Охрид

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Какво е времето, наоблачено и кај вас? Прашувам зошто треба да дојдам на припреми а треба времето да соработува со мене :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Денес цел ден смуртено е времево.. Нејче да соработува со тебе..

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Охриѓани, ајде препорачајте ми добра сендвичара, пицерија, ресторан, кафана, бурекчилница... се за јадење :))) Сместен сум на 2 минути од гимназијата, па ме интересира кај да јадеме и што како :) Лани јадевме секаде, а не беше и секаде баш сјајно =)

Може и некое добро кафуле или дискотека да ставите во препораката, ќе се најдат :)

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Е вчера што ми се случи.Вечерта седиме со друштво прво Кубалибре на плажа, па ај после то да ојме до Кадмо на плажа. Најдовме маса кадмо пијачка порачвиме и до нас стојат неколку дечки и девојки (и тие друштво) и дали може да ја оставам пијачката на вашава маса. Може зашто да не, после то уште една пијачка дали може да ја оставам, да де имат место, зашто да не. И така седиме се забавуваме, девојчето си зема пијачка, си ја остава и на крај прашува а може ташната да ја оставам на столот овде. Ние како, остаја немат проблем.

Реакција: леле колку сте фини, сигурно не сте од Охрид :pos2:
Реакција наша: сите сме од Охрид :) :) :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Вие требало да му речите да да не сме од Охрид па да му ја кидневте со си чанта и да се чадат после.. Не шега е ова, озбилно вие сте биле фини :)
Времево како шо ми гледат ги бркат гостиве :(:(.. Викендов имаше нешто зашо беше викент ама сеа од утре не се надевам на гужва.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.090
Охриѓани, ајде препорачајте ми добра сендвичара, пицерија, ресторан, кафана, бурекчилница... се за јадење :))) Сместен сум на 2 минути од гимназијата, па ме интересира кај да јадеме и што како :) Лани јадевме секаде, а не беше и секаде баш сјајно =)

Може и некое добро кафуле или дискотека да ставите во препораката, ќе се најдат :)
За јадење суво пиперче али цените се хај енд :) ,од сендвичари ви ја препорачал јарец кај банкана,лесковачката до пинк пантер е добра ,друго не ми текнува...
За кафулињата Ликвид,Кадмо ,Аквариус, што се во стариот дел од градот али тешко слободна маса да најдете ,а од другите Објектив,Дак (не нарачвите сокој :) ) и Куба,Кадмо бич ;).Дискотеки другар не би ти препорачал затоа што ретки се тие на отворено а другиве се шит.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
За јадење суво пиперче али цените се хај енд :) ,од сендвичари ви ја препорачал јарец кај банкана,лесковачката до пинк пантер е добра ,друго не ми текнува...
За кафулињата Ликвид,Кадмо ,Аквариус, што се во стариот дел од градот али тешко слободна маса да најдете ,а од другите Објектив,Дак (не нарачвите сокој :) ) и Куба,Кадмо бич ;).Дискотеки другар не би ти препорачал затоа што ретки се тие на отворено а другиве се шит.
Брааат.... Јарец не, онаја до пинк пантер уш појке не, а суво пиперче, и то колку само не...
За сендвичара дефинитивно Temelee's, или по нашки Палма (до гимназијана), најдобри хамбургери убедливо. За солени палачинки со кулен во Леонардо (лол) :) а за кафич обавезно џез и блуз, аквариус навечер.... чак и објектив за накафе, друго све е ојдено у курац...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.090
Брат палма од еднаш ко ја затворија од инспекција неам пробано па да ти кажам незнам какви се хамбургерите. :)
Иначе само што се вратив од ликвид ,немаше луѓе ,новиве келнери тапа...и тако даље.

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Брааат.... Јарец не, онаја до пинк пантер уш појке не, а суво пиперче, и то колку само не...
За сендвичара дефинитивно Temelee's, или по нашки Палма (до гимназијана), најдобри хамбургери убедливо. За солени палачинки со кулен во Леонардо (лол) :) а за кафич обавезно џез и блуз, аквариус навечер.... чак и објектив за накафе, друго све е ојдено у курац...
Ме погоди со ова во "Јарец не" па морав да ти реплицирам. Скарата е одлична, а Палма и ја подрасипаа, не е како порано. Јарец е свежо месото 100%, барем во тоа сум сигурен.

Со кафичите тука негде така сме и би го додал Cuba Libre на плажа како најдобро место во градов, добри свирки и поглед priceless :)
Пошто во aquarius си се осеќам како дома, ова ми е втора дома :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Коа веќе зборите за Јарец. Се таму беше ок и беше многу фкусно до пред неколку години. Мислам дека еден хамбургер беше 50 денари и беше префкусен. И многу се ствараше гужва па после поскапеа ова она и го расипаја. Можеби месото е свежо но еднаш (последен пат) кога купив тост таја вработената си ја тресеше косата внатре и осетив дека во мајонезот и кечапот имаше вода. И уште еднаш немам купено од таму со изговор дека е гнасно. Не велам дека на друго место е можеби почисто но не сум видел да прават фризури додека се на работа. Наспроди Дон маркет по тие продавничина тука за 60 денари прават добар хамбургер и добра се кебапчината.

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
^ Еден другар во тие наспроти Дон маркет редовно ги конзумират и викат дека се стварно добри. Јарец сендвичарата не знам што прает стварно во последно време,ретко јадам хамбургер во Охрид ама ако сакате добра храна во Косел - Јарец ресторанчето е прва лига. Ем ефтино, ем најубо. Неспоредливо со кај било, јас за таму зборував (да се поправам).
Се надевам истото место го продаваат и во сендвичарата, така што би било ОК.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
туристички град се прајте,а скара не знајте да напрајте ц ц ц ц ц ц ц

F

FuckYouAll

Гостин
^ Јас од Охрид и не им верувам ама ни на една сендвичара, освен на Меџик (зш мој другар работит таму).
А и многу ретко купувам хамбургери и тостови, само со пецива од Феникс се хранам. :)

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
*само лажат по тие штандовите со скара ЛЕСКОВАЧКА СКАРА не знам мити каква.....Ох не ни сака да се промовира како туристички град....абе викни прилепчани скараџии,в година дупло туристи ќе привлечиш,досега најдобра скара имам јадено во Пп и не за џабе ги фалам

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Добро е вака да се знае кај да влезам кај не, иако Охрид веќе го знам попреку и наназад, пак работите се менат од година во година :)

Kajgana Shop

На врв Bottom