Ова смрди на внатрешна саботажа,банкарите заедно со внатрешната економска олигархија го имаат саботирано PayPal во МК.Зошто? Затоа што ако има PayPal ќе им се намалат профитите,ќе му се отворат очите на народот за цените надвор и сето тоа не им одговара,тие се тешка хоштаплерија,да можам ова би им го направил :pusk:Јас ги имам контактирано, неколку пати. Се работи за некои измени што треба да се направат во банкарската легислатива за да не прифатат.
Инаку, колку што знам, на почеток Македонија била во листата земји на кои работи Пејпал. И после (наводно, така имам чуено) не имаат тргнато поради сајбер криминалот (кој рака на срце, порано вриеше, а и денес уште е доста активен).
Подобро да не можеш и наместо ти нив тие тебе тоа да ти го направат?да можам ова би им го направил :pusk:
Со PayPal нема провизија при плаќањето или ако ја има провизијата е доста мала, при префрлување пари на твоја сметка тогаш ти плаќаш одредена провизија која зависи од суматакоја што ја добиваш?Затоа што ако има PayPal ќе им се намалат профитите
Јас мислев на тоа дека луѓето ќе можат повеќе да си порачуваат онлајн преку интернет и со тоа ќе се подобрат цените за обичните потрошувачи,бидејќи на домашниве ''увозници'' ќе им се зголеми конкуренцијата,а не на провизии,проценти итн.Подобро да не можеш и наместо ти нив тие тебе тоа да ти го направат?
Очигледно работиш во гореспоменатите сектори-банкарите(лихвари) или економската мафија(олигархија која го заебава простиот свет во МК),затоа и вака реагираш!
Со PayPal нема провизија при плаќањето или ако ја има провизијата е доста мала, при префрлување пари на твоја сметка тогаш ти плаќаш одредена провизија која зависи од суматакоја што ја добиваш?
Еве како пример:
Ако продаваш онлајн за уплата до 5.000€ провизијата е 1.9% + 0.35€
5.001 - 25.000€ 1.7% + 0.35€
25.001 - 50.000€ 1.5% + 0.35€
Над 50.000€ провизијата е 1.2% + 0.35€
За други транскации провизијата е: 3.9%, 3.7%, 3.5% и 3.2 проценти за сума поголема од 50.000€.
Ако си фатил на сајт за обложување онда моеш преку moneybookers да си ги подигнеш и од таму на картица. Многу е полесно, прифатено е и у Македонија moneybookers, а мора да го има како опција, на сите сајтови го има би требало и на bet365. поззPozdrav.
Dali znae nekoj da mi kaze ?
Imam dobivka na oblozuvanje i dali moze parite da gi prefrlam od bet365 preku paypal u moja smetka - nlb banka,posto direktno bankite tesko da prifatat direkto pravat mnogu problemi.
Слободно префрли ги директно на сметка,не прават проблемиPozdrav.
Dali znae nekoj da mi kaze ?
Imam dobivka na oblozuvanje i dali moze parite da gi prefrlam od bet365 preku paypal u moja smetka - nlb banka,posto direktno bankite tesko da prifatat direkto pravat mnogu problemi.
Visa Electron на Тутунска.Ме интересира накратко нешто околу електронското плаќање, значи ако направам Paypal акаунт предходно каква картичка можам да имам, и значи јас ги уплаќам парите на картичката а доколку сакам да земам нешто преку пејпал автоматски си влече он пари од картичката ?
А ме интересира дали може да направам пејпал преку дебитна картичка на уни банка или само тутунска мора ?Visa Electron на Тутунска.
ѓи уплаќаш парите на картичката, а доколку сакаш да земеш нешто преку пејпал автоматски си влече он пари од картичката. ДА
незнам за уни банка, јас користам на тутунска самоА ме интересира дали може да направам пејпал преку дебитна картичка на уни банка или само тутунска мора ?