Македонска Лига-2007/2008

Статус
Затворена за нови мислења.

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Dobar Post ... Abe ostavete go mislam deka ne e Fer 20 godisen e ..Ve razbiram ste go zele od Ovce Pole .. Ama ostavete go veli vo sport deka zivee od kosarkata a koga ne dobiva plata ?
Кој вика дека не добива плата. Мзт му должи 1 ипол плата. Секаде должат една а си таа една неможе да раскине договор, а таа другата половинка е казнет после Струмица, така да неможе да го раскине договорот (кој му трае уште 2 ипол сезони) што значи нема да добие исписница од Мзт Скопје, а пошто несака да игра за Мзт Скопје, ке биде суспендиран до крајот на сезоната, ако не и до крајот на договорот, епа сега нека живее од кошарката, ако може

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.688
Поени од реакции
48.897
Dobar Post ... Abe ostavete go mislam deka ne e Fer 20 godisen e ..Ve razbiram ste go zele od Ovce Pole .. Ama ostavete go veli vo sport deka zivee od kosarkata a koga ne dobiva plata ?
Плата ке си добиел како имаа трпение Јане и сите други може и он да има
Проблемот е што копиљот си има ставено во глава дека е некое име и фаца многу заслужен и кавалитетен и сега ке си плати скапо за таа помисла.
Да даде господ никоаш баскет да не фати во рака педерче селско

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Кој вика дека не добива плата. Мзт му должи 1 ипол плата. Секаде должат една а си таа една неможе да раскине договор, а таа другата половинка е казнет после Струмица, така да неможе да го раскине договорот (кој му трае уште 2 ипол сезони) што значи нема да добие исписница од Мзт Скопје, а пошто несака да игра за Мзт Скопје, ке биде суспендиран до крајот на сезоната, ако не и до крајот на договорот, епа сега нека живее од кошарката, ако може
Jas mislam deka Mzt ke mu dade ispisnica ..

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Jas mislam deka Mzt ke mu dade ispisnica ..
А што те тера да го мислиш тоа? Караколев го заеба Мзт, а управата на Мзт ако ја бива за нешто, тоа е за превари. Ако не добие Мзт обештетување, кошаркарската кариера на Караколев ке биде успешна како и мојата

aerodromka

Hiena
Член од
11 март 2007
Мислења
2.752
Поени од реакции
8
ke lapa suspenzija be mi ja stokmile rabotata utre ke idat vo kfm da prilozat sve!!!! ke go jade debelo

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Фени Индустри го совлада Фершпед Работнички со 81:70 во премиерниот натпревар од 18. коло од Првата лига.
Кавадарчани со триумфот го потврдија освојувањето на есенската титула, забележувајќи ја втората победа над најтрофејниот македонски клуб сезонава.

Во првото полувреме кошаркарите на Фершпед Работнички одиграа подобро. Нивната сигурна игра во одбраната и солидниот напад првин ја анулираа негативата од 13 поени на стартот, а потоа им донесоа и предност од 6 поени на полувреме.

Пресвртот се случи во 3. период, кога домашните кошаркаси, со серија од 12:0, повторно поведоа во резултатот. Токму во овој период се разигра Доналд Кол, што беше пресудно.
Домашните кошаркари одржуваа предност до самиот финиш, кога заиграа мошне сигурно во одбраната и ги затворија сите приоди кон кошот. Гостите немаа сили да се спротивстават на оваа нивна игра, и на крајот мораа да го признаат својот 6. овосезонски пораз.

www.basketball.org.mk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom