Paypal во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Конкретен одговор не ми даде, што ако прележала, грип, заушки или нешто друго?
Навигацијата е веднаш подигната кога е пристигната, туку на поштата така и одговара ама ај нека им, додека да се отвори друга пошта после ке ни дудлат да одиме кај нив...
Јас не знам зашто ви наплатиле на двајцата иста сума, конечно, требало да се интересирате што плаќате тогаш кога сте плаќале, и ако сметаш дека тие суми биле несоодветни да се жалиш пред да платиш.

Но, во очи ми паѓа ова дека ќе се отвори друга пошта и после не знам што ќе станело... Во моментов во МКД функционираат Федекс, ДХЛ, УПС, кои ја вршат истата функција како и Македонски Пошти. Меѓутоа нивните тарифи се ептен посолени. Јас затоа те прашав дали пратките оделе преку нив, бидејќи ако во Македонски пошти за услугата се плаќаат скромни 200 денари, кај овие странскиве доставувачи, само за лежарина и шпедиција, настрана царина и данок, тарифата е околу 60 евра, па макар и за игла да се работи, ако подлежи пратката на царинска постапка, тие пари ќе ги платиш. Затоа сметам дека колку и да се заостанати, бавни, несигурни, како сакаш кажи ги, Македонски Пошти се благослов за нас.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Вака сеа читав 10 страни уназад и сите имате различни мислења така да збунува ајде да прашам конкретно за две работи.

1. Ако нарачам нешто што кошта до 45 евра (во таа цена влегува и шипингот така?) не плаќам ама баш ништо на царина, ни денарче? Доколку кошта над 45 евра плаќам царина(зависи колку проценти е) + ддв(18%) само, или се доплаќа и нешто друго (шпедитерски трошоци, лежарина)?

2. Во врска со Пејпал, јасно ми е дека може да се купува преку словенскиот меѓутоа дали можам да го користам словенскиот Пејпал со Виза Електрон на НЛБ за други трансакции (примање/праќање пари преку пејпал на други корисници), како и дали можам да повлечам пари пратени на мене преку Пејпал на мојата сметка во банка. Пошто чув некои муабети дека можело да ми ја затворат сметката во банка ако примам пари од пејпал пошто даваш грешни податоци (Словенија).

Член од
24 април 2008
Мислења
11.115
Поени од реакции
12.697
Во врска со Пејпал, јасно ми е дека може да се купува преку словенскиот меѓутоа дали можам да го користам словенскиот Пејпал со Виза Електрон на НЛБ за други трансакции (примање/праќање пари преку пејпал на други корисници), како и дали можам да повлечам пари пратени на мене преку Пејпал на мојата сметка во банка. Пошто чув некои муабети дека можело да ми ја затворат сметката во банка ако примам пари од пејпал пошто даваш грешни податоци (Словенија).
Да, доколку си регистрираш Premier account на словенскиот PayPal,
ќе можеш да праќаш и примаш пари, но границата е 2.500 долари годишно.
Доколку ја надминеш оваа граница, PayPal ќе ти побараат да им пратиш електронска фотокопија
од лична карта или пасош или било кој друг документ со кој би можел да докажеш дека си од Словенија.
Ако имаш словенско државјанство ќе извадиш жива глава, но ако немаш, ќе останеш заглавен.
Други велат дека си го решиле проблемот со тоа што извадиле нова Visa Electron дебитна картичка од
НЛБ Тутунска Банка и си регистрирале нов PayPal account, но ова и не е баш практично решение,
да вадиш дополнителна картичка на име на некој твој близок, или пак да ја пријавиш како изгубена картичката
за да ти издадат нова, ем има да се изначекаш, ем после 2.500 долари повторно ќе ти бараат доказ дека си од Словенија.

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Со верификација на PayPal акаунтот завршив, ми одзеде 1.50 евро, ми ги стаи на PayPal сметката и си стојат.

Е сеа идам на Add Funds и ми ја вади следнава порака:
problem2.jpg
Значи коа ќе купам нешо зима од сметка и му префрла на продавачот... незнам дали кај мене е само така или кај сите.

Е сеа друга работа, eBay... значи праам нарачка, и сите тие тракатанци и доаѓа да стиснам Continue to PayPal и ми ја вади следната порака:
problem.jpg

WTF? Некој со вакво искуство да помогне? Ја праам нешо грешно или what's the problem?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.115
Поени од реакции
12.697
Со верификација на PayPal акаунтот завршив, ми одзеде 1.50 евро, ми ги стаи на PayPal сметката и си стојат.

Прегледај го приврзокот 40583
Значи коа ќе купам нешо зима од сметка и му префрла на продавачот... незнам дали кај мене е само така или кај сите.

Е сеа друга работа, eBay... значи праам нарачка, и сите тие тракатанци и доаѓа да стиснам Continue to PayPal и ми ја вади следната порака:
Прегледај го приврзокот 40584

WTF? Некој со вакво искуство да помогне? Ја праам нешо грешно или what's the problem?
Значи го внесе 4 цифрениот код и ја верификуваше картичката ?
Претпоставувам дека си го направил тоа бидејќи велиш дека ги имаш 1 ипол евро на твојата PayPal сметка.

Доколку си отворил основен, Personal account, тогаш не можеш да ставаш пари на account - от,
туку ќе можеш само да купуваш со истиот.
Кога сакаш да купиш нешто, било од eBay, или од било кој друг сајт кој ти дозволува плаќање преку PayPal,
само ги внесуваш податоците кои сајтот ти ги бара, па потоа самиот PayPal автоматски ќе го изврши наплаќањето.

Е ако си постапил правилно како што треба и сепак ти го дава ова на вторава слика, е тогаш не знам во што е
проблемот, белким некој од другите на форумов имал вакво искуство и го знае решението за истиот.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Вака сеа читав 10 страни уназад и сите имате различни мислења така да збунува ајде да прашам конкретно за две работи.

1. Ако нарачам нешто што кошта до 45 евра (во таа цена влегува и шипингот така?) не плаќам ама баш ништо на царина, ни денарче? Доколку кошта над 45 евра плаќам царина(зависи колку проценти е) + ддв(18%) само, или се доплаќа и нешто друго (шпедитерски трошоци, лежарина)?

2. Во врска со Пејпал, јасно ми е дека може да се купува преку словенскиот меѓутоа дали можам да го користам словенскиот Пејпал со Виза Електрон на НЛБ за други трансакции (примање/праќање пари преку пејпал на други корисници), како и дали можам да повлечам пари пратени на мене преку Пејпал на мојата сметка во банка. Пошто чув некои муабети дека можело да ми ја затворат сметката во банка ако примам пари од пејпал пошто даваш грешни податоци (Словенија).
luge porano bese do 45 evra ne se palka carina,, posle go imaat izmeneto i ne se plaka carina do 350 evra,, ja kako sto kazav dosega uimam naracano nekolku raboti koi se poveke od 100 dolari i nema nikakva carina, samo ne smees poveke od 2 raboti da naracas zatoa sto ke bide toa za komercijala i ke ti opnat carina, primer-ako kupuvas GPS navigacija za kola moze ke zemes 2 parcinja ali ako naracas 10 ke imas carina bidejki go smetaat toa deka ke ide za prodazba, podobro e 10 pati posebno naracaj gi otkolku 10 parcinja da ti dojdat vo paket

Член од
24 април 2008
Мислења
11.115
Поени од реакции
12.697
после колку време е верификацијата?
Вообичаено е 2 до 3 работни дена, откако ќе регистрираш PayPal account на словенскиот PayPal,
ќе ја регистрираш Visa Electron дебитната картичка од НЛБ Тутунска Банка на истиот тој PayPal account,
и откако ќе ти ги одземат тие 1 или 1.5 евра за да ја верификуваш картичката.

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Значи го внесе 4 цифрениот код и ја верификуваше картичката ?
Претпоставувам дека си го направил тоа бидејќи велиш дека ги имаш 1 ипол евро на твојата PayPal сметка.

Доколку си отворил основен, Personal account, тогаш не можеш да ставаш пари на account - от,
туку ќе можеш само да купуваш со истиот.
Кога сакаш да купиш нешто, било од eBay, или од било кој друг сајт кој ти дозволува плаќање преку PayPal,
само ги внесуваш податоците кои сајтот ти ги бара, па потоа самиот PayPal автоматски ќе го изврши наплаќањето.

Е ако си постапил правилно како што треба и сепак ти го дава ова на вторава слика, е тогаш не знам во што е
проблемот, белким некој од другите на форумов имал вакво искуство и го знае решението за истиот.
Да да кодот го внесов шо ми стигна на НЛБ Клик, акаунтот ми е верификуван, сеа друг проблем ме мачи...

eBay напиша:
We were not able to process your PayPal payment because of a restriction on your account.
Какви рестрикции има мојот акаунт па сеа? :) Се нешо грешки ми излегуваат.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.115
Поени од реакции
12.697
We were not able to process your PayPal payment because of a restriction on your account.
Какви рестрикции има мојот акаунт па сеа? :) Се нешо грешки ми излегуваат.
Прв пат во живот слушам за нешто вакво.
Не знам, види на претходните страници на темава на форумов
дали некој се соочил со ваков проблем, и како го решил истиот.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
друже ти имаш виза картица или виза електрон?

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
јас веќе 2 дена чекам за верификација и ништо, има само резервирани средства, може да ми откажат верификување?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
јас веќе 2 дена чекам за верификација и ништо, има само резервирани средства, може да ми откажат верификување?
Чекај бе, не се брзај, може и наредната недела да ти пуштат код за верификација.

Член од
14 март 2010
Мислења
146
Поени од реакции
6

Прегледај го приврзокот 40583

Прегледај го приврзокот 40584

Кај сите е така ;)

Го реши проблемот... ?, и јас го имав истиот проблем, ама го решив :))

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom