Еднаш курва секогаш курва

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
прородна селекција тие ние калкулираме кој е најспособен искрено ти би прифатил твоето дете да носи гени на лузер?

Кхм ...
природна селекција а тоа то вие мажите кењнкате и не сакате да ја платите цената тоа друга работа
сеа под цена не се подразбира само пари,туку стабилност и верност

И кога калкулираме калкулираме дали вие ќе бидете со нас за кратко време или пак ќе ни дадете сигурност и заштита и ќе бидете постојани добри провајдери:jaj:
Али јеби га вие пак ќе цвилите дека ние сме вакви,такви,онакви и со задоволство ќе лепите етикети пошто се разбира не сакате да ја платите цената а сакате да изгравате мажи..е па се нема се бе деца
Природна селекција...
Какви се тие гени на лузер:pos2: хахаха
от кај знаеш кој е најсособен на 20 години хахаха уште си на старт на живеачката...на 40 можда...
остај тоа животот не зависи само од гените...милион фактори имаш...

Замисли пред секс на типот да му бараш ДНК анализа...не знам на што се палиш ама да претпоставиме некој 1.90м добро граден...добри гени...и понекој рецесивен од прадедо...бум...дете монголоид!
Ако пак финансискиот успех го сметаш за релевантен...Бил Гејтс,Стив Џобс,Абрамович...слика и прилика на добри гени...дури не се збогатиле сигурно имале ептен богат сексуален живот:pos2:

Чекај сега, провајдер ,сигурност...нели не се популарни последно време...еманципација и такви работи?

А за етикетирањето е сосема точно...грешиме кога некоја ја нарекуваме курва...и ја плаќаме цената на таквата глупост...намален број на сексуални односи...поради можност од етикетирање...што ќе речат луѓето...
Само што не им текнува на дечкиве овде во македонија...ама има време...хахаха можда ќе ни досади мастурбација хахаха

Машките и женските ко ќе се научат на секс заради секс, а не да мешаат само-докажување,комплекси,етикети,финансиски и други калкулации,дигитрони,компјутери и сличен турн-оф...ќе има повеќе насмеани фаци во земјичкава наша...

:back: прикладно иконче на муабетов...

M

marsovka

Гостин
Природна селекција...
от кај знаеш кој е најсособен на 20 години хахаха уште си на старт на живеачката...на 40 можда...

Замисли пред секс на типот да му бараш ДНК анализа...не знам на што се палиш ама да претпоставиме некој 1.90м добро граден...добри гени...и понекој рецесивен од прадедо...бум...дете монголоид!
Ако пак финансискиот успех го сметаш за релевантен...Бил Гејтс,Стив Џобс,Абрамович...слика и прилика на добри гени...дури не се збогатиле сигурно имале ептен богат сексуален живот:pos2:

Чекај сега, провајдер ,сигурност...нели не се популарни последно време...еманципација и такви работи?

А за етикетирањето е сосема точно...грешиме кога некоја ја нарекуваме курва...и ја плаќаме цената на таквата глупост...намален број на сексуални односи...поради можност од етикетирање...што ќе речат луѓето...
Само што не им текнува на дечкиве овде во македонија...ама има време...хахаха можда ќе ни досади мастурбација хахаха

Машките и женските ко ќе се научат на секс заради секс, а не да мешаат само-докажување,комплекси,етикети,финансиски и други калкулации,дигитрони,компјутери и сличен турн-оф...ќе има повеќе насмеани фаци во земјичкава наша...

:back: прикладно иконче на муабетов...
Women prefer wealthier and higher status males and the approximately one third of Taiwanese males who are going to be left unable to reproduce will be, on average, lower status and less affluent. Any genetic variations that reduce economic success or physical attractiveness will therefore be selected against.
http://www.futurepundit.com/archives/001713.html
Ова е што можев да го најдам набрзина иначе пролистај низ весници и слично ќе ти стане јасно каква врска има природната селекција со изборот на партнер и материлајната сосотојба

Член од
17 февруари 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Што мислите за ова? Дали ако една особа :drk:кога сте ја запознале има предзнак курва (мислам и карактерно и сексуално) после извесно време може да се промени на подобро? Не се работи за професионалка која после партија ќе ти побара пари, иако се работи професионално, туку за жена од 33 години која се курва со секој што ќе и побара пизда. За тоа си добива поклончиња како професионалка курва, и после си оди дома кај маж и среќна и весела, полна со сперма.

Моето искуство кажува НЕ!!!!
Гаден пример :)
Во тој случај би рекол „Остави ја курвата нека се ебе до смрт, жал ми е за децата нејзини“

Инаку, тешко, многу тешко жена да се промени ако е курва... Треба навистина да е цврст карактер и да има гоооолема душа за тој чекор. Пример ако запознае некој озбилен маж кој не е гомно, може тој да и помогне со неговата чиста и искрена љубов кон неа.

На крај краева, се зависи од човекот т.е. жената.

Поздрав.

N

n/a

Гостин
Еден мој познаник,
кога го судеа за овозможување и креирање на мрежа за проституција,
кратко кажа:
-Јас само им помогнав да направат некоја пара и да бидат безбедни.
Они се родени курви.

Ден денес сум убеден дека ја кажа вистината.

Член од
17 февруари 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Еден мој познаник,
кратко кажа:
Они се родени курви.

Глупости. Не е вистина.
Човек од раѓање е гол и бара љубов, брзо учи и помни. Ако имале лошо детство (пример: злоупотреба од родител) и сл. тоа е судбина и се зависи од нивниот карактер. Сигурно не биле сите женски во нивната околина - курви!

N

n/a

Гостин
Глупости. Не е вистина.
Човек од раѓање е гол и бара љубов, брзо учи и помни. Ако имале лошо детство (пример: злоупотреба од родител) и сл. тоа е судбина и се зависи од нивниот карактер. Сигурно не биле сите женски во нивната околина - курви!
Тоа е само твое мислење,драг пријателе.
:toe:
Јас би се радувал и доколку ти беше во право.
Ама запознавајќи го светот во кои што живееш,
ќе сфатиш дека си бил во грешка.
Нажалост.
(или за среќа :) )
Зависи од која страна на `линијата` гледаш.

Член од
17 февруари 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Другар, нема роден убиец, педер, курва и така натаму.
Тоа се живее со тек на време. Никој не е од роденден курва.
Тоа е вистина бато! :)
Инаку, не се секирај, не сум слеп човек. ;)

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Еден мој познаник,
кратко кажа:
Они се родени курви.

Апсолутно неодржан и несонован резон.
Човекот постанува нешто (што и да е) барајќи љубов за себе. Дури и убиецот тргнува од таа потреба (но, ја преведува во главата и стигнува, односно се одалечува од неа на деструктивен начин).

Се раѓаме такоречи совршени и со единствен мотив да не љубат и да љубиме.
После, поучени прво од родителите, а подоцна од општеството, почнуваме да го задоволуваме тој мотив на разни, често неконструктивни начини.

Природна селекција...

Дефинитвно постои инстинктивен избор.
И да немаме намера да имаме потомство со некој, базичните мотиви вкоренети во нашата потсвест, архетипите, не тераат да калкулираме и да оценуваме дали партнерот е поволен како избор.

Но, како што претходно реков, тоа важи и за мажите и марсовка греши кога ги прави едино жените оние кои "пресметуваат".
Истото го прави и машкиот пол, со тоа што, природно, имаме различни мотивации...Затоа што мажот е оној кој ја носи материјалната сигурност во заедницата, а жената онаа која ја дава грижата и заштитата, пред се од емотивна природа.

Е сега, нештата се изменети, половите улоги малку разнишани, но позади сите промени и слоеви сеуште егзистира идејата и потребата за мажот- ловец и жената која е статична и нуди храна, буквално и емотивно.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Апсолутно неодржан и несонован резон.
Човекот постанува нешто (што и да е) барајќи љубов за себе. Дури и убиецот тргнува од таа потреба (но, ја преведува во главата и стигнува, односно се одалечува од неа на деструктивен начин).

Се раѓаме такоречи совршени и со единствен мотив да не љубат и да љубиме.
После, поучени прво од родителите, а подоцна од општеството, почнуваме да го задоволуваме тој мотив на разни, често неконструктивни начини.
За ова не си во право :).

Дефинитвно постои инстинктивен избор.
И да немаме намера да имаме потомство со некој, базичните мотиви вкоренети во нашата потсвест, архетипите, не тераат да калкулираме и да оценуваме дали партнерот е поволен како избор.
Точно калкулирате и често грешите во калкулација или правите компромис заради кој често патите. Гените и инстинктите не ви се секогаш од корист :).

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
За ова не си во право :).
Просветли ме и поправи ме у погрешната ми теза.

Точно калкулирате и често грешите во калкулација или правите компромис заради кој често патите. Гените и инстинктите не ви се секогаш од корист :).
Апсолутно истото важи и за машките.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Просветли ме и поправи ме у погрешната ми теза.
Апсолутно истото важи и за машките.
Кога работиш со деца имаш прилика да видиш многу особини кои веќе ги имаат возрасните. Омраза, посесивност, себичност, лошотилак :).

Некои едноставно имаат такви гени и да се убиеш од воспитување можаш само делумно нешто да корегираш. Да речеме 50 % е воспитување и средината а остатокот се гени :).

За машките важи ама вие почесто правите фалш избор пошто прв критериум ви се пари и статус (не на тебе :)) а тоа се доста лоши критериуми за квалитет :).

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Women prefer wealthier and higher status males and the approximately one third of Taiwanese males who are going to be left unable to reproduce will be, on average, lower status and less affluent. Any genetic variations that reduce economic success or physical attractiveness will therefore be selected against.
http://www.futurepundit.com/archives/001713.html
Ова е што можев да го најдам набрзина иначе пролистај низ весници и слично ќе ти стане јасно каква врска има природната селекција со изборот на партнер и материлајната сосотојба
na netot ke najdes eden kup informaci i eden kup dezinformacii,i zavisi vo sto ti ke veruvas,za sekoe tvrdenje ke se najde potvrda vo pisanite i nepisanite mediumi osobeno na netot,sto ne znaci deka e vistina(bez razlika za sto i da se raboti)
a inaku nema nikakva prirodna selekcija kaj lugeto,vo nikakva smisla(osobeno ne vo materijalna)se e toa propaganda i perenje mozok.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Еден мој познаник,
кратко кажа:
Они се родени курви.

Што е со оние кои се присилно, со измама, навлезени во круговите на проституција, оние кои се жртви на трговија со луѓе?

Член од
17 јули 2009
Мислења
89
Поени од реакции
2
Што е со оние кои се присилно, со измама, навлезени во круговите на проституција, оние кои се жртви на трговија со луѓе?
епа тие се жртви и сторителите треба да бидат казнети...сапунот:toe:

na netot ke najdes eden kup informaci i eden kup dezinformacii,i zavisi vo sto ti ke veruvas,za sekoe tvrdenje ke se najde potvrda vo pisanite i nepisanite mediumi osobeno na netot,sto ne znaci deka e vistina(bez razlika za sto i da se raboti)
a inaku nema nikakva prirodna selekcija kaj lugeto,vo nikakva smisla(osobeno ne vo materijalna)se e toa propaganda i perenje mozok.

точно има дезинформации...но материјалниот аспект не е за потценување...на времето кога земале жена мажите требало да остават пари...како предмет да купуваш:tapp::tapp:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Кога работиш со деца имаш прилика да видиш многу особини кои веќе ги имаат возрасните. Омраза, посесивност, себичност, лошотилак :).

Некои едноставно имаат такви гени и да се убиеш од воспитување можаш само делумно нешто да корегираш. Да речеме 50 % е воспитување и средината а остатокот се гени :).

За машките важи ама вие почесто правите фалш избор пошто прв критериум ви се пари и статус (не на тебе :)) а тоа се доста лоши критериуми за квалитет :).
Кога реков се раѓаме, мислев на периодот до 8/9 месеци максимим.
Подоцна, особено после третата година, кога детето пробува да се наметне како индивидуа и кога почнува со социјализација, нормално дека почнува да манифестира и омраза и посесивност и себичност....
Но, пак...сите тие особини се начин да се најде љубов и прифаќање. Различна е само манифестацијата.
А, нормално дека не е се до воспитувањето. Убедена сум дека постојат и природни предиспозиции. Па кога на нив ќе се надоврзаат и утиките на родителите (кои се неизбежни, затоа што сите ние сме несовршени и продукт на некои туѓи фрустрации), добиваш и силувачи, и убици, и промискутетни луѓе и хуманисти....

Околу вториот дел...Парите се синоним за сигурност и задоволување на базични потреби, Ако порано тоа бил силен маж, кој можел да донесе улов, односно да нарани и помогне да се преживее, денес истото се постигнува преку парите.
Но, денес се повеќе расте бројот на финансиски самостојни жени, кои веќе немаат потреба од успешен "ловец".
А, историјата ни дала примери (кои и ден денес ги има), дека на тој интерес и на потребата од таква сигурност не се имуни ни мажите. Не еден е некој кој стапува во брак со жена чисто од финансиски интерес.

Се на се, многу е несоодветна генерализацијата дека жените бараат исклучиво материјална сигурност (докажано со примери е дека не е така). Јас ја споменав чисто во контекст на примерот на марсовка.

Да, имаме инстинкт за преживување и репродукција...Но, ние не сме еднослојни битија и животни. Имаме и други, често посилни потреби.

П.С
Абе темава за курви беше, не за психологија и анторпологија :(

Kajgana Shop

На врв Bottom