Кое е најубавото теренско возило според вас?

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
e so vakvo odime vo suma se vozime 8 coveka i do sea ne ne izneverilo nikade ni na sneg ni na kal,samo na prasina e slab,ne za drugo ne dihtuva vleva od sekade:pos2:
тоа што го имате се вика УАЗ Хунтер, a e наследник на постариот брат
GAZ691.jpg

кој го користеа русите во втората светска војна :) ги има уште се тркалаат, му ставаат мотори од мерцедес ама ја немаат моќта на УАЗ или Нива, да не споменувам дека делови во музеј треба да бараш ако се расипе нешто.

Инаку погледни го клипот кај мене на профил :) Во Лада нива сум пораснат. Добар теренец е, ама лошо возило за по пат.

е баш такво исузу имав играчка ко мал, се чудевме што кола е оти освен фичо, голф, 1300, 101,128 и лада не знаевме друго

едит:можам да кажам и дека имаше одлични теренски способности :D

Na treto mesto go stavam SsangYong Actyon (doduse, ovoj ima samo reduktor, ama ne i blokada na diferencijal, taka da ne znam dali bas vleguva vo konkurencija):

SsangYong%20Actyon%20%282%29.JPG

ssang-yong-actyon-lat.jpg

2007ssangyongactyonrear.jpg

Honorable mention: Hummer H1, Jeep Grand Cherokee, Kia Sorrento (stariot model).

Na treto mesto go stavam SsangYong Actyon (doduse, ovoj ima samo reduktor, ama ne i blokada na diferencijal, taka da ne znam dali bas vleguva vo konkurencija):

SsangYong%20Actyon%20%282%29.JPG

ssang-yong-actyon-lat.jpg

2007ssangyongactyonrear.jpg

Honorable mention: Hummer H1, Jeep Grand Cherokee, Kia Sorrento (stariot model).

другар, ова не ти се теренци (освен Hummer H1)

ja ne znam kako moze voopsto da ja sporeduvate ladata so ostanatite dzipovi...kako prvo nema nisto ubavo vo nea,edino mozes da ja upotrebuvas za ako ides u suma drva da seces ( da ja uletas i da se sibas u drvata za da gi butkas,poso celata e od celik)...zastita odnosno bezbednost nikakva...i red drugi raboti sto e stvarno smesno da se sporeduva so drugite ostanati terenci kako BMW,Mercedes,Range Rover i ostanatite.razmislete malce zasto kosta ladata 8-9 iljadi evra a range roverot 60 000

ja ne znam kako moze voopsto da ja sporeduvate ladata so ostanatite dzipovi...kako prvo nema nisto ubavo vo nea,edino mozes da ja upotrebuvas za ako ides u suma drva da seces ( da ja uletas i da se sibas u drvata za da gi butkas,poso celata e od celik)...zastita odnosno bezbednost nikakva...i red drugi raboti sto e stvarno smesno da se sporeduva so drugite ostanati terenci kako BMW,Mercedes,Range Rover i ostanatite.razmislete malce zasto kosta ladata 8-9 iljadi evra a range roverot 60 000

Е баш затоа се споредува, затоа што е 10 пати поевтина а е 100 пати подобра на терен од овие што ги наброја. Рака на срце, Ренџ Роверот е колку толку способен теренец, овие другите се шминка. Лично јас не сум фан на ниту едно ладино возило (види јузернејм), меѓутоа фактите не можат да се побијат. Да споредуваш Нива и Уаз 469, Нива и Пајеро (од осумдесетите), Нива и Дифендер или во краен случај Нива и Вранглер (87-96) е друга работа. Овој моабет сме го правеле 100 пати, разграничите меѓу теренци и СУВови/Кросовери. Свати го одговоров добронамерно, само посочувам некои работи :)

Е баш затоа се споредува, затоа што е 10 пати поевтина а е 100 пати подобра на терен од овие што ги наброја. Рака на срце, Ренџ Роверот е колку толку способен теренец, овие другите се шминка. Лично јас не сум фан на ниту едно ладино возило (види јузернејм), меѓутоа фактите не можат да се побијат. Да споредуваш Нива и Уаз 469, Нива и Пајеро (од осумдесетите), Нива и Дифендер или во краен случај Нива и Вранглер (87-96) е друга работа. Овој моабет сме го правеле 100 пати, разграничите меѓу теренци и СУВови/Кросовери. Свати го одговоров добронамерно, само посочувам некои работи :)
По кои критериуми точно го судиш ова?

Eve, da da receme, po prisustvo/otsustvo na blokada na diferencijalot? Sto uste? Reduktor? Hill Descent Control?

BTW, za onoj sto me kritikuva pogore, Actyon-ot ima reduktor, Sorento isto, Grand Cherokee da se kaze deka ne e terenec e smesno - gi ima idvete (reduktor i blokada na dif)...

сите овие теренци шо ги кажавте можат лајна да јадат за ова :
pinzgauer_l4.jpg

ни лада нива ни нишо, Pinzgauer-от е права ствар

а ако се осврнам на најубав во смисол најличен џип дефинитивно одам со :
dodge_bft_600_3.jpg

:vozbud:

Ако не знаеш да го возиш Pinzgauer-от се превртува ко плавуша,така загина еден другар во војска:toe:

сите овие теренци шо ги кажавте можат лајна да јадат за ова :
pinzgauer_l4.jpg

ни лада нива ни нишо, Pinzgauer-от е права ствар

:pos2::pos2::pos2: во право си... кој друг теренец ке се искачи како ова??? добро,сепак ова е армиско возило,дизајнирано за воени зони...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom