Охрид

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Не знам точни бројки, кажвам од шо слушав дијалекти по градов и регистарски таблици шо глеав. :)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Фми пази на бродчето.

Имаше ли туристи за продолжениот викенд?
Вчера се вратих от Охрид и можам да кажам,дека сум добро изненадан. Туристи имаше. Матуранти доста имаше. Цените за наjголем туристически центар во РМ са направо супер.Да не кажам дека некаде е безбожно ефтино. Сместуването е малце поскапо,но... не е многу.
Се уште нема доволно туристи за да има секи ден брод до Свети Наум. Кога прашах-рекоха 300 евро и ако сакаш сам може да си на брода. Станува збор за "Александриja". Времето беше супер,хората супер. Како цело сум наполно задоволен за 3 дни одмор.
Единственото което не ми бендиса са цените които се плакjaт по црквите. Нека има,но не и да се делат македонските грагани от странските во цената.Това си е дискриминациja. Но и това след време ке се преодолее и каj нас го имаше.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Вчера се вратих от Охрид и можам да кажам,дека сум добро изненадан. Туристи имаше. Матуранти доста имаше. Цените за наjголем туристически центар во РМ са направо супер.Да не кажам дека некаде е безбожно ефтино. Сместуването е малце поскапо,но... не е многу.
Се уште нема доволно туристи за да има секи ден брод до Свети Наум. Кога прашах-рекоха 300 евро и ако сакаш сам може да си на брода. Станува збор за "Александриja". Времето беше супер,хората супер. Како цело сум наполно задоволен за 3 дни одмор.
Единственото което не ми бендиса са цените които се плакjaт по црквите. Нека има,но не и да се делат македонските грагани от странските во цената.Това си е дискриминациja. Но и това след време ке се преодолее и каj нас го имаше.
Баш ми е мило што си задоволен од македонската понуда на најубавото езеро во светот.
Не ми е мило само што ми се враќа ретро еден филм за ефтинијата со која се соочуваме.Но тоа е Бугарија напред,Македонија назад во времето.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.406
Поени од реакции
25.269
Вчера се вратих от Охрид и можам да кажам,дека сум добро изненадан. Туристи имаше. Матуранти доста имаше. Цените за наjголем туристически центар во РМ са направо супер.Да не кажам дека некаде е безбожно ефтино.
Викендов градов беше преполн... Уште времето да се погодеше подобро, ќе беше супер.
Во право си за цените, негде се уште се ефтини. Во кафичи кои не се покрај езеро (Fashion, Baron, Plan B) цената е за 20-30 денари помала. Ама има кафичи кои се уште држат цена. На пример Кадмо, Ликвид, Аквариус, кафичи во тој ред имаат големи платформи (освен Аквариус) си држат цена. Едно Нес кафе во Кадмо беше 90 денари, а едно ладно макијато е 50.
Исто е многу добро во Објектив (каде што беше старото Дак). Цените не се лоши, 50-60 денари макијато, 70 или 80 е несот. Во глобала тука се негде сите.

Инаку петок во Дак пак ќе свирет Каменолом?

Stoichkov

Царево Село/Делчево
Член од
9 февруари 2010
Мислења
204
Поени од реакции
60
Миналото лето бехме во Охрид со приатели и беше много добре...механа,езеро,парти ,ц'ркви .
Роден сум до Златни Песоци ,а Сончев Брег ми е на 60 км,но не ми е интересно веке,по-добре културен туризам...:salut:

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Дан знајт некој кај се продавет квалитетни ролери по градов? Дуле-Адидас затвори од пред некое време, а во другиве продавници све гледам нешо шкартни продавет.

Член од
4 јануари 2010
Мислења
179
Поени од реакции
18
немам шо да кажам.. мило ми е шо живеам во Охрид.. иначе Болиглава ко шо ми глеат по акцентов охриѓанец си.. така да јас купвев ролери од Саломон кај шо е сега конверс.. ама пошо затвори заминувај Скопје по ролери.. :toe:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Колкави идиоти се ако го направат ова-
http://ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=4&id=21714
Во моja град имаше сличен проблем со липите. И се направи санитарна сеч. Една година липите не беха за гледане-ужасно грозни,но сега веке са супер. Проблема со тротоарите има исто решение.

Jaс можам да кажам,само една препорака ком локалната самоуправа-сложете повеке канти за губре. Имаше места и моменти,кадето се чудев каj да си изфрлам губрето...

Член од
8 јануари 2010
Мислења
134
Поени од реакции
1
Охрид е супер град,но цените се превисоки за нашиот стандард особено во летниот период а условите за сместување и не се баш најтоп..Водата од година у година се полоша и полоша да не почнам да наборојувам ешерихија коли и други бактерии затоа што охриѓаниве на форумов ќе ме растргнат..
иначе најт лајф? топ

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Во моja град имаше сличен проблем со липите. И се направи санитарна сеч. Една година липите не беха за гледане-ужасно грозни,но сега веке са супер. Проблема со тротоарите има исто решение.

Jaс можам да кажам,само една препорака ком локалната самоуправа-сложете повеке канти за губре. Имаше места и моменти,кадето се чудев каj да си изфрлам губрето...
Абе секој ден одам по овие тротоари, ако ги исечат целосно липите нема да е возможно да се оди ,поготово лето кога е ужасно топло,а за паркинг местата нели требаше кај старата автобуска катни ???

Остави тоа за корпите за ѓубре на цела Димитар Влахов има 2 корпи :) Еднаш купив сладолед и одпадокот до дома го носев пошто стварно сите контејнери ги тргнаја а корпите ги имаат отпревртени однопаку(најверојатно овие од комунално за да не се мачат да ги празнат)...

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Дали некој знајт кај можам во градов да испечатам маица со апликација/слика по желба? И колку пари би чинело то?

klime7

vending
Член од
6 ноември 2007
Мислења
1.241
Поени од реакции
52
Дали некој знајт кај можам во градов да испечатам маица со апликација/слика по желба? И колку пари би чинело то?
Во Астра Дизајн кај Орце или во Џордано ќе ти испечатет све што сакаш,
за цена точно незнам, ама мојш да ојш да си прашаш, појќе од 500 ден не би требало да те коштат, зависит колкава слика сакаш на маицата :))

Kajgana Shop

На врв Bottom