Како прво, ова што го збориш е мешање политика... :kesa:ало која политика бе дете ?
никој не спомна политика едно е кажано во мојот претходен пост а тоа е само и само вистината !
кај има политика во тоа што србите се во интимни однси со гејците и не сакаат да не видат тоа е ралноста бе ало како можи да го сакам душманот кои сакак да не постоиш а ти ми кажваш политика до кога бе со вакви глупости ако си србин до некаде ти опросте ако не оди убисе бе или смени го клубот кој го сакаш !
а тоа за македонскиот фудбал и крив само хари мајмунот исто така и за навивачкото движење знаеш дека стави забрана на гостовање или не и за што за ништо и колку утакмици се наместе ни кај нас имаш тоа во обзир или не кој ќе оди на утакмици и за што размисли малку после пиши :nenene:
како пво многу ми е мило што некој реплицираше само очекував некој од србоманчината да се јави а не ти друго каде има мешање политика во тоа што кажуваш вистина која е против Македедонското опстојување јас стварно не знам тие не сакаат да постоиш а ти да си за нивКако прво, ова што го збориш е мешање политика... :kesa:
Како второ, ти како припадник на навивачката група Чкембари немаш право да зборуваш против Гробари или Делије, бидејќи многу песни имате препеано од нив од збор до збор (значи друго е само ритамот, а друго е и ритам и цела песна)... така да не се напнувај многу да објаснуваш кој за кој да навива или кој кого да симпатизира... секој си има свое мислење, и што ако напишеш нешто против Гробари, Делије, Србија, мислиш дека ќе ни го смениш мислењето? :nenene:
И Англија, Германија, Италија и други земји од Европа, политички се од страната на Грците, па пак навиваме за Манчестер Јунајтед, Милан, Баер Минхен и други тимови![]()
НАВИВАТЕ............не навивамееееееееее..........а зашто не навиваш за некој клуб во Македонија??????/кај нас нема ли клубови........или ќе ги слушам истите срања,нема фудбал нема публика.............а ако има публика мислиш нема да има фудбал?????
НАВИВАТЕ............не навивамееееееееее..........а зашто не навиваш за некој клуб во Македонија??????/кај нас нема ли клубови........или ќе ги слушам истите срања,нема фудбал нема публика.............а ако има публика мислиш нема да има фудбал?????
Прв болд... немора да значи, ако навивам за Партизан или ако ја симпатизирам Србија во фудбал, ракомет, кошарка дека сум Србоман... пола Македонија со документи се Бугари, се продаваат за ефтини коли, па што?како пво многу ми е мило што некој реплицираше само очекував некој од србоманчината да се јави а не ти друго каде има мешање политика во тоа што кажуваш вистина која е против Македедонското опстојување јас стварно не знам тие не сакаат да постоиш а ти да си за нивтрето јас сум дел од навивачката група Чкембари да и вистина дека дел од песните се препеани ама да правиме реално муабет кај сите ама буквално кај сите наши групи има препеано песни јас сум против тоа да се пејат песни на други групи што е до мене ако треба само една да се пее цела утакмица ама да е твое ама тоа нее до мене дали од србија или од други места кај сите иам песни препенао и јас не сум за да не има свое мислење туку да размиси човек пред да се определи за кој навива и после да навива и да постира оти голем дел на форумот не знаат за интимните односи на гејците со србите барема јас така мислам и ако знаат тогаш не знам шо да му речам :kesa:
и друго е тоа последното ти што го зборуваш ало овие групи од сербија вадат транспаренти на гејци и навиваат за нив демек тие биле православни браќа јас не зборам за полотика туку за нивните интимни односи и подршак која си ја даваат против нас :uvo:тука е проблемот !
Јас мислам дека ти си единствениот член на форумот кој не навива за странски клуб, (така да од прилика 500 членови кој се активни во фан клубовите на најдобрите европски екипи) само ти не навиваш за никој... значи мора да е до тебе грешката... и на крај краева тоа си е твое мислење (размислување), неможе некој со сила да те тера да навиваш за некој Евроспки клуб, како што ти неможеш да ме натераш да не навивам за Партизан или Манчестер Јунајтед...
А, поарно не го спомнувај Мак фудбалот... одамна знаеме дека е умрен, така и ќе биде се додека на кормилото се најголемите ајдуци во Македонија... порано пратев Македонски фудбал, ама престанав, знаејќи кој ѓубриња се на функциите...
Грешно мислиш има повеќе кој не навиваат за други клубови ете земи по постовите ќе видиш кој каде пиши што пиши и нее до него грешката за тоа што не навива за странски клубови кај има тука грешка дека го сака само и само својот тим и никој друг и ќе дои на утакмици каде што не одат другите оти го сака човек тимот и некој не го треа човек да навиваш за кој сака ќе навива само не мислиш дека е подобро човек да навива само за еден тим и целосно да му се посвети само на него далеку си со размислувањата и навичаката култура од сакање и симпатизирање навивање до одење на утакмици има голема разлика како навивате бе вие преку телевизор
а за макфудбалот ти пишав и претходно криво е раководството на ффм хари и копманија ако сакш и државата што не презеде мерки да го затвори до сега ама се е мафија уште кога ќе тргнеш од фифа уефа па надолу што сакаш ти кај нас како да биди само муабетот е ако не одиш ти јас друг трет кој ќе оди на утакмица никој зошто
Прв болд... немора да значи, ако навивам за Партизан или ако ја симпатизирам Србија во фудбал, ракомет, кошарка дека сум Србоман... пола Македонија со документи се Бугари, се продаваат за ефтини коли, па што?
Е сега мешаш ти политика кој се продава негоф проблем не е мој што сакаат да станат европски граѓани како такви и да живеаат тоа е нивни проблем и важи за сите кои се против нас
Втор болд... јас, а и останатите знаеме за пријателскиот однос на Србија и Грција, но како што налагаат сите фудбалски институции, ЗАБРАНЕТО Е МЕШАЊЕ ПОЛИТИКА И СПОРТ... додека пак Гробари се збратимени со ПАОК од Солун, а Звезда со Олимпијакос... и што има лошо во тоа... па и има многу
Македонски навивачки групи кој идат на Партизан и Звезда и носат македонски знамиња, па досега не е имало никакви реакции од грчките навивачи
Кога тоа пред десет години оделе на утакмици да тогаш и пред тоа сега само поедници одат и викаш што има лошо во тоа е тшо полошо од тоа уште на утакмица да викаат и вадат транспаренти мекдеонија е грчка а како што одат работите и тоа ќе биде па ќе ве видам сите тогаш под клуч фан групите на србомнаите и останати непријатели на Македонскиот народ
и што ако сум единствениот член........ЗНАЧИ јас сум крив што навивам за клуб од Македонското првенство?????..........не се ни обидувам да не те натерама,но се обидувам да донзаам ЗАШТО мора да се навива за некој странски клуб КОГА ВО секој град има по еден клуб кој опстојуваат по 50 години............клубовите во Мк не се создадени после 2000 годи!!!!!!Јас мислам дека ти си единствениот член на форумот кој не навива за странски клуб, (така да од прилика 500 членови кој се активни во фан клубовите на најдобрите европски екипи) само ти не навиваш за никој... значи мора да е до тебе грешката... и на крај краева тоа си е твое мислење (размислување), неможе некој со сила да те тера да навиваш за некој Евроспки клуб, како што ти неможеш да ме натераш да не навивам за Партизан или Манчестер Јунајтед...
Втор болд... јас, а и останатите знаеме за пријателскиот однос на Србија и Грција, но како што налагаат сите фудбалски институции, ЗАБРАНЕТО Е МЕШАЊЕ ПОЛИТИКА И СПОРТ... додека пак Гробари се збратимени со ПАОК од Солун, а Звезда со Олимпијакос... и што има лошо во тоа... па и има многу Македонски навивачки групи кој идат на Партизан и Звезда и носат македонски знамиња, па досега не е имало никакви реакции од грчките навивачи![]()
Ај нека биде ова последен пост на оваа тема во овој фан клуб... и така го вртиме истиот муабет во круг, поарно да престанеме... неможеш ни ти на мене да ми го смениш мислењето, ниту пак јас неможам да те убедувам во нешто што ти не сакаш... :helou:Кога тоа пред десет години оделе на утакмици да тогаш и пред тоа сега само поедници одат и викаш што има лошо во тоа е тшо полошо од тоа уште на утакмица да викаат и вадат транспаренти мекдеонија е грчка а како што одат работите и тоа ќе биде па ќе ве видам сите тогаш под клуч фан групите на србомнаите и останати непријатели на Македонскиот народ
Зашто имал кој да им испере мозок како и на тебе.Па што и татко ми навивал за Звезда па мене ме боли стапот за Звезда или Партизан.Зашто па мора се од татко ми да слушам.Него ако му е перен мозокот не мора да значи и на мене.Звезда и Партизан секогаш биле и ќе бидат КОМУЊАРСКИ тимови ,а не српски како што сега се фолираат.Xaxa najde koja navivacka grupa da zbori Ckembari i Delije brothers toa najcesto go gledam po forumive i stranicive i grupata na FB na Crvena Zvezda !
