Помош, проблеми, прашања, совети...

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Ај едно прашање ...........совет......
Сакам да земам нова матична и процесор а имам 16 000 денара.Значи за оваа цена може ли да се земе нешто солидно и да има значителна разлика од моменталната конф. (Amd athlon 64x2 dual core 4400+ и матична Abit nforce 520 Am2 dualddr1-800i 4xsata2 raid)Значи интерсира ме далу уопште да се трудам да тражам или премалку се парите....
mozes da zemes soliden Phenom II x4 ako sakas da odis so AMD povtorno i maticna do 6000 den i starite delovi od kompjuterot i da sklopis eden cel podobar kompjuter. Pisi ja celosnata konfiguracija sto ja imas i ke se sklopi nesto dali so AMD ili Intel ti ke si odlucis...

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
mozes da zemes soliden Phenom II x4 ako sakas da odis so AMD povtorno i maticna do 6000 den i starite delovi od kompjuterot i da sklopis eden cel podobar kompjuter. Pisi ja celosnata konfiguracija sto ja imas i ke se sklopi nesto dali so AMD ili Intel ti ke si odlucis...
Значи тоа горе што го пишав и плус графичка Ge force 9400gt 512mb ddr2 ,1gb ram ddr2 ....е сеа напојувањето не знам да го пишам и друго нешто ако фале кажите......

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Значи тоа горе што го пишав и плус графичка Ge force 9400gt 512mb ddr2 ,1gb ram ddr2 ....е сеа напојувањето не знам да го пишам и друго нешто ако фале кажите......
ne vaka ke napravime vo toj slucaj ke zemes ke go prodades toj kompjuter sea sto go imas za nekoi 6-8 iljadi denari i so drugite pari ke ti sklopime eden cel nov kompjuter mnogu podobar odkolku vaka da sklopuvame, zosto slaba graficka imas i malce ram... Znaci prodaj go stariot PC i so tie 16000 den, vkupno okolu 22-23 iljadi den ke ti skopime top kompjuterce za vo slednite 2 godini da ne se zamaras...

Песимист

Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
ne vaka ke napravime vo toj slucaj ke zemes ke go prodades toj kompjuter sea sto go imas za nekoi 6-8 iljadi denari i so drugite pari ke ti sklopime eden cel nov kompjuter mnogu podobar odkolku vaka da sklopuvame, zosto slaba graficka imas i malce ram... Znaci prodaj go stariot PC i so tie 16000 den, vkupno okolu 22-23 iljadi den ke ti skopime top kompjuterce za vo slednite 2 godini da ne se zamaras...
Освен тие 16 000 имам јас 4ипол на страна за 4гб ддр3 тргнато тие не ги рачунам затоа што се затоа тргнати така да и рам ке си зеам......него графичката...толку е слаба........:(

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Освен тие 16 000 имам јас 4ипол на страна за 4гб ддр3 тргнато тие не ги рачунам затоа што се затоа тргнати така да и рам ке си зеам......него графичката...толку е слаба........:(
znaci vo toj slucaj ke imas 27000 den otprilika i za tie pari ke sklopime epten dobar kompjuter so nova platforma, nova mnogu pojaka graficka so GDDR5 i DDR3 ramovi itn. Mnogu poisplatlivo dolgorocno otkolku da sostavuvame stari delovi so novi, vaka se ke bide novo 3-4 pati pojako od toa sega sto go imas. I pisi sto monitor imas za da znaeme sto graficka da ti najdeme.

Песимист

Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
znaci vo toj slucaj ke imas 27000 den otprilika i za tie pari ke sklopime epten dobar kompjuter so nova platforma, nova mnogu pojaka graficka so GDDR5 i DDR3 ramovi itn. Mnogu poisplatlivo dolgorocno otkolku da sostavuvame stari delovi so novi, vaka se ke bide novo 3-4 pati pojako od toa sega sto go imas. I pisi sto monitor imas za da znaeme sto graficka da ti najdeme.
Samsung P2250 21.5"

Display TechnologyLCD
Colour Support 16.7M Colours
Display Brightness 300 cd/m2
Screen size 21.5 in
Screen Resolution 1920x1080
Aspect Ratio 16:09
Viewing Angle (degrees) 170/ 160 (CR>10)
Response Time (ms)2

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
Графичките за лаптоп се посебни така? Ме интересира дали може да се смени, еве рецимо имам АМД 4570 512 МБ на МСИ лап топ дали може да ставам друга и каде би можел да најдам, пошто не сум сретнал негде дека се продава за лаптоп него само оние стандардните кои се само за РС, или се лажам?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Графичките за лаптоп се посебни така? Ме интересира дали може да се смени, еве рецимо имам АМД 4570 512 МБ на МСИ лап топ дали може да ставам друга и каде би можел да најдам, пошто не сум сретнал негде дека се продава за лаптоп него само оние стандардните кои се само за РС, или се лажам?
posebni se ama ne se isplati da menuvas graficka na lap top poskapa e od laptopot i da smenis graficka ne se znae kako ke se odnesuva odnosno lap topot bil testiran so edna graficka a sega koga ke mu stavis druga moze taa poveke da zagreva pa da gi osteti drugite komponenti. A i da najdes i da smenis graficka nema da osetis nekoja pogolema razlika od taa sto veke ja imas

Песимист

Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Пак јас.........кога играм некоја игра компјутерот почнува да свири ко ненормален нинунину некоја беган звук.....немам ништо менето на пц а игрите ги играм тие па тие веке година дена и до пред некое време си беше ок сега почна да се случува ова.Некој ако може да го детектира проблемо и евентуално решение да ми даде.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Пак јас.........кога играм некоја игра компјутерот почнува да свири ко ненормален нинунину некоја беган звук.....немам ништо менето на пц а игрите ги играм тие па тие веке година дена и до пред некое време си беше ок сега почна да се случува ова.Некој ако може да го детектира проблемо и евентуално решение да ми даде.
Ти се прегрева процесорот.

Песимист

Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Ти се прегрева процесорот.
И јас помисли на тоа .........ама работата ми кулерите како шо треба сите и у биосот температурата е ок....ама ај да не се правам експерт кога не сум да прашам има ли некое решение.......

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
И јас помисли на тоа .........ама работата ми кулерите како шо треба сите и у биосот температурата е ок....ама ај да не се правам експерт кога не сум да прашам има ли некое решение.......
Провери температури во BIOS и под виндоус со еверест и hwmonitor, ако прегрева треба да го исчистиш кулерот од прашина и да му ставиш на ново паста да лепи убаво врз процесорот.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Здраво дечки,имам проблем со тастер на лап топот,тоест пластичната пружинка под тастерот,модел Тошиба L505.Го удрив несакајки и излетаа 3 тастери 3,4 и 5, 3 и 5 останаа здрави,ги вратив на место. Од Анхоч ми кажаа дека е тешко да се најде