Охрид

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Princip e vo prasanje i vasata lakomost,a ne moite 20 denari.Ako ne e ezeroto ke umrite za jadenje vie ohrigjani
Кој принцип бе.Јас се сеќавам пред едно 5-6 години бевме во Певкохори,Грција на одмор.Во близина имаше тврдина како во Охрид.Влезот беше 5 евра/по лице.Ама јас пак ќе ти речам.Пријави го случајов во а1 .

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.000
Поени од реакции
12.584
So ste naprajle bre Ohrigani ste pocnale pari da barate za vlez vo Samoilova tvrdina.Za sramota,od se sakate pari da naprajte,ama so ova preteravte.I vnatre a i okolu tvrdinata haos e od gjubrinja uste pari za karta barate.Gi odnesov decata denes aj rekov neka vidat nesto,duri od Bitola se zakrenavme i taman stignavme sizikot na vrata veli daj 80denari za cetvoricata.I bolesta bez pari ne ja davate znaci!
А види, Битола Хераклеја стотче. Мајката. За 4 души 400. Седи мадро Битола ко тоаш, барем 2 сати не се тегни по патиштава. Еваа евааа.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Princip e vo prasanje i vasata lakomost,a ne moite 20 denari.Ako ne e ezeroto ke umrite za jadenje vie ohrigjani
Шо принцип е во прашање ? Да не сакаш и да ти дат некој денар за то шо влегваш во тврдината ?
Најнормално е да платиш влез за вакво место, не знам јас шо ви се дешава во глата.
И доста со то охриѓани вака охриѓани така, да не ви е езерото, не знам шо, не знам како ... Мене ме нервират овие муабети шо не сум од Охрид, можам тек да замислам на охриѓани како му е ...

Член од
15 октомври 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
Еве грешката е поправена-повторно бевме на калето во петокот,плативме 40 денари и прошетавме внатре во тврдината.Извинување и поздрав до Охриѓани!

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Да одите надвор од МК плаќате за карта на слично место по 20 евра, а за во Охрид НЕШТО ШТО Е ВАШЕ МАКЕДОНСКО не ви се даваат ни 40 денари. Зошто да дадеш 40 денари за да видиш нешто од твојата историја, кога можеш да пиеш едно Макијато 60 денари.

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Баш сакав за ова да пишам "Задоволни од расплетот, охридските таксисти најавија дека ова лето нема да дозволат хаос во такси превозот и дека ќе го почитуваат усвоениот ценовник на услуги." и као сеа ке ме возат од пазарот до дома за 50 денари иако не одам накај плажите??? Страшно

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Бравос бе ем све најскапо е кај нас ем уште поскапвет.. Срамота е го одраја народов, не одраја сите!

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
И кај Чичо Темеле во Палма хамбургерот 90. Мислам, знам дека е најубав, ама 90 е... Ај наздравје бричење да ни е сезонава. Порано ќе ја почниме.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Како шо тргнало, прашање е како ќе врзвиме крај со крај и сезонава, а и годинава.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Eee од кога е таму 90 хамбургерон.. Мене убај ми ги прает наспроти Дон маркет, 60 денари, само не ја гледајте таа шо ги прат имат бааги бркој..

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Eee од кога е таму 90 хамбургерон.. Мене убај ми ги прает наспроти Дон маркет, 60 денари, само не ја гледајте таа шо ги прат имат бааги бркој..
Од ко завршив 4та година не бев појден таму. Денес ојдов ради ќејф голем.
Инаку исто и Панорама прает добри хамбургери, за ресторанон кај муцон зборвам.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Од ко завршив 4та година не бев појден таму. Денес ојдов ради ќејф голем.
Инаку исто и Панорама прает добри хамбургери, за ресторанон кај муцон зборвам.
Цела зима е 90 Палма, а Панорама не сум јал скара до сега не знам..

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Дап, најубај хамбургери прат во Панорама и тој ресторанот кај наспроти пожарнана шо е, според мене. Во касапче едно време убедливо најдобри беа хамбургерите, ги земаа плескавиците од месарата јарец7, ама сега шо знам, само просечни ми се...

Инаку, ако сакате да пробате ПИЦА (намерно со големи) ојте во Piccola Italia, се наоѓа кај Гица за патон онаму кај Лескоец, мислам дека ќе ме сфатите за кај зборвам. Човекот е од Италија шо ги прајт пиците и сите му се која од која пуба. Омилена ми е мене таа од четири различни сирења. :)

пс. Џенаро (така се викат човекот) за Јуве е. :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Дап, најубај хамбургери прат во Панорама и тој ресторанот кај наспроти пожарнана шо е, според мене. Во касапче едно време убедливо најдобри беа хамбургерите, ги земаа плескавиците од месарата јарец7, ама сега шо знам, само просечни ми се...

Инаку, ако сакате да пробате ПИЦА (намерно со големи) ојте во Piccola Italia, се наоѓа кај Гица за патон онаму кај Лескоец, мислам дека ќе ме сфатите за кај зборвам. Човекот е од Италија шо ги прајт пиците и сите му се која од која пуба. Омилена ми е мене таа од четири различни сирења. :)

пс. Џенаро (така се викат човекот) за Јуве е. :)
Конечно и јас да сретнам некој да речит дека ојт на то место! И да го пофалит. Најубај пици дефинитивно, цените се солидни, 200 денари голема капричиоза, кока кола 40 денари. За пица само таму одам, најчесто кога части мајка ми, иначе за другариве друго место освен Леонардо за пица не постојт.
Ама ми скрши филм дека италијанецот е за Јуве... :/

Kajgana Shop

На врв Bottom