A tolku koga gi napagate deliite zosto ne kazete pred nekoja godina na utakmicata protiv Aris koga sred solun skandiraa Makedonija ? I pred da treskate zeleni prasajte si gi tatkovcite za kogo navivaa ? Ima dosta luge so gi znam koi imaat poveke simpatii kon Zvezda i Partizan ili DInamo i Hajduk otkolku za Pelister ili pak Vardar !
I kad me gledas ponosno stoim ja sam ZVEZDAS!
Еве јас сум уште еден што навива само за еден тим и проблемот ли е само кај мене.Јас мислам дека ти си единствениот член на форумот кој не навива за странски клуб, (така да од прилика 500 членови кој се активни во фан клубовите на најдобрите европски екипи) само ти не навиваш за никој... значи мора да е до тебе грешката... и на крај краева тоа си е твое мислење (размислување), неможе некој со сила да те тера да навиваш за некој Евроспки клуб, како што ти неможеш да ме натераш да не навивам за Партизан или Манчестер Јунајтед...
А, поарно не го спомнувај Мак фудбалот... одамна знаеме дека е умрен, така и ќе биде се додека на кормилото се најголемите ајдуци во Македонија... порано пратев Македонски фудбал, ама престанав, знаејќи кој ѓубриња се на функциите...
Прв болд... немора да значи, ако навивам за Партизан или ако ја симпатизирам Србија во фудбал, ракомет, кошарка дека сум Србоман... пола Македонија со документи се Бугари, се продаваат за ефтини коли, па што?
Втор болд... јас, а и останатите знаеме за пријателскиот однос на Србија и Грција, но како што налагаат сите фудбалски институции, ЗАБРАНЕТО Е МЕШАЊЕ ПОЛИТИКА И СПОРТ... додека пак Гробари се збратимени со ПАОК од Солун, а Звезда со Олимпијакос... и што има лошо во тоа... па и има многу Македонски навивачки групи кој идат на Партизан и Звезда и носат македонски знамиња, па досега не е имало никакви реакции од грчките навивачи![]()
За среќа имало и такви кои не се палеле на белградските клубови.Xaxa najde koja navivacka grupa da zbori Ckembari i Delije brothers toa najcesto go gledam po forumive i stranicive i grupata na FB na Crvena Zvezda !
A tolku koga gi napagate deliite zosto ne kazete pred nekoja godina na utakmicata protiv Aris koga sred solun skandiraa Makedonija ? I pred da treskate zeleni prasajte si gi tatkovcite za kogo navivaa ? Ima dosta luge so gi znam koi imaat poveke simpatii kon Zvezda i Partizan ili DInamo i Hajduk otkolku za Pelister ili pak Vardar !
I kad me gledas ponosno stoim ja sam ZVEZDAS!
Еве и јас не навивам за некој странски клуб. Како може да е до нас грешката што си навиваме за некој наш клуб, без разлика дали е никаков или е супер успешен. Успесите не играат некаква значајна улога за клубот што навиваш, ама тоа за тебе изгледа не важи...Јас мислам дека ти си единствениот член на форумот кој не навива за странски клуб, (така да од прилика 500 членови кој се активни во фан клубовите на најдобрите европски екипи) само ти не навиваш за никој... значи мора да е до тебе грешката... и на крај краева тоа си е твое мислење (размислување), неможе некој со сила да те тера да навиваш за некој Евроспки клуб, како што ти неможеш да ме натераш да не навивам за Партизан или Манчестер Јунајтед...
Znaci ti navivas na primer za Barselona bidejki osvojuva evropski Kupovi i slicno za da mozes potoa na drugarcijnata sto navivaat za real da gi zafrkavas?И не можам да сфатам како луѓе денеска навиваат за Звезда и Партизан коишто 20 години неможат да излезат у Европа,што играат едвај нерешено со Македонија Ѓорче Петров,што комотно може македонска екипа да ги победи.Ама тоа тие југоносталгија.Ај да се прваци,да освојуваат европски титули и слично ама вака
За мене добра навивачка група 90 минути дава се од себе,не заќутува и е цело време на ниво.Тука е цело време за клубот и гине за него.А БББ се такви.Според мене ?
Епа види вака. Како прво да расчистиме со бројноста. Дали вие стварно мислите дека сите луѓе што доваѓаат на Партизановиот Југ, на Звездиниот Север, на Динамовиот Сјевер итн. се навивачи ?! Минимум 20% доаѓаат заради цената на картата. 10% доаѓаат да снимаат и да се сликаат во стил - види ме кај сум бил. Е веќе останатиод дел може да го земеме за организирана навивачка група (под организирана се подразбира група со обележја(или без обележја, во зависност од тоа дали се ултрас или кежуал) со одреден ( и познат )број на членови во секоја фракција, група со свој транс., група со свој стаж и историја итн итн. Што значи дека бројноста е битна, но и не е примарно мерило за јачината на групата. Пошто ева е тема за Динамо од Загреб :smir: стварно е смешно да се повеќе во Јевропа отколку на домашна сцена. Некој праша, сошто Гробари и Делије не одат во толкава бројка на европаски гстувања. Па ако треба да поднесеш документи за барање на виза 1 месец пред патувањето ( ШТО НЕ МОРА ДА ЗНАЧИ И ДЕКА БАРАЊЕТО ЌЕ БИДЕ ОДОБРЕНО ), ако те ебаваат по амбасади, и една амбасада со друга имаат договор за да не ги пуштаат Српските навивачи итн. сигурно и ббб не би отишле во толкава бројка како што одат сега.
Кореографијата дава посебен шмек на трибината, но КОРЕОГРАФИЈЕ НЕ ПЕВАЈУ ! Секој може да подиге картонче. Но, во денешното навивачко движење и поранешното многу се разликуваат. За да привлечеш што повеќе луѓе на трибина ти треба нешто ново и интересно, во последно време тоа е кореографијата. Но сепак тоа се стилови и вкусови и Италијаниоте имаат една добра поговорка - За вкусовите не расправај се !
Нередите се исто така еден начин за да покажеш заби. Но ако не ти смета што правиш огромна штета на клубот за кој си отишол на тоа гостовање, ок фурај напред. Но, сега во случајот за динамовите хулигани ќе искоритам пак една поговорка, кучето што лае - не каса !
Потполно се сложувам со тебе. Не значи ако некој навива за Звезда или Партизан е србоман. Јас сум навивал и ќе навивам за Звезда и никој не може да ми го смени мислењето и плус и јас имам потекло од Србија ... Исто и Просинечки,хрват, ама многу направи за Звезда и ден денес навијачите го сакаат и го респектираат... И ставете еднаш крај на таа дискусија србоман,хрватоман и сл.За мене добра навивачка група 90 минути дава се од себе,не заќутува и е цело време на ниво.Тука е цело време за клубот и гине за него.А БББ се такви.
За болдот,од каде ти тоа дека идат повеќе во странство него ли дома?Ај прогледни малце бројките Тотенхем 400,Андерлехт 400,Темишвар 1000(во градот дојдоа толку на стадион пола дали влегоа),Ајакс 1000-1200(првата утакмица таму пред 2 години,но таа беше најважна во сезоната за Динамо),а втората 500,во Шкотска 400-500 души,во Белфаст 200....,а дома ретко се под 900-1000,секогаш се некаде околу 1500-2000.Каде ги најде дека идат повеќе во странство незнам
Друго,што има везе дали навивале за Барса,Реал или Ѕвезда или Партизан.Можеби си имаат потелко од Србија.Дел од тие најизгорените по екс-ју клубови се со потекло од таа земја(како јас од Хрватска) и си навиваат за тие клубови и сега што?Политика и спорт за жал многу се мешаат,но еве нека ви неколку добри примери каде што се одвоени политиката и спортот.На Динамо еден од делегатите,задолжен за Србија е србин од Белград.Човекот Тодоровиќ мислам се презиваше,го обожаваше Динамо.Дури и за време на војната си остана верен на клубот.Додека имал операција кога се разбудил прво што прашал е за резултати,на погреб Динамови песни се пуштале,а бидејки немал деца сето свое наследство го оставил на клубот,а бил србин.Исто и пример е најдобриот играч во историјата на Партизан,Стјепан Бобек(хрват е) кој го сака Партизан,кој дури е и ден денес останат да жиевее во Белград.И што сега,еден од најверните Динамови навивачи е србин,а на тие на Партизан е хрват.Навивајте си за кого сакате.