А што ако излезат со обвинувања? Да не му ја одземат титулата на Луис?? Џабе е сеа,бидна шо бидна.Цела сезона педерски ја извозе и тепаше на крај. дур возеше така Шумахер не беше у реду,се бунеа сите фанови да мекларен а сеа наеднаш ок е а? Ако сте за спорт бидете за спорт.
Што е ок , ти реков јас , јас се што видов е тоа дека и Глок и Трули , т.е. Тојотите во последниот круг имаат исти времиња , гледам формула повеќе од 10 години и 1000 примери сме имале како возат болидите со суви гуми на мокра подлога , башка што гумите на Тојотите веќе беа истрошени . Доколку Трули беше побрз од Глок за неколку секунди тогаш и мене ке ми беше сомнително и ке се сомневав во намерите на Глок , но вака кога Глок е дури и за 300 стотинки побрз , иако беше опколен од Болиди кои возеа со гуми за дожд , тогаш место за дискусија нема , само претпоставки на '' експерти '' овде на форумов кои се анти - Хамилтон настроени , така да и нормални се тие реакции .
Со оглед дека последните 2 круга преносот одеше со камерата од болидот на Хамилтон , јасни беа проблемите кои тој ги имаше со стабилноста на болидот поради дождот ( особено во последниот круг ) , иако имаше гуми за дожд ставени 3 круга претходно . Чим тој имал проблеми , тогаш што да кажеме за Глок и Трули .
п.с. Имате убаво интервју со Глок на formula1.com каде ги објаснува тешкотиите при возење на дожд со суви гуми во последните кругови , пред Се во последниот кога временските услови беа најтешки ( тоа го видовме и преку Хамилтон ) .
п.п.с. Да имаше било какво намерно пропуштање од Тимо , ФИА веднаш ке искочеше со остра реакција , тие реагираат на тимски попуштања , а камоли на ваквите . . . а ФИА молчи , најверојатно се поклони пред фактите .