Многу стари и веќе неважечки информации користат во статијата.еве овде има за разликата меѓу плазма и LCD,
http://www.amc.com.mk/PortalMK/DesktopDefault.aspx?tabindex=6&tabid=243
Многу стари и веќе неважечки информации користат во статијата.еве овде има за разликата меѓу плазма и LCD,
http://www.amc.com.mk/PortalMK/DesktopDefault.aspx?tabindex=6&tabid=243
Се е во ред со ТВто не се секирај. Сигналот на ХРТ е во 16:9 (Widescreen) формат.Да ве прашам нешто, не знам длаи е тука местото на прашањето, но сепак ќе го поставам
На мојот LCD телевизор само на ХРТ кога ќе упалиш се мења размерот на сликата и сликата станува WIDE, потоа може да си ја ставиш во нормален размер 16:9 со подесување на размерот со даљинско, но зашто само кај Хрт се шири сликата? До телевизорот е, до телевизијава или до некоај променета фукнција на таа телевизија?
Тоа се случува кај Плазма и ЦРТ мониторите.Дали некој би можел да ми објасни нешто повеќе околу Screen burn-in бидејќи имам земено лцд сасмунг 32 инчи па ме итересира дали може да настане овој ефект,ај ве молам некој ако знае да ми објасни.
Тоа се случува кај Плазма и ЦРТ мониторите.
Кај ЛЦД не.
Тоа се случува кај Плазма и ЦРТ мониторите.
Кај ЛЦД не.
Burn-in е она што се јавува кај плазмите? Да речеме знакчето на сител или а1 да ми седи 1-2 саати да речеме, после кога ќе сменам канал, на местото кај што бил знакот да гледам како дух, траги од претходното што е останато?LCD нема screen burn-in. Има расипување и заглавување на пиксели.
Си чул ти за viewing distance?Се додека не направат LCD со чисто стаклена слика не купувам. Неможам да ги гледам коцките.
Незнам дали сум спајдермен или супермен. Знам само дека чим ги видам тоа коцките ми се гади. Плус треба да дам 40 000 за нешто што ќе ме нервира. А сум рекол, ако купам ЛЦД испод 100цм не зиам. Ја навистина се чудам каде затаи технологијата до ден денес да не го средат тој проблем.Си чул ти за viewing distance?
Препорачливо е најмалку 2 метри за 40 инчен.
Ако ти и понатаму ги гледаш пикселите од 2 метри, види случајно Спајдермен да не си.
Ајде сега пак.Незнам дали сум спајдермен или супермен. Знам само дека чим ги видам тоа коцките ми се гади. Плус треба да дам 40 000 за нешто што ќе ме нервира. А сум рекол, ако купам ЛЦД испод 100цм не зиам. Ја навистина се чудам каде затаи технологијата до ден денес да не го средат тој проблем.