат кога отидов Вардар да го глеам (септември негде оваа година, не се сеќавам со кого играше) глеав деца (13-16 години) на југ (пошо нели запад се реновира) како грицкаат семки , а носат обележје на некоја подгрупа на Комити. Иди нив истреси им се зашто не пеат на утакмица него семки грицкаат, нив научи ги нешто а не преку форуми *правдини* да истеруваш.
искрено да те прашам ЗНАЕШ ли што ПИШУВАШ??????????? во еден момент го велиш ова .Некој не сака да навија за македонски клуб затоа шо така не го научиле од мал и ај одма он е предавник и уништувач на мак-тифо сцената. Нон-сенс ти е ова. ......а сега горе болдираното......или можеби сакаше да се пофалиш дека си единствениот кој го научиле од мал да навива:pos2:.............па клинац ако некој постигнувал успеси реално гледано е Вардар....вие уште :drk:те на фамозната победа по реал(секоја им чест) но што треба јас да направам да се ПУКНАМ ОД :drk:ње на сите титули,купови,и утакмици ов ЛШ и куп на УЕФА што ги одиграл Вардар??????
-исфрустриран "навивач" на Звезда...немам друго што да кажам,освен дека ќе очекувам поглупи одговори:toe:
-и ако вие од населба ги ЛАЖЕТЕ децата дека вашата населба,екипа, и група е најдобра ,не мора и ја истото да го правам...КОЈ ЗНАЕ ШТО САКА ЌЕ ГО НАЈДЕ во МНОГУТЕ ИЗБОРИ,НО КОЈ НЕ ЗНАЕ ШТО САКА ГО БАРА ВО СИТЕ ИЗВОРИ(баскет еден клуб,фудбал странски,репрезентација соседна земја итн)...........................од толку потценување,омаложување,анти итн се гледа колку си едуциран "навивач".......прашај се самиот зашто од една тема избега на критики за Вардар и Комити........некои "навивачи" едноставно не се навивачи:kesa:
ако мислеше на ВАШИОТ КАМБЕК и сите пишувања во весник дека ве прави НАЈ,НАЈ,НАЈ НАЈ.......... кај НАС,од моја страна имате честитки за бодрењето како група,но за навивачка свест,култура и разум како поединци вие сте големо 0
и уште еднаш преиспитај се ЗАШТО темава од прозвездаш навивач,ја сврте во антиВардар:tapp:
СРЕЌНА ТИ ПРЕСЕЛБА ВО БЕЛГРАД:helou:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
искрено да те прашам ЗНАЕШ ли што ПИШУВАШ??????????? во еден момент го велиш ова .Некој не сака да навија за македонски клуб затоа шо така не го научиле од мал и ај одма он е предавник и уништувач на мак-тифо сцената. Нон-сенс ти е ова. ......а сега горе болдираното......или можеби сакаше да се пофалиш дека си единствениот кој го научиле од мал да навива:pos2:.............
Знам.Ти не знаеш, бегаш од тема...пак...
Шо не ти е јасно со реченицата бе? Ти со твои 10 години сам си отишол на Вардар? Или си слушнал од некој? Татко ти те однел, друштвото така ти наложило?
па клинац ако некој постигнувал успеси реално гледано е Вардар....вие уште :drk:те на фамозната победа по реал(секоја им чест) но што треба јас да направам да се ПУКНАМ ОД :drk:ње на сите титули,купови,и утакмици ов ЛШ и куп на УЕФА што ги одиграл Вардар??????
-исфрустриран "навивач" на Звезда...немам друго што да кажам,освен дека ќе очекувам поглупи одговори:toe:
Па што ако постигнувал успеси? Замерив ја нешто на тоа? Или дадов споредба само дека и МЗТ имал успеси кои ти ги порекна.
-и ако вие од населба ги ЛАЖЕТЕ децата дека вашата населба,екипа, и група е најдобра ,не мора и ја истото да го правам...КОЈ ЗНАЕ ШТО САКА ЌЕ ГО НАЈДЕ во МНОГУТЕ ИЗБОРИ,НО КОЈ НЕ ЗНАЕ ШТО САКА ГО БАРА ВО СИТЕ ИЗВОРИ(баскет еден клуб,фудбал странски,репрезентација соседна земја итн)...........................од толку потценување,омаложување,анти итн се гледа колку си едуциран "навивач".......прашај се самиот зашто од една тема избега на критики за Вардар и Комити........некои "навивачи" едноставно не се навивачи:kesa:
Сеа на женска ми ме потсеќаш...она цело време ми вика дека ја лажам.
Кој да лажам ја бе? Ја не терам никого да доаѓа на утакмица, ако сака некој да дојде нормално е да навива и да биде едуциран. Само ретардиран моеш да го излажеш да дојде на утакмица на МЗТ(во моментов) за да очекува титула да види.
Која тема? Ти прв почна да збориш за тоа дека некој е помалце македонец ако навија за странски клуб ===> резон 0...
Кого потценив ја? Ти збориш лошо за ФА, ја не реков ништо лошо за Комити освен тоа дека не би се појавил на трибина со нив од мои субјективни познати причини. Нит сум бил, нит ќе бидам.

ако мислеше на ВАШИОТ КАМБЕК и сите пишувања во весник дека ве прави НАЈ,НАЈ,НАЈ НАЈ.......... кај НАС,од моја страна имате честитки за бодрењето како група,но за навивачка свест,култура и разум како поединци вие сте големо 0
и уште еднаш преиспитај се ЗАШТО темава од прозвездаш навивач,ја сврте во антиВардар:tapp:
СРЕЌНА ТИ ПРЕСЕЛБА ВО БЕЛГРАД:helou:
Хахаха, сакаш да кажеш дека ФА е индијанска група?
Сам се ја сврте темата, ти фураш нешто про-македонско кое уствари појше личи на про-фашистичко ...али ај, интересен си...

Може и ќе се преселам некад...никад не можеш да знаеш што носи утрешнината:wink:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Хахаха, сакаш да кажеш дека ФА е индијанска група?
Сам се ја сврте темата, ти фураш нешто про-македонско кое уствари појше личи на про-фашистичко ...али ај, интересен си...

Може и ќе се преселам некад...никад не можеш да знаеш што носи утрешнината:wink:

и да.....фурам МАКЕДОНСКО(како и сите странски групи ),не про-македонско тифо движење

една слика милион зборови:kesa:

но ок е :smir: не можам од сите Македонски т.н. "навивачи" да очекувам само да навиваат и сакаат клуб од Македонска лига,се е до менталитетот,истиот ТОЈ што не уништува како народ
:toe:

и да темава беше Динамо

Attachments

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
MЗТ која лига е извини? Трета косовска? Ти си по косовските па кажи ми пошо ја не знам.

Ти со твоите ограничени мислења сам се уништуваш...ја неам ништо против тоа ти самиот да се уништиш се додека мене не ме повлечеш со тебе...А пошо ја и ти не сме од иста *партија* тоа засега ќе остане СФ филмче . . .:wink:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
MЗТ која лига е извини? Трета косовска? Ти си по косовските па кажи ми пошо ја не знам.

Ти со твоите ограничени мислења сам се уништуваш...ја неам ништо против тоа ти самиот да се уништиш се додека мене не ме повлечеш со тебе...А пошо ја и ти не сме од иста *партија* тоа засега ќе остане СФ филмче . . .:wink:
па за разлика од вас кои ИНТЕРНЕТОТ им го покажа правецот НАВИВАЊЕ,по се изгледа немам соодветна личност која ќе ми парира во навивачките дебати:(...сите моментов терате casulas филм,сајбер хулиганизам,странски фанатици итн.....но никогаш не сте запрашале КАКО МК тифо-сценава од 2000 пропаѓа т.е. една косовска "навивачка" сцена е 100 пати подобра од нашава................НЕ СТЕ СЕ ЗАПРАШАЛЕ ЗАШТО мора секогаш да критикувате некоја домашна група(не овие кои произлегоа во 21 век) т.е. повеќе сте АНТИ противникот,отколку ПРОфанатик на својот клуб(пцуење,вреѓање,омаложување на ПРОТИВНИЧКАТА ГРУПА,не екипа)....па после вие мене ќе ми зборите што е сакање,бодрење и навивачки кодекс на една група..........и двајцата подалеку од сала/стадион од Скопје немате излезено за СОПСТВЕНИОТ КЛУБ(не зборам да гледаш Звезда,Рома итн).............и одеднаш вие ИСПАДНАВТЕ најголемите НАВИВАЧИ во целата изумрена МК тифо сцена
типичен пример ти е дечкото под мене создадоа екипа и НАЈГОЛЕМ Ривал им беше и им е Вардар и Комити:pos2:,Пирати исто така,ФА си фураат свој филм(нивна работа) но има поедици кои плукаат по Вардар и КОмити(тим кој нема навивачи и група која не иде на баскет) единствено од скопскиве "групи" ДОНЕКАДЕ само CPB(нивните први момчиња) знаат што сакаат,копиљаците(14-18) од Комити идат,се палат, и дркаат на дерби МЗТ-Работнички,пола од Скопје се палат на Звезда-Партизан.............сте се запрашале ЗАШТО Е ОВА ВАКА,НЕДЕФИНИРАНОСТ НА МК тифо групите????????па од овие СЕЗНАЈКОВЦИ и разни ТРАНСФЕРИ од поединци во групите ПРОПАДНА МК ТИФО СЦЕНАТА!но ве разбирам вас знааете само другите да ги критикувате,но вие сте НАЈСОВРШНИ:pos2::pos2::pos2:една сезона бојкот,друга нема луѓе,следна најголема броја,догодина нема пари т.е. клубот не дава
БББ и Торцида повеќе ги респектирам поради големиот број на проделии и прогробари од МК:kesa:

Attachments

Член од
26 октомври 2009
Мислења
420
Поени од реакции
12
Торцида Жаре многу ги сака.:sekss:
Za toa maloumniot Grobar od Football factories zboruvas ?

dobro pro BBB ili pro TORCIDA !

БББ и Торцида повеќе ги респектирам поради големиот број на проделии и прогробари од МК:kesa:
Ti bace imas nekoj problem so belgradskite klubovi mene taka mi stoi ovaa rabota ! Imas problem bidejki poveke skopjani navivaat za belgradski klubovi otkolku za Vardar:pos2::pos2: So ova dokazuvas deka patis od kompleks na niza vrednost!

a da itaa 10to clena grupa na zeleznickata vo belgrad ako se setaa so znameto kujznae kolku kjotek imat jadeno ! :pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom