Притисок од вашиот партнер

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Често пати, многу врски пропаѓаат и се кршат само поради наметнатиот притисок на другиот партнер, нетрпението, желбата да се усилат некои работи, и сл....
На многу од нас ни се познати термините :"Дали ме сакаш" "Сакам да те запознаам со моите,дојди на ручек, на вечера" а краен притисок е "Ке бидеш ли мој иден партнер?" Има примери каде условувачот за да ја реши двоумицата на партнерот го условува со бирање или, или....
Како реагирате на тој притисок од вашиот партнер, ви годи или киднувате? Сакате ли условувања од овој тип и како реагирате на нив?

Често пати, многу врски пропаѓаат и се кршат само поради наметнатиот притисок на другиот партнер, нетрпението, желбата да се усилат некои работи, и сл....
На многу од нас ни се познати термините :"Дали ме сакаш" "Сакам да те запознаам со моите,дојди на ручек, на вечера" а краен притисок е "Ке бидеш ли мој иден партнер?" Има примери каде партнерот за да ја реши двоумицата на партнерот го условува со бирање или, или....
Како реагирате на тој притисок од вашиот партнер, ви годи или му ја киднувате? Сакате ли условувања од овој тип и како реагирате на нив?
И мавам ЦРВЕН КАРТОН И ИЧ НЕ МИ СЛУША УШЕ ВЕЌЕ ЗА НЕА :toe: :toe:

Многу мразам некој да ме притиска т.е да ми врши притисок.
Кога ќе сакам да направам нешто,ќе го направам,ама во мое време т.е кога јас мислам дека е потребно.
Не сакам да ме брзаат,притискаат или па не дај Боже да дојде и до уценување.
Се во свое време и без пренаглување.

Еднаш знам,еден дечко со кој што бев недела дена ми вика “Ќе одиме во викендичката моја да ги запознаеме нашите“ и јас онака ... :nesvest:
Мразам коа работите се форсираат,а многумина гледам дека тоа го практикуваат за да бидат понапредни или не знам што.
Сакам кога работите се одвиваат спонтано и полека,за се` има време,ако форсираме нешто,само можеме да ја загрозиме врската од што нема да има што ново да внесеме во неа и ќе стане монотона и здодевна.
А и колку и да планирам нешто,нем да испадне како што сум замислувала,па воопшто не се трудам да ја планирам иднината до детал,Господ ќе одлучи како ќе се одвиваат работите и кога.:)

Најмногу ме нервира кога некој сака да изврши притисок над мене.Тогаш почнувам да вријам од внатре и кога нема да можам да издржам веќе или пак кога ќе имам погодна прилика,си кажувам дека ми смета тоа и крај на приказната.Ако може да се сноси со мојата одлука ок,ако не,ќе најдеме некое др.решение:icon_lol:Сепак,мислам дека не треба да се избрзуваат работите,да се врши притисок,туку пополека,со време,се ќе си дојде на свое место:pipi:

Да го кажам и моето мислење...
Притисокот е нешто што ми ствара внатрешни жештини и нервози, нешто што го дожививам како да ја губам својата слобода(која многу ми значи) .... Секогаш завршува со неуспех....

На многу од нас ни се познати термините :"Дали ме сакаш" "Сакам да те запознаам со моите,дојди на ручек, на вечера" а краен притисок е "Ке бидеш ли мој иден партнер?"

Ме нервира кога некој ми го поставува прашањето „ Дали ме сакаш “ кога врската е уште тазе,уште не сме се запознале како што треба и сл. Или па он да ми каже дека ме сака,а уште една недела не идеме.
За запознавањето на родителите...не сакам на договорено со ручеци и вечери да ги запознавам ако врската не ни е сериозна.Едноставно не осеќам потреба да ги запознаам толку добро тие луѓе.Да е случајно,ок нема проблем.
Секој притисок,планирања унапред (од март да планира каде јас и он би иделе на одмор) и сл. ме нервира од причина што нема место за спонтаност,се се движи некако усилено како некоја машинерија и со тоа се губи од убавината на една врска.

...

На многу од нас ни се познати термините :"Дали ме сакаш" "Сакам да те запознаам со моите,дојди на ручек, на вечера" а краен притисок е "Ке бидеш ли мој иден партнер?" Има примери каде условувачот за да ја реши двоумицата на партнерот го условува со бирање или, или....
Како реагирате на тој притисок од вашиот партнер, ви годи или киднувате? Сакате ли условувања од овој тип и како реагирате на нив?

Постои само еден единствен одговор на овој проблем, ако си способен да бидеш во врска биди, ако не не ни влегувај и не притисок ... само не притисок, за се има време, ако нешто треба да успее ќе успее и без „Ќе успееме ли?“, едноставно нели премногу е глупаво да се осигураме кога не знаеме дали утре ќе сме сеуште живи.:toe:

:violent1:
Тамам го спомнав ова форсирањето во темата „Што би ве оддалечило од партнерот“

Ако чувствувам потреба да кажам дали сакам некого, тоа го кажувам без да бидам прашана. Штом не сум кажала, значи не сум се почувствувала подготвена за тоа. Секакво „Дали ме сакаш?“, „Јас те сакам, а ти мене не“ е очаен начин да извлечеш два збора и ќе ме скрене. Сакам да признавам такви работи кога сакам јас.

Запознавањето со родителите или роднините подобро е да се случи спонтано, но кога ќе си дојде време за тоа. Зближувањето со неговите (или моите) не ми е баш океј за почеток на врска. Подобро на улица да ги сретнам отколку да одам на гости и да сум здрвена цело време.

А условувањето и давање опции меѓу кои треба да изберам, дефинитивно најмногу ме ку*чат:nerv: Да ми рече да бирам меѓу него и некоја друга личност во животов, или да ми рече ако не направам нешто дека ќе е крај? Ух.

Сево ова ќе ме изнервира, ама сепак ќе се потрудам трпеливо да објаснувам дека тоа ми пречи. Но, сум кажала на неколку наврати, секој има праг на толеранција.

Сакам врската да се развива умерено со простор и за двајцата, да нема силење и форсирање, спонтано да си ги искажуваме чувствата, да дозволиме без брзање да се случи се` што треба да се случи. Ова го давам дознаење кога ќе почувствувам такви знаци. Ако се продолжи со истото, ќе почне да ме гуши и полека го губам интересот да допринесам за врската, во никој случај нема да ме придобие. А штом нема изгледи да се прекине со форсирање, полека со интересот се губи и врската.

Да го кажам и моето мислење...
Притисокот е нешто што ми ствара внатрешни жештини и нервози, нешто што го дожививам како да ја губам својата слобода(која многу ми значи) .... Секогаш завршува со неуспех....

Во право си , но сепак во една врска во која што влегле двајцата доброволно не би требало ова да претставува притисок.. Секако ова се однесува на ситуација во која и двајцата имаат релативно слични намери..

Не мислам дека спомна уште еден вид на притисок , на нешто помала возраст например 15- 16 -17 години , притисок на дечкото кон девојката за да ја легне.. или пак и поставува услови , или Да или Ајт..

Не го сметам тоа за исправно некој некому во врска да му поставува услови, со тоа само ќе се усложнат работите , или пак ќе се поедностават зависно од тоа кој колку е способен да трпи притисок.
Секако , ниеден крај не е хепи ендинг штом некој од партнерите го прави тој чекор , тој притисок..

Искрено , јас сакам да си дојде се спонтано.. Обожавам да си дојде цела низа од ситуации онака спонтано , и се убаво да излезе.. Но , не секогаш е така за жал..

Имав притисок и врската пропадна! Цело време сакаше да ме покажува пред неговото друштво како којзнае колку сме ние добар пар дека секаде мора да сме заедно се да правиме , морав кај него дома да идам па дури и на ручек со неговите ....

Што знам јас нее дека не сакам некои па и мали обврски али и приотисок ми смета ...

Притисок- може 1,2,3 пати да пројде ама да не прејде во навика, во принцип искулиран сум од вакви работи, и да ми ствара негативна енергија и нервози, го лупам у фаца , или бу или бу трето нема, но со договор и разбирање све бидува:pipi:

ОД таков притисок еднаш врската ми пукна, неможев веќе едноставно преку глава ти е од такви притисоци некои. Се се собира и на крај ќе пукне, ако некој нема живци за тоа.:toe:

Имав таква женска за жал девојката многу се зацепа па одма после некое кратко време да те запознаам со моите Денис што план имаш со мене јас те сакам за сериозно што ти не вика сакам да си ми прв и последен навистина тоа ме удри во глава и не можев тој притисок да го издржам и искрено не сакав да ја лажам девојката и да и давам надеж поубаво спречи него лечи и раскинав набрзо али пријателски и отворено.

Ke i sipam tendzere so bugosana mandza na glava i posle odma mi e polesno

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom