Кое е најубавото теренско возило според вас?

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
Pizza, Џиш ти кажа - дизелаш нема од Jeep оригинал. Всушност има, ама тоа се Гранд Чироки и Чироки. Чирокито од 1987/88/89 носи 2.1 ТД мотор од Рено Трафик/21/25 а подоцна се вградува 2.5ТД. Краток, со две врати и кабриолет џип со дизел не наоѓаш.

Ако ме прашуваш мене, јас би одел со Махиндрата затоа што ми е проверена и ја знам. Корандото не би го земал. Плус, мој тетин има ваква како црвената со 2.1D и троши максимум 9 литри (мерено на терен). Ако најдиш Махиндра ќе биде поевтина и со малку кеш можиш да ја дотераш и ич да не мислиш. Моторот во Махиндрата е Пежо XDP, а во Корандо вградуваат мотор на Мерцедес.

Џиш, Рокста има сега во Кавадарци купено, мислам дека ја земаа под 3000 евра, а за нестручното око тоа е Jeep.

Pizza, еве уште еден Вранглер. 4.0 1998 година, модел ТЈ, со трим пакет Сахара.

Ова http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=385558 плус ова http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=383732

Најверојатно е сликано во сервисот за Јеер/Chrysler близу Еуроимпекс (Скопје) не знам точно како се вика местото.

Најубаво Porsche Cayenne или Audi Q7 или CADILLAC ESCALADE или ...:drk::drk::drk::drk::drk:

enco_550gt_biturbo_porsche_cayenne.jpg

audi_q7_2007_800500.jpg

Mercedes GL
Mercedes ML - повлече повеќе терет од Фрилендер 2 на снег (тест)
Mercedes GLK

Позз ги почитувам вашите мислења и се надевам дека ќе возите едни вакви ако ви се пружи прилика.
ПС: Ако може да ѓи кажувате карактеристиките на возилата да видиме колку се јаки и слично

ДЕфинитивно најдобри за мене се
-Lexus Lx570 5.7 liter/ V8/381 hp
Lexus-LX-570.jpg

08LX570_104_L_700.jpg

lexus-icon_lx_570_big.jpg

20080322202828!2008_Lexus_LX_570_Twilight_Gray_Metallic_view.jpg

-Infiniti qx56 V8/400 hp
pic-43282.jpeg

20080120145832!Infiniti_QX56.jpg

Infiniti-QX56-06.jpg

pics-med-2116-156479-infiniti-qx56-dub.jpg

-Lincoln Navigator 5.4liter/V8/300 hp
lincoln_navigator_review.jpg

2005LincolnNavigatorBeautyRightDown01medium.jpg

Navigator.jpg

2006-lincoln-navigator_460x0w.jpg

Lincoln_Navigator_wallpaper.jpg

spored mene e najdobar LADA NIVA i mu nema mas isto taaka i LAND ROVER od po starite ama ladata e broj 1 vo svetot nema mash RUSSIAN MASINE

Само Лада Нива бе :P:pos2:
Незнам нешто BMW X5,X6,Audi Q7...Нешто што ке може да се искачи на планина,по кал,узгорници и удолници,ридови...
:salut:

To4no imam iskustvo so NIVA nema podobar broj 1 vo svetot za kal ugornici po kamenja ... nema kaj so nemozi da iska4i

Изменето од Џиш.

2009_Mercedes_Benz_G_Class.jpg

G Class
LAND_ROVER_DEFENDER_PARTS.jpg

Defender
Lada-niva-4x4.jpg

Niva(скапува уште во авто салонот али на терен му нема маж)

а тоа пластичните играчки како кајен и ку7 не се теренци

За теренц збориме или за SUV?
А знаете шо е разликата? Теренците се за на терен! Неможе ауди Q7 да биде специјализиран за на терен!
зборуваме значи за џипови како Mercedes G - class, Jeep Waranger, Land Rover Defenfer..... (па и лада нива).... и како што прочитав на еден спредбен тест, најмногу бодови освои Дефендерот (во однос цена-квалитет), некако Хамерот и G-класата се мн скапи, а Wrangerot трши мн..... а исто така на тој стест беше и BMW X6, и тој беше далеку далеку зад теренците (зборам за оff road услови)

vozilo za planinski teren samo lada niva i onie starite ruski dzipovi UAZ mislam deka se vikaa kaj sakas tamu ke ispadnat,za niv nema los teren sekade odat kaj so sakas
moze do nekade i land rover kako na mvr so imaat specijalcite i tie se dobri

vozilo za planinski teren samo lada niva i onie starite ruski dzipovi UAZ mislam deka se vikaa kaj sakas tamu ke ispadnat,za niv nema los teren sekade odat kaj so sakas
moze do nekade i land rover kako na mvr so imaat specijalcite i tie se dobri

браво бе брат,јас работам на планина,веруј нема подобри на секакви услови.........колку пати сме влечеле од тие другите новите фрееландер,ваков ландер,нема врска,на тие меѓуоскиното им е големо и лесно легнуваат на некои места додека другиве со помало се пофлексибилни како бубашваби се,секаде излеват

voa e realnosta

e so vakvo odime vo suma se vozime 8 coveka i do sea ne ne izneverilo nikade ni na sneg ni na kal,samo na prasina e slab,ne za drugo ne dihtuva vleva od sekade:pos2:

Ова е многу грдо,ама оди сегде,буквално,затоа е убаво,нема да те остави на цедило,како вистински другар!

GAZ691.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom