Нострадамус

• Креатор на темата Креатор на темата Mad Maxx
  • Време на започнување Време на започнување
абе ајде
или Нострадамус немал никаква врска од предвидување на светската иднина или пак денес не постои некој кој може да прочита што сакал да каже.
Во секој случАј не може да чекаме нешто да се случи па потоа а еве Нострадамус тоа го предвидел :nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene:

Абе чичко Нострадамус предвидел доста работи кои испаднале точни, но и за многу погрешил, па не знам што да мислам...дали точните предвидувања биле само огромни коинциденции или сепак имало нешто во него...до душа зависи и стиховите кој како си ги сваќа, тој никогаш (исправите ме ако грешам) не предвидел нешто конкретно туку неговите стихови биле толкувани...А или не? :toe:

Абе чичко Нострадамус предвидел доста работи кои испаднале точни, но и за многу погрешил, па не знам што да мислам...дали точните предвидувања биле само огромни коинциденции или сепак имало нешто во него...до душа зависи и стиховите кој како си ги сваќа, тој никогаш (исправите ме ако грешам) не предвидел нешто конкретно туку неговите стихови биле толкувани...А или не? :toe:

Хехе нормално е дека не предвидел ништо конкретно.Ептен тешко е изглеа тоа.Ама еве ти еден пример: Нострадамус предвидел дека Хистер ќе биде причината за големи војни - па мислам не е далеку од Хитлер и Втора светска војна.:toe:

Без врска е нострадамус, примерот со 11 септември може да е неговиот најголем промашок, но неговото таканаречено предвидување му дало идеја на американците како да ги уништат зградите близначки кои биле стари и во меѓувреме зедоја пари од осигурување и во исто време си најдоја причина за тепајне муслимани... :) Секоја чест за тоа...
Е така јас размислувам, знам дека повеќето нема да се согласите со ова ама то е то.. :)

Kako i da e narode strasno i jezivo e seto ova.Neznam stvarno...covekot si pogodil mnogu raboti, mnogu i zgresil no ne mozeme da znaeme sea so od seto toa so go predvidel koa i kako i dali voopsto ke se ostvari.Ako se ostvari neznam bogami strasna rabota ke bide ama ako ne ke bide super:wink:.Kako i da e me faka strav koa citam vakvi raboti majke mi:kesa:

Колку што имам јас сознанија за Нострадамус, неговиот татко бил доста прочуен археолог, се занимавал со пронаоѓање на древни артифакти од времето на старите Еѓипќани.
Еден ден успеал да најде една книга на старите Еѓипќани, која содржела 3000 години претскажани, и тоа овој период во кој ние живееме. Имало уште 9 такви книги што знаци од тие Еѓипќани биле предвидени 30000 години.
Сега, едно мисленје е дека Нострадамус ја искористил таа книга, пронајдена од татко му да ги предвиди овие настани, или пак навистина да имал таква некоја натприродна моќ.
Главното прашање се на се, е дали вшусност Нострадамус е предавник?

Колку што имам јас сознанија за Нострадамус, неговиот татко бил доста прочуен археолог, се занимавал со пронаоѓање на древни артифакти од времето на старите Еѓипќани.
Еден ден успеал да најде една книга на старите Еѓипќани, која содржела 3000 години претскажани, и тоа овој период во кој ние живееме. Имало уште 9 такви книги што знаци од тие Еѓипќани биле предвидени 30000 години.
Сега, едно мисленје е дека Нострадамус ја искористил таа книга, пронајдена од татко му да ги предвиди овие настани, или пак навистина да имал таква некоја натприродна моќ.
Главното прашање се на се, е дали вшусност Нострадамус е предавник?
знам дека за овај подфорум треба да си опортунист, да си фантазираш малце, иначе сите теми би биле безвезни ама сепак, не верви стално во то шо ќе го прочиташ, мене на пример малце ми е смешно се ова..:wink:

Хехе нормално е дека не предвидел ништо конкретно.Ептен тешко е изглеа тоа.Ама еве ти еден пример: Нострадамус предвидел дека Хистер ќе биде причината за големи војни - па мислам не е далеку од Хитлер и Втора светска војна.:toe:

Ја имам прочитано незнам точно каде дека ова всушност гласело вака

"Надоаѓањето на Хистер, ќе донесе мног паника меѓу народите, многу смрт и борба за територија ... бла бла бла не се споманти никакви војни "

Значи може да е ова чиста коинциденција пошто Хистер е старото име на Дунав, а немало надоаѓање на дунав ни прибилзно во тој период :wink:

Нострадамусовиот Клуч 15

Фантастичните предвидувања на Нострадамус се појавија во ноември 1997 година,кога беше откриен тајниот Нострадамусов дневник. Нострадамус,кој прецизно ги има предвидено Првата и Втората светска војна,како и убиството на Џон Кенеди,се смета за најголемиот јасновидец во светот.За неговите предвидувања се размислува и расправа веќе 500 години.Се до неодамна се сметаше дека е познато сето она што тој го напишал во текот на својот долг и плоден живот.Но Едгар Морск објави дека во подрумот на еден манастир,во близина на Париз,го пронашол тајниот дневник на Нострадамус.Со анализа на староста на хартијата и со споредување на ракописите,докажано е дека овој дневник го има напишано Нострадамус со сопствена рака.
-Иако е многу раширено верувањето дека се објавени сите Нострадамусови пророштва,јас цело време знаев дека мора да постои уште нешто-вели Морск,кој по овие записи трагаше седум години.-Во многу Нострадамусови текстови се спомнува нешто што тој го нарекува "клуч 15" и јас отсекогаш верував дека се работи за петнасете пророштва кои сеуште не ни се познати.И бев во право.Беше потребно да вложам многу време и напорна работа за да ги откријам,но на крај успеав-вели Морск.
Дневничкиот ракопис е напишан на француски јазик,во катрени,како и повеќето Нострадамусови пророштва.Морск се уште работи на целосниот превод на стиховите,но се согласи во скратен облик да ги прераскаже овие 15 пророштва кои се однесуваат за 1998 година и натаму.

1-Источните делови на Соединетите Амерички Држави во текот на летото ќе ги зафатат силни и раозрни бури.Силен ветар и обилни дождови ќе донесат смрт за повеќе милиони луѓе,а штетите ќе изнесуваат над десетина миљарди долари.Поради поплавите ќе потонат многу бродови,многу куќи ќе бидат уништени и ниските области ќе останат под вода.

2-Еден од христијанските водачи,некаде во Европа,ќе биде разобличен како следбеник на Сатаната.Тој ќе се самоубие,а во тоа ќе го следат и неколку стотици негови ученици.Ќе стане маченик кој ќе инспирира илјадници луѓе,кои ќе почнат да го обожуваат Сатаната.

3-Нарушувањето во природната рамнотежа ќе предизвика наезда на кобри во Соединетите Држави.Луѓето нема да бидат сигурни во своите домови,бидејќи змиите ќе влегуваат и низ затворени прозорци и вратимни канализациските и вентилациските цевки.Каснувањето од змија ќе биде секојдневна појава.Луѓето ноќе ќе се разбудат обвиткани со змии.

4-Еден нуклеарен инцидент во Русија ќе ги затруе воздухот и водата.Ќе умрат две третини од населението.

5-Еден лекар од Полска ќе открие лек за сите видови рак.Тој лек за само неколку дена ќе ги намалув туморите,без оглед на тоа колку болеста напредувала.

6-Прв пат во историјата,непалски монах на зен-будизмот на светското првенство ќе освои четири златни медали.Овој 54-годишник своите спортски достигнувања ќе ги припише на медитацијата и на позитивните ефекти што прошката ги има врз организмот.

7-Научниците ќе оживеат мумија стара 1.500 години.Оваа оживеана Еѓипќанка ќе открие многу тајни на древните цивилизации.

8-Ќе се прослави еден виолинист чија музика има моќ да ги смирува раскараните луѓе.Тој ќе помогне да се сочуваат илјадници бракови.Пред крајот на годината,ќе смири и двајца лидери на две спротиставени страни.

9-Индиски гуру ќе научи илјадници луѓе да летаат,користејќи ја само својата ментална енергија.

10-Најпопуларна телевизиска емисија ќе стане детско шоу чиј водител ќе биде едно куче што зборува.Се разбира,Нострадамус не ја спомнува телевизијата,но со голема прецизност го опишал овој медиум.

11-Ќе се појави нов вирус кој кај своите жртви ќе предизвика постојано чувство на среќа.

12-Смртоносен дожд ќе падне врз Кина и ќе убие два милиони луѓе.

13-Еден угледен Европјанин ќе ја остави својата жена за да се ожени со барменка.

14-Комета ќе падне во Големиот Кањон и целосно ќе го промени неговиот изглед.

15-Исус ќе оживее на 13 декември,но само за кратко.Милиони луѓе ќе го видат и тој ќе ни ја пружи последната шанса за покајување,пред да се врати на 6 мај 2000 година-на Судниот ден.

Отсекогаш сум се чудел на овие пророштва на Нострадамус, едно време толку бев опседнат што не пропуштав ништо во врска со него знам имаше една серија "Третиот Бран" се базираше на неговите пророштва и слично. Ова што е со bold дај боже така да биде ќе има светов што да види. Како и да е Нострадамус е и ќе остане една од најголемите мистерии на светот:toe::toe:

King hailed as victor, and Emperor,
The faith broken, the Royal deed known;
macedonian blood, King made conqueror,
the arrogant people come to humility through tears.

Кралот прогласуван за победник, и цар,
Верата скршена, Кралскиот чин знаен:
македонска крв, Кралот стана освојувач,
надуениот народ, стана скромен низ солзи.

Не можеме да тврдиме дека сите лица и настани каде се споменуваат Македонците се однесуваат само на македонскиот народ. Значи, тој бележел настани кои временски се поврзани, така што ова е моето толкување:

(Македонска крв) хеликоптерската несреќа непосредно пред:

(Кралот стана освојувач) влезот на Македонија во НАТО, со што официјално македонските војници во Ирак се „освојувачи“, „окупатори“...

(Надуениот народ) Грците, ќе станат скромни откако природна катастрофа ќе им се случи ова лето.
Хмм незнам баш.Да беше само делот „надуениот народ, стана скромен“би го дефинирал како разочарување на грција за влез на Македоија во НАТО под уставно име и враќање на Македонските окупирани делови.Ама тоа низ солзи.Ми дојди вака идеа дека може грците ќе бидат прогонувани од Македонскиот дел али сепак така мислам јас.:toe:

Литература за Нострадамус немам читано.Сите информации за него ми се од гугл или пак од филмот за Нострадамус.Не знам зошто,можеби тоа што е премногу исфорсиран како пророк над пророците од страна на медиумите и филмското платно-мене ми е антипатичен.Да е денес жив би го прогласил за лудак над лудаците,а не пророк над пророците.

15-Исус ќе оживее на 13 декември,но само за кратко.Милиони луѓе ќе го видат и тој ќе ни ја пружи последната шанса за покајување,пред да се врати на 6 мај 2000 година-на Судниот ден.
Како пишал така и оживел. Да не касни нешто исус со оживувањево зш 2008 веќе стигнавме?

А да, и крајот на светот го предвидуваше во 1999 па испадна да истераме до 2008.....

Nostradamus predviduval da i so e fintata !?!?! Koga togas mora da se sluci nekoja od rabotite so gi predvidel odnosno moze da se povrze so rabotite so gi predvidel. Quote: Dve djinovski zelezni ptici ke se sudrat vo centarot na svetot bla bla i go poistovetuvaaat toa so 11 septemvri. Toa ti e isto kako onie "igri" so broevi koga nekoj broj povrzuvaat so mnogu raboti.... Mislam helouuuu:helou: sekoj broj moze da se povrzi so se pa taka da ....

Ali toa e samo moe mislenje .....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom