Insomniac
Evil Macedonian
- Член од
- 27 мај 2007
- Мислења
- 1.799
- Поени од реакции
- 28
Јас мислам (сега со ладна глава) дека сето ова беше добро изрежирано. Од комерцијални причини? А, Миленко? И направи многу добра услуга на МПЦ. Сигурно ти се многу благодарни. Баш сега ќе му пишам на митрополитот Наум да го прашам за неговото мислење.Imam otvorena e-mail adresa koja e milenko@kanal5.com.mk
Znaci mojata emisija i moite gosti ne se tajna. Naprotiv, tie se predmet na debata. Zatoa i se gosti kaj mene vo emisijata. Inaku, ako ne se provokativni, atraktivni, protivrecni i slicno, nema zosto da gostuvaat kaj mene.
Jas ne gi prasuvam od kade im e stajlingot, koj im gi pravi noktite, koga prv pat se baknale, zosto raskinale so toj-i-toj...
Ona sto go cenam kaj site moi gosti e sto ne se plasat da se izlozat sebe si pred najsirokata javnost.
Kakov vpecatok ke ostavi sekoja emisija i sekoj gostin kaj sekoj gledac poedinecno, veke e rabota koja nemozam i nesakam da ja kontroliram.
Sekoj covek na svetot (gledac, gostin, voditel..) ima svoja vistina. Svoe glediste na nestata. Traganjeto po vistinata, kolku i da e neprijatana ili lazna, e predizvik za sekoj covek. Pa taka i za mene.
Za site sto imaat dvojba, moeto mislenje e deka Makedonija e iskonska zemja a Makedoncite svet narod. Sekade kade bile vojskite na Aleksandar, no i site imperii sto ne okupirale, se del od nasata istorija. Nemojte da se otkazuvame od ona sto e nase. SAD, na primer, e golema drzava samo zatoa sto se sto vredi na svetot si prisvojuva: naucnici, pisateli, glumci, reziseri...
Finalno, ako samo Zoran Vraniskovski i negovata crkva se pricina za nepriznavanjeto na MPC, edinstveni vinovnici sme si nie samite. Grupicka luge da mozat da blokiraat eden cel narod i negovata vera e ramno na nacionalna katastrofa.
Zosto se plasite od Zoran (Jovan)?! Posilen li e od celata MPC???!!!
Aman be luge. Pa, valjda ne sme tolku slabi nekolku popovi i kalugerki da stvraat paranoja kaj site nas.
Pozdrav,
Milenko:tv:
Да не заборавам за оние историски личности што ги напиша и нивниот придонес за Македонија. Заборави да ги напишеш Јован Бабунски и Глигор Соколовиќ и тие многу "придонесле" за Македонија.
Не се кријам јас зад компјутер. Да ти одговорам на емаилот еве овде: Со тебе на дуел, во секое време на било која македонска телевизија освен Канал 5.
Поздрав