Фала за сите што честитаа стварно ми беше мерак да ги читам коментарите!Поздрав и до Ливерпул и сите што честитаа ферски!
Хммм....незнам од каде да почнам стварно!Ајде ќе почнам од мотивацијата.Денес се виде,бар според мене колку е важна мотивацијата и вољата за игра.Ова во кратки зворови е срце на терен.Значи 90 минути борба и концентрација,нешто што е неопходно за тим како Фиорентина која можеби нема квалитет како гигантите но покажа што е потребно да се има за да се победи.Честитики.Имресиониран сум од сите играчи,буквално од прв до последен.За Јоветич што да кажам освен дека допрва следува неговото,а ако сега е одличен што ли да осчекувам.Незнам дали претерувам али Јове е тип на играч по мој вкус.Мислам дека е откритие на сезоната не само во Италија него и у Европа.Браво дете!!!Фасциниран од Гобби.Едноставно сум презадоволен како изигра човеков.Ме натереа да го сакам,иако не ми значел многу,ама стварно гинеше и имаше пар одлични потези.Занети!!!Хммм...мисли ли некој дека Мело е подобар?По оваа утакмица ќе кажам големо НЕ!Можеби физички не толку подготвен како мело,но психички и лидерски настроен ДА.Срцето на средината.После оваа утакмица мислам дека Корвино моќеби не ни згреши што не купи дефанзивец.Одбраната беше перфектна и функционираше како од фудбалски учебник.Респект за Даинели кој сакавме да си оди и да дојде некој нов.Со Гамберини направија партал и Торес не го видов во шеснаесетник нешто да направи.Комото исто изигра на ниво кое ме израдува.Беше одличен и смирено изигра.Монтоливо!Дечково игра само на големи утакмици.Веројатно мотивацијата е еден од неговите најголеми фактори,али денес одигра пасови,пасови,пасови....совршенство,а покрај тоа и скрати бар 5 нивни ризични топки.Полека се враќа и МОнто.МАркиони и Варгас супер.Варгас покажа карактер кога искочи и кога се налути на Прандели дека го извади,но мислам дека требаше пошто претрча доста по страна Варгас,а и помагаше у дефанзива.Муту не е она уште,но се трудеше,искуството негово помогна.При првиот гол на Јове навлече на страна неколку фудбалери.Ќе биде од него пак играчиште верујтеми!Све на све покажаа карактер,игра,елеганција,срце...Заслужуваат респект дефинитивно.На крај честитки и за Прандели нашиот мистер кој постави инзворедна тактика и верувам мотивација како стимул плус за нашите лавови вечерва.Храбро без Џила одигра и машки.Браво царе!!!
Историјата се запиша денес,одиме понатаму по нови победи:wink:
FPRZA VIOLA