- Член од
- 23 јуни 2007
- Мислења
- 368
- Поени од реакции
- 333
Јас не знам зашто ви наплатиле на двајцата иста сума, конечно, требало да се интересирате што плаќате тогаш кога сте плаќале, и ако сметаш дека тие суми биле несоодветни да се жалиш пред да платиш.Конкретен одговор не ми даде, што ако прележала, грип, заушки или нешто друго?
Навигацијата е веднаш подигната кога е пристигната, туку на поштата така и одговара ама ај нека им, додека да се отвори друга пошта после ке ни дудлат да одиме кај нив...
Но, во очи ми паѓа ова дека ќе се отвори друга пошта и после не знам што ќе станело... Во моментов во МКД функционираат Федекс, ДХЛ, УПС, кои ја вршат истата функција како и Македонски Пошти. Меѓутоа нивните тарифи се ептен посолени. Јас затоа те прашав дали пратките оделе преку нив, бидејќи ако во Македонски пошти за услугата се плаќаат скромни 200 денари, кај овие странскиве доставувачи, само за лежарина и шпедиција, настрана царина и данок, тарифата е околу 60 евра, па макар и за игла да се работи, ако подлежи пратката на царинска постапка, тие пари ќе ги платиш. Затоа сметам дека колку и да се заостанати, бавни, несигурни, како сакаш кажи ги, Македонски Пошти се благослов за нас.