Paypal во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
М

Мартин`

Гостин
незнам за уни банка, јас користам на тутунска само
Ок фала.

Уште ова како што разбрав ако не си полнолетен мора да извадиш дополнителна дебитна картичка значи можам да извадам картичка преку некој полнолетен да речеме сестра немора да ти биде родител ? Ако знае некој нека пише и одговор за ова да не им праќам мејлови на тутунска оти каснат со одговорите бајги.

Член од
8 јануари 2008
Мислења
142
Поени од реакции
10
При активирање на акунт на paypal, вели треба да имаш 1.5 евра минимум, за да ти го активираат па ти ги враќаат.Треба да уплатам денари, евра во НЛБ или нема врска....?

T

Tetro

Гостин
При активирање на акунт на paypal, вели треба да имаш 1.5 евра минимум, за да ти го активираат па ти ги враќаат.Треба да уплатам денари, евра во НЛБ или нема врска....?
кога го активирав акаунтот, ми стигна порака на мобилен дека ми зеле 1$ од сметката, и кога проверив после, немаше земено 1 долар.
се работи само за 1$=50-тина денари да имаш само на сметката

Член од
25 декември 2008
Мислења
867
Поени од реакции
79
Само денари мораш да имаш во виса картичката на тутунска банка и тоа малку повеќе од што кошта тоа што сакаш да го купиш.А по детални информации банката не ти кажува а не знам зошто.

М

Мартин`

Гостин
кога го активирав акаунтот, ми стигна порака на мобилен дека ми зеле 1$ од сметката, и кога проверив после, немаше земено 1 долар.
се работи само за 1$=50-тина денари да имаш само на сметката
Значи безразлика дали ќе ставиш повеќе од тоа што треба на почетокот само они толку ти одзимаат ? И плус не е битно дали се евра или денари.

T

Tetro

Гостин
Значи безразлика дали ќе ставиш повеќе од тоа што треба на почетокот само они толку ти одзимаат ? И плус не е битно дали се евра или денари.
не земмат ништо за активирање бе, треба само да имаш некоја пара, колку да знаат дека ти е активна сметката

Член од
25 декември 2008
Мислења
867
Поени од реакции
79
Слушај сега да ти кажам по убаво ама пак е истото или со виса картичка од тутунска влегуваш преку Словенија како легална джава за тие работи и кога пеј пал те регистрира кај нив по телефон ти стига порака дека ти земале или ќе ти земат еден долар но тоа нее важно дали ти зеле ил ќе ти земат и кога но во наредните четири дена од добиената порака по телефон ти не можеш да вршиш никаква трансакција бидејќи ти уште или твојата сметка уште нее оформена во пеј пал или после четири дена ќе земеш известување на твојата сметка од банка на шалтер и тамо ти пишува еден код со четири броја и повратно требе да го наведеш тој број во апликацијата до пеј пал и они после ти дозволуваат влез во ибеи или незнам каде на друго место можеш преку пеј пал или пеј пал е гарант на ебау дека регуларно ќе се наплати производот.Тој број е потрбен да се осигура пеј пал дека картичката или сметката е валидна и нее украдена.ПОЗДРАВ

М

Мартин`

Гостин
Слушај сега да ти кажам по убаво ама пак е истото или со виса картичка од тутунска влегуваш преку Словенија како легална джава за тие работи и кога пеј пал те регистрира кај нив по телефон ти стига порака дека ти земале или ќе ти земат еден долар но тоа нее важно дали ти зеле ил ќе ти земат и кога но во наредните четири дена од добиената порака по телефон ти не можеш да вршиш никаква трансакција бидејќи ти уште или твојата сметка уште нее оформена во пеј пал или после четири дена ќе земеш известување на твојата сметка од банка на шалтер и тамо ти пишува еден код со четири броја и повратно требе да го наведеш тој број во апликацијата до пеј пал и они после ти дозволуваат влез во ибеи или незнам каде на друго место можеш преку пеј пал или пеј пал е гарант на ебау дека регуларно ќе се наплати производот.Тој број е потрбен да се осигура пеј пал дека картичката или сметката е валидна и нее украдена.ПОЗДРАВ
Фала веќе бев во банка и аплицирав се само немале пластика за visa electron ама за тоа ќе ми дале mastercard ме интересира што е разликата, и дали може да се направи акаунт на пејпал преку mastercard. Оти имам читано бајги за правење преку visa electron сеа незнам дали ќе може со mastercard и што разликата ?

Член од
25 декември 2008
Мислења
867
Поени од реакции
79
Фала веќе бев во банка и аплицирав се само немале пластика за visa electron ама за тоа ќе ми дале mastercard ме интересира што е разликата, и дали може да се направи акаунт на пејпал преку mastercard. Оти имам читано бајги за правење преку visa electron сеа незнам дали ќе може со mastercard и што разликата ?
Требало да прифатиш без пластика а они ќе ти ја дадат со пластика бирејќи требе да влегува и во банкомат или неи требе ни пластика а ако ти рекле можеш и со другата картчка да им веруваш бидејќи они се консултираат со врвот на банката пред тебе ако се правиш да не разбираш многу околу картичката ати требе под хитно.Требало да си земеш виса картичка бидејќи она е испитана за електронско плаќање.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
nema visa kartici vo nlb i nema da ima do dekemvri..koj ima ima koj nema zdravje ke si ceka

Член од
25 декември 2008
Мислења
867
Поени од реакции
79
nema visa kartici vo nlb i nema da ima do dekemvri..koj ima ima koj nema zdravje ke si ceka
Кој те излажал толку на големо бидејќи од корист е на банката да има што повеќе клиенти бидејќи една проверка за неа на шалтер и на банкомат чини 20денари а плус ти лично ако ти требе за купување мора да ставаш денари во неа а тоа го сакаат и бараат банките.Е сега ако се бунеле другите банки што не можат да функционираат преку пеј пал тоа е друго но тутунска го носи пред знакот НЛБ па затоа нема причина да нема виса картички е сега со најлон или без најлон исто тие бидејќи матерјалот е квалитетен и требе да ја пазиш од вода и влага.

--- надополнето ---

Сега ја гледав мојата картичка виса електрон и она е иста како картичките од комерцијална мислам тој е матерјалот или е цврста е сега за каква пластика станува збор или да е обвиткана со пластика ама не може да ја чита банкоматот обвиткана значи каква ти дадат таква земи ама виса електрон а за другата не знам но нели ако ти гарантираат земи и мастергард.

T

Tetro

Гостин
Требало да прифатиш без пластика а они ќе ти ја дадат со пластика бирејќи требе да влегува и во банкомат или неи требе ни пластика а ако ти рекле можеш и со другата картчка да им веруваш бидејќи они се консултираат со врвот на банката пред тебе ако се правиш да не разбираш многу околу картичката ати требе под хитно.Требало да си земеш виса картичка бидејќи она е испитана за електронско плаќање.
картичките ѓи прават во Швајцарија или Франција.
е сега снемале карички, нема врска, може договорот чека да биде реализиран :smir:
за paypal во МК, не може maestro mastercard, само Visa Electron.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom