Помош, проблеми, прашања, совети...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Mи треба некој совет, нешто компјутеров ми се кочи.
Мора рестарт да му се направи после тоа, не е софтверски проблем пошто пробав да реинсталирам виндоус
и ми се кочи додека го инсталирам, уствари неможам ни да го преинсталирам.
Матичната е биостар - 945 чипсет.
Што би можело да му биде?
Прво, треба да ги дадеш сите информации за РС: хардвер и софтвер. Вка можам да ти кажам: РАСИПАН Е!

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Mи треба некој совет, нешто компјутеров ми се кочи.
Мора рестарт да му се направи после тоа, не е софтверски проблем пошто пробав да реинсталирам виндоус
и ми се кочи додека го инсталирам, уствари неможам ни да го преинсталирам.
Матичната е биостар - 945 чипсет.
Што би можело да му биде?
Да не ти сецка на неколку секунди? Т.е. ти се замрзнува? Ако ти прави така тогаш 90% готов ти е хард дискот. Но сепак најдобро е како што рече Корун да дадеш целосни информации за компјутерот. Ако не го знаеш хардверот тогаш симни некоја од овие: AIDA64, CPU-Z или Speccy.

Fatal

Почетниче
Член од
23 ноември 2008
Мислења
110
Поени од реакции
7
Ми треба помош...,Пред некое време го надоградив компјутерот со +1Gb рам и ставив нова графичка картица (Nvidia Geforce 8400 GS) и првите неколку дена работеше најнормално,а сега почна при вклучување игри,програми,креирање сервери на игри и тн. целосно да се замрзнува и единствено решение е рестарт...., во ретки случаи можи да се случи и цел ден да работи без проблеми, но многу ретко или дури по неколку рестартирања.Во што е проблемот???Дали матичната плоча не можи да поднеси, процесорот е преоптеретен или не знам шо би можело да е...

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Го тргнав тоа одзади на куќиштето за звучниците несакајќи, и пак го ставив ама звук нема...

Тоа ми излегува. Помош?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Ми треба помош...,Пред некое време го надоградив компјутерот со +1Gb рам и ставив нова графичка картица (Nvidia Geforce 8400 GS) и првите неколку дена работеше најнормално,а сега почна при вклучување игри,програми,креирање сервери на игри и тн. целосно да се замрзнува и единствено решение е рестарт...., во ретки случаи можи да се случи и цел ден да работи без проблеми, но многу ретко или дури по неколку рестартирања.Во што е проблемот???Дали матичната плоча не можи да поднеси, процесорот е преоптеретен или не знам шо би можело да е...
ram memorijata izvadi ja i vidi dali pak ti koci, ako ne togas do nea e...

A

Auditore

Гостин
Да прашам колку би требало да се движи температурата на графичката.
Кога суфрам на пц, кога не играм игри температурата се движи околу 49-52 степени.
Кога ќе пуштам да играм кантер иде до 58 степени, а кога ќе пуштам појака игра, пр.ФИФА иде до 69 степени.
Дали се нормални температурите или не се :pipi:
Мерам со СпеедФан.

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Да прашам колку би требало да се движи температурата на графичката.
Кога суфрам на пц, кога не играм игри температурата се движи околу 49-52 степени.
Кога ќе пуштам да играм кантер иде до 58 степени, а кога ќе пуштам појака игра, пр.ФИФА иде до 69 степени.
Дали се нормални температурите или не се :pipi:
Мерам со СпеедФан.
Нормални се.

Член од
13 септември 2009
Мислења
560
Поени од реакции
434
Изгледа ти требаат driveri..види побарај CD-иња со лаптопот што ти ги дале кога си го купил и побарај од камерата мора да има..ова е според мене:salut:

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Да ве прашам, има ли некоја компанија уште што зима делови старо за ново? Знам пред некое време имаше, другарче едно супер deal си направи таму. Ако има ондак која, каде се наоѓа, нешто за инфо податоци, телефон/адреса/вебсајт.

Фала однапред :salut:

--- надополнето ---

ram memorijata izvadi ja i vidi dali pak ti koci, ako ne togas do nea e...
А ако има една плочка рам и ја извади? Компјутер пуштање со полиција!

--- надополнето ---

ЕДИТ: Да додадам. Колку е битен мониторот за графичката? Мислам каква е нивната заемна зависност? Колку може еден монитор да влијае на избор и перформанси на графичката? Има нешто поише освен резолуцијата или јок?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Да ве прашам, има ли некоја компанија уште што зима делови старо за ново? Знам пред некое време имаше, другарче едно супер deal си направи таму. Ако има ондак која, каде се наоѓа, нешто за инфо податоци, телефон/адреса/вебсајт.

--- надополнето ---

--- надополнето ---

ЕДИТ: Да додадам. Колку е битен мониторот за графичката? Мислам каква е нивната заемна зависност? Колку може еден монитор да влијае на избор и перформанси на графичката? Има нешто поише освен резолуцијата или јок?
znaci citaj malce pred da komentiras nesto "dokupil 1 plocka ram memorija" i mu kocel kompjuterot ili mu se resetiral , razmisli malce znaci mora da ja ima i starata plocka koja sto si rabotela bog da cuva

--- надополнето ---

--- надополнето ---

--- надополнето ---

i znam kade se pravi zamena staro za novo ama sea ne ti kazuvam zosto se pravis mnogu pameten

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Ми донесоа Лаптоп(нарачан од Америка),но има еден мал проблем.Батеријата откако ќе се испразни не сака да се полни,кога ќе ја вклучам да се полни ништо не се менува,не се полни,како ништо да не се случило.Батеријата ја носев на друг лаптоп и таму ја наполнив.Ако знае некој нешто нека пише.Фала.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Ми донесоа Лаптоп(нарачан од Америка),но има еден мал проблем.Батеријата откако ќе се испразни не сака да се полни,кога ќе ја вклучам да се полни ништо не се менува,не се полни,како ништо да не се случило.Батеријата ја носев на друг лаптоп и таму ја наполнив.Ако знае некој нешто нека пише.Фала.
Hp ti e laptopot taka ako e kazi mi koj model ti e

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Можеби треба да го смениш полначот. Кога лаптопот е уштекан у струја, (без батеријата) се бутира или воопшто не реагира?

Kajgana Shop

На врв Bottom