Кое е најубавото теренско возило според вас?

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
Што да кажам... Почнав и да ги сонувам Вранглерите :vozbud: Само нешто кога најмногу го сакаш, тогаш не бива работата и тогаш ти излегува нешто. :toe:

Конкретно за овој Вранглер, кој секој ден си го гледам, ќе ти кажам неколку работи. Се гледа дека е чуван, дека не е возен и вака на изглед е супер. Се сомневам дека откога е донесен е возен подалеку од таа гаражата. Дури и се гледа на сликата - изваден е 10 метри колку да се слика и пак назад. Причината е во облик на реден шестцилиндраш, 4.200 кубика и потрошња од 25 литри бензин па нагоре.

Инаку ова е најдоброто возило за во лето - го вадиш кровот (5 минути работа), ги вадиш вратите (5 минути работа) и уживаш... ама по цена јбг.

И на крајот ќе ти бара 10.000 евра за возило речиси 20 години старо. (Во САД оди макс. $5000 за вака зачуван модел)

Едит: Едно време бев намислен да ја мењам Махиндрата за ваков. Ама се предомислив.
Ако си во можност, да ти го даде за 5-6000 евра, и да имаш време да го правиш дизел... Плин не помага ни кај 2,5 4,0 и најмалку кај 4,2 моторите. Така да, ако ти кажуваат дека им троши 12 литри плин, не е точно.

Што да кажам... Почнав и да ги сонувам Вранглерите :vozbud: Само нешто кога најмногу го сакаш, тогаш не бива работата и тогаш ти излегува нешто. :toe:

Конкретно за овој Вранглер, кој секој ден си го гледам, ќе ти кажам неколку работи. Се гледа дека е чуван, дека не е возен и вака на изглед е супер. Се сомневам дека откога е донесен е возен подалеку од таа гаражата. Дури и се гледа на сликата - изваден е 10 метри колку да се слика и пак назад. Причината е во облик на реден шестцилиндраш, 4.200 кубика и потрошња од 25 литри бензин па нагоре.

Инаку ова е најдоброто возило за во лето - го вадиш кровот (5 минути работа), ги вадиш вратите (5 минути работа) и уживаш... ама по цена јбг.

И на крајот ќе ти бара 10.000 евра за возило речиси 20 години старо. (Во САД оди макс. $5000 за вака зачуван модел)

Едит: Едно време бев намислен да ја мењам Махиндрата за ваков. Ама се предомислив.

Абе ај не заебавај!!!

10000 еврејци!:nesvest:

Абе ја шо видов на Пазар 3 има добри за по 5000 евра!??

или ја грешка те разбрав???

Инаку зар сите трошат толку?????

Еве и овој е добар, ако е тај шо е на сликата!?!

http://www.pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=127323

Моментално на пазар 3 има еден кумановски 2,5 литарски(беше кавадаречки тој), еден во Скопје 4.0 Сахара и овој во Гевгелија. Гостиварскиот нема слика... Кој ќе те бендиса, јави се и прашај за цена. :)

И да, сите трошат многу! Ти велам, за малку ќе направев грешка, ќе си ја дадев Махиндрата за ламја. Ако не ме веруваш, седни и гуглај Wrangler YJ mpg (miles per gallon ти е тоа).

Ќе ти дадам пример. Астрата што ја имавме (1.7 ТД) трошеше 6 литри нафта, ОК. Сега имаме Партнер и троши 9ипол литри бензин градска (без климата) што е многу, барем за мене. Размисли сега дали ќе купиш возило што троши 20 литри минимум.

Друг пример... Махиндрата имаше 2.2 бензинец (карбуратор, 50годишна технологија) 4 цил. Трошеше од 20 литри нагоре. Е, тоа нагоре е битното. 5 патници, лош терен, вклучен редуктор, багаж, кал и снег и на крајот излева дека џипот испил 30 литри бензин!!! Тоа ми се има случено.

Ако можиш да си дозволиш, Вранглер од поново годиште е супер избор. За делови нема да мислиш (40 години нема мака ни мењач, ни редуктор, нити диференцијали кај мене џипот). Сето тоа под услов да знаеш да возиш на терен (читај домаќинско возење) Ако ти е за во град, подобра опција ти е Витара, Самурај (од овие што се кабрио) или Вранглер 2009 година со 2.8 дизел...

Поделени ми се мислењата, ама како Џип фанатик знам дека некогаш јас ќе возам Вранглер, па не знам што да е.

Најмочно теренско возило според мене е Ланд Ровер Фриландер, а како полуксузни за мене се Ауди Q7 VW Toureg и Porshe Cayman

Jeep Wrangler
chrysler_jeep_wrangler_11_01_06.jpg

Discovery 4-заличува на Range Rover ама си е теренец with attitude ! ! !

za mene najubo??? Nz, ama bi si slopil edno na skolka od lada niva so moja limarija i sekako TDI motor

za mene najubo??? Nz, ama bi si slopil edno na skolka od lada niva so moja limarija i sekako TDI motor
Имав склопено, Лада нива со Фиат 1.7 Д мотор. Оригинал менувач, редуктор, кардани. Нивата беше ѕвер за по терен...

Во Кавадарци има Вилис од 1945 година, човекот му има ставено 1.9ТДИ од голф тројка и нема никаква мака. :) За жива глава не го продава џипот:vozbud:

Во Кавадарци има Вилис од 1945 година, човекот му има ставено 1.9ТДИ од голф тројка и нема никаква мака. :) За жива глава не го продава џипот:vozbud:
Во Битола има копија на тоа што ти е на аватар CJ4. Произведено е од SangYong и носи мотор 2.5 дизел од мерцедес. Џипчето е милина, неможеш да го познаеш дека е копија, ако го начекам нареден пат некаде ке го сликам да го видиш. И не е со коцести фарови како овие нагоре по сликите туку е со тркалезни. ако го бараш на гугл, барај Ssangyong Korando

Еве сликичка :

Korando.jpg

a еве на што личи неговиот наследник :nesvest:

ssangyong-korando-ii-2-9-td-1.jpg

Ова на аватарот е CJ-7. CJ4 е прототип и има само еден примерок.

Корандото го знам, го имаме правено моабет и порано. Носи 2.3 дизелаш, не верувам дека го има со 2.5. Од CJ 7 го издаваат само вратите и задните пластики на калниците.
Значи,

CJ 7

jeep1.jpg

Korando

Korando.jpg

Mahindra

b0504c5c-b767-4fe8-9b78-2be93f9e52d.jpg

Јас одам на варијанта Jeep или ништо.

Корандото го знам, го имаме правено моабет и порано. Носи 2.3 дизелаш, не верувам дека го има со 2.5. Од CJ 7 го издаваат само вратите и задните пластики на калниците.
Значи,

CJ 7

jeep1.jpg

Korando

Korando.jpg

Mahindra

А од овие 3, кој така најмалку пие!?!

Или сите се со дупнат резервоар!

Значи,

CJ 7

jeep1.jpg

Korando

Korando.jpg

Mahindra

Немој да ја забораваш и Аsia Rocsta во списокот :)

28811.jpg

Инаку најмалку пијат дизелашите, но дизелаш од Jeep нема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom