Фан Клуб: ФК Металург

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Лелее, готово, се распадна клубот :pos2:

Многу ми се интересни Македонски Спорт. Кога некој ќе им го сврти грбот, не штедат мастило за да напишат нешто провокативно.

Јас немам ништо слушнато за ова, ама немаше ни време кога да слушнам. И да имало некоја караница или тепачка - ништо ново и ништо страшно.
Најинтересна ми е реченицата од статијата „Колку и да негираат, сепак, низ улиците на нашиот главен град уште пред два дена се зборува за овој инцидент“
Некој што не е упатен да прочита ќе си помисли дека Металург е топ тема во градот :pos2:
Тотално не реално.

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Се повикуваат симпатизерите на Металург да го посетат стадионот во Автокоманда-Железара на кој беа изградени нови седишта.Јас поради одредени причини нема да можам да одам да го гледам натпреварот но тука затоа е А1 на која ќе можам да го следам натпреварот.Жал ми е што не ќе можам да дојдам но тоа е тоа.Посакувам да се погоди и добро време за оние кои ќе бидат на стадион.Поздрав и очекувам победа против актуелниот шампион.

ahhaha za kupo salam 4e go primite vo PP i edno prasajne dali fk metalurg ima navivaci ?
:toe:
Навивачи како што се на пример Комити Пирати и слично нема такви Металург но има голем број гледачи кои ги следат натпреварите на домашен терен на Металург од 7 до 77 годишни.

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
ahhaha za kupo salam 4e go primite vo PP i edno prasajne dali fk metalurg ima navivaci ?
:toe:
Че го примиме, шо да прајме :toe:
Не е срамота да се изгуби од екипа како што е Победа. Шампион на Македонија, Куп победник .... екипа која секогаш има амбиции за врвот на табелата. Најголемата чест за екипата на Металург е тоа што ќе има можност да ги одмери силите со славната Победа. :helou:
Се гледаме во среда на историскиот дуел на ФК Металург.

Член од
4 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
24
Секогаш кога идам на утакмица на Металург си викам ајде од оваа утакмица мора да почне серијата на победи,али кога си идам се каам што изгубив 2 саати да ги гледам манекените на Ѓоре што шетаат по теренот без најмалку желба за победа,без ронка грижа на совест дека вака веќе не иде.Да не именувам играчи али со повеќето од пола незнам што се случува,како да играат у маало,нема ни најмала трага од тоа что го играле порано,конкретно у Работнички.Да речеш да не земаат редовно плата да разберам да немаш желба да играш али вака... Секој ден по 2 тренинга заеднички доручек,ручек,вечера,теретана,секој ден витамини,високи плати за наши услови што 80% од играчите у македонскава лига ги сањаат и они пак кога ке излезат на терен се бездушни,без идеја незнам што треба уште на овие играчи да им се даде да им се понуди да почнаат да играат како што треба.6 кола поминаа тие никаква игра не покажаа па да се собереме од маало екипа бар една утакмица ке ја изиграме на нив со такви услови,а они биле професионалци.Него лошото е што Ѓоре има одврзани раце подолг период од Минчо да направи шампионски тим,и што во скоро време тој не е условуван со резултати,а жалното е што со ваков тим Металург нема победа!?!?!?!?! Него се надевам дека со доаѓањето на Османи и она што особено ме радува е тоа што го видов Нено вчера на Железарница дека со нив 2-ца ке се освежи средниот ред кој со сегашниве играчи е особено МРТОВ!!! и дека лека полека работите ке се вратат на свое место.

Z

ziko bt

Гостин
како сакате победи ко го зедовте пола тим од лански Пелистер :pos2: и ке да е и до тренеро изгледа чоеко незнај да ги мотивира:toe:

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Значи Металург ме разочара дефинитивно . Очекував далеку подобра игра до сега зза овие 6 кола . Екипа со таков фонд на играчи и финансиски средства треба да гази се спред себе во лигава наша . Србите освен тој десниот бек нешто што правеше другото е се гола вода . Оној Гешовски го мразам уше во Победа кога играше , многу селски антипатичен играч . Вајс манекен у одбрана а зема најголема плата од сите таму , Илијоски сеуште ја бара формата итн . Мора ваков тим резултати да има :toe:

Член од
4 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
24
Значи Металург ме разочара дефинитивно . Очекував далеку подобра игра до сега зза овие 6 кола . Екипа со таков фонд на играчи и финансиски средства треба да гази се спред себе во лигава наша . Србите освен тој десниот бек нешто што правеше другото е се гола вода . Оној Гешовски го мразам уше во Победа кога играше , многу селски антипатичен играч . Вајс манекен у одбрана а зема најголема плата од сите таму , Илијоски сеуште ја бара формата итн . Мора ваков тим резултати да има :toe:
Извини али за болдираново морам да те корегирам,гледајќи ги натпреварите што Металург ги игра на домашен терен,единствен играч што не потфрлил и што ги оправдува средствата вложени во него тоа е Вајс.Едноставно нема изгубен дуел за него.Кога би играле сите како него Металург не би бил на табелата каде што е сега :kesa:

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
metalurg sega za sega se mnogu slabi treba da se osvezi timot ovie igraci se tapa inace vajs zima 95.000evra godisna plata za sto zatoa na stara slava igra vo metalurg

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.381
Поени од реакции
328
Не е срамота да се изгуби од екипа како што е Победа. Шампион на Македонија, Куп победник .... екипа која секогаш има амбиции за врвот на табелата. Најголемата чест за екипата на Металург е тоа што ќе има можност да ги одмери силите со славната Победа. :helou:
Mnogu ironija druze..:toe:

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Mnogu ironija druze..:toe:
Знам. :smir: Тоа беше одговор на малата провокација од KrstePP.
Инаку Победа навистина ја гледам како поранешен шампион и освојувач на Купот. Во нормални земји тоа се цени без разлика на моменталната ситуација. Штета во среда нема да можам да ја гледам. Мислам дека конечно ќе победи Металург.

metalurg sega za sega se mnogu slabi treba da se osvezi timot ovie igraci se tapa inace vajs zima 95.000evra godisna plata za sto zatoa na stara slava igra vo metalurg
Не знам од каде овие информации. Не верувам дека зема толку пари за една година. Ако Вајс зема толку, ќе испадне дека буџетот на Металург за една година е повеќе од 1.5 милиони евра !? Тоа е лудост.
Како и да е, сигурно дека сите се пристојно платени и имаат супер услови за работа. Зошто нема резултати, нека анализира Ѓоре со психолозите и педагозите негови.

Она вчера против Македонија беше нешто невидено. Актуелениот шампион игра против амбициозна и засилена екипа, а подосаден фудбал немам гледано. Вкупно 2 шута на гол немаше. Срамота. Убаво кажаа на Канал 5. „Ги поделија бодовите, а не заслужија ниту по еден бод.“

Член од
4 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
24
Ѓоре си го прибра Жикица Тасевски како асистент во тимот.Колку ке вроди со плод ова засилување во стручниот штаб на железарците ке видиме,ваљда ке се мрднат работите на подобро кога се мисли за играта и пред се желбата за победа кај играчите.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Лелее, готово, се распадна клубот :pos2:

Многу ми се интересни Македонски Спорт. Кога некој ќе им го сврти грбот, не штедат мастило за да напишат нешто провокативно.

Јас немам ништо слушнато за ова, ама немаше ни време кога да слушнам. И да имало некоја караница или тепачка - ништо ново и ништо страшно.
Најинтересна ми е реченицата од статијата „Колку и да негираат, сепак, низ улиците на нашиот главен град уште пред два дена се зборува за овој инцидент“
Некој што не е упатен да прочита ќе си помисли дека Металург е топ тема во градот :pos2:
Тотално не реално.
хахаха....во нешто се сложуваме. јас то го пишував пред повеќе од една година, ама и тогаш се расправав со тебе! добро е шо пополека работите идат на свое место!!!

таа иронија произлегува од зависта која ја имаш. екипата со најголем буџет и најдобар тренер, која се очекуваше да се прошета во првенството е закована при дното без победа, па сеа мора да се вади против екипата која и е против ниво да игра со вакви маалси и нижоразредни екипи (то ти е вратка)!
е сеа реално очекувам барем реми и пласман на победа натаму. нашата екипа игра добро (ренова се спаси некни), само нема среќа, а кога ќе проработат напаѓачите и ќе се довоигра екипата...е то е друго веќе...

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
хахаха....во нешто се сложуваме. јас то го пишував пред повеќе од една година, ама и тогаш се расправав со тебе! добро е шо пополека работите идат на свое место!!!

таа иронија произлегува од зависта која ја имаш.екипата со најголем буџет и најдобар тренер, која се очекуваше да се прошета во првенството е закована при дното без победа , па сеа мора да се вади против екипата која и е против ниво да игра со вакви маалси и нижоразредни екипи (то ти е вратка)!
е сеа реално очекувам барем реми и пласман на победа натаму. нашата екипа игра добро (ренова се спаси некни), само нема среќа, а кога ќе проработат напаѓачите и ќе се довоигра екипата...е то е друго веќе...
Не би рекол дека имам завист. На кого завист и за што завист? Зависта би рекол дека е во спротивниот правец. Инаку мене повеќе ми се допаѓаше „стариот“ Металург, ама нема за тоа во овој пост.

Најголем буџет? Не знам колку имаат буџет Работнички, Ренова, Турново ... ама Металург има сигурно многу поголем буџет од Силекс, Победа, Пелистер ... Не ме бива многу за економија, ама верувам дека газдата Јорданов знае што прави.

Најдобар тренер? Можеби меѓу ТОП10 од Македонија, ама тешко е да се каже дека Ѓоре е најдобар. Можеби најдобар што досега бил во Металург.
Не знам дали некој очекувал дека Металург лесно ќе се прошета низ првенството (како што викаш ти) и претпоставувам дека после таа лесна прошетка очекувањата беа дека ќе стане шампион ?!! Тое не е реално очекување. Работнички е исто силен колку и лани. Македонија и Ренова задржаа голем дел од екипата дури и се засилија. Турново исто така се засили. Заедно со Металург тоа се 5те екипи што се во преден план оваа година. Никој од нив нема да се „прошета“ низ превенството.
. До сега Металург има 5 нерешени и 1 пораз, не верувам дека некој очекувал 6 победи до сега исто како што никој не очекувал ни 6 порази. Долго е првенството. Уште 27 кола. Металург сигурно со овој тим ќе биде меѓу првите 5. Според буџет, играчки кадар, тренери, тие 5 екипи што ги набројав погоре се тука некаде. Никоја не отскокнува нагоре. Најмалку Металург.

За Македонски Спорт. Немам ништо против нив. Му се навртеле на Ѓоре и секоја недела го „јадат“. Нека продолжат. Нека почнат и против Металург да пишуваат ако сакаат. Само никогаш нема да речам дека некој намерно го прави тоа за да си замине Ѓоре па да стават негов човек да го води Металург итн итн итн (приказната за дуелот ФФМ-Мак.Спорт)

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Имаше што да учат професионалците од Металург денес. Децата во Вардар правеа течни акции какви што Металург цело првенство не направил. Еден прецизен центаршут да не може да се даде :toe: Осет да се нема за подавање :toe:
После сите по Ѓоре ќе викаат. Грешките на Ѓоре се што не го одмори малку Баже. Три натпревари по ред Металург игра 0:0 (да не речам 4 натпревари - случајниот гол на Нено против Победа), а пак истиот напад. Мора да проба друга комбинација во напад. Поповски (Жабата) многу покорисен ќе биде од овие што играат сега. Баже денес имаше можност за 3-4 добри проигрувања по кои ќе се направеа 100% шанси за гол, ама нема осет, реши да шутира. Најслаб поединец според мене.
Идат подобри времиња за Металург. Кај и да е ќе дојде и натпреварот против Милано. Ќе го скршиме мразот. :pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom