Вчера се вратих от Охрид и можам да кажам,дека сум добро изненадан. Туристи имаше. Матуранти доста имаше. Цените за наjголем туристически центар во РМ са направо супер.Да не кажам дека некаде е безбожно ефтино. Сместуването е малце поскапо,но... не е многу.Фми пази на бродчето.
Имаше ли туристи за продолжениот викенд?
Баш ми е мило што си задоволен од македонската понуда на најубавото езеро во светот.Вчера се вратих от Охрид и можам да кажам,дека сум добро изненадан. Туристи имаше. Матуранти доста имаше. Цените за наjголем туристически центар во РМ са направо супер.Да не кажам дека некаде е безбожно ефтино. Сместуването е малце поскапо,но... не е многу.
Се уште нема доволно туристи за да има секи ден брод до Свети Наум. Кога прашах-рекоха 300 евро и ако сакаш сам може да си на брода. Станува збор за "Александриja". Времето беше супер,хората супер. Како цело сум наполно задоволен за 3 дни одмор.
Единственото което не ми бендиса са цените които се плакjaт по црквите. Нека има,но не и да се делат македонските грагани от странските во цената.Това си е дискриминациja. Но и това след време ке се преодолее и каj нас го имаше.
Викендов градов беше преполн... Уште времето да се погодеше подобро, ќе беше супер.Вчера се вратих от Охрид и можам да кажам,дека сум добро изненадан. Туристи имаше. Матуранти доста имаше. Цените за наjголем туристически центар во РМ са направо супер.Да не кажам дека некаде е безбожно ефтино.
Уф ги обожавам нивните свирки,младоста ја оставив на нив.Сега вака криво ми еИнаку петок во Дак пак ќе свирет Каменолом?
Во моja град имаше сличен проблем со липите. И се направи санитарна сеч. Една година липите не беха за гледане-ужасно грозни,но сега веке са супер. Проблема со тротоарите има исто решение.Колкави идиоти се ако го направат ова-
http://ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=4&id=21714
Абе секој ден одам по овие тротоари, ако ги исечат целосно липите нема да е возможно да се оди ,поготово лето кога е ужасно топло,а за паркинг местата нели требаше кај старата автобуска катни ???Во моja град имаше сличен проблем со липите. И се направи санитарна сеч. Една година липите не беха за гледане-ужасно грозни,но сега веке са супер. Проблема со тротоарите има исто решение.
Jaс можам да кажам,само една препорака ком локалната самоуправа-сложете повеке канти за губре. Имаше места и моменти,кадето се чудев каj да си изфрлам губрето...
Во Астра Дизајн кај Орце или во Џордано ќе ти испечатет све што сакаш,Дали некој знајт кај можам во градов да испечатам маица со апликација/слика по желба? И колку пари би чинело то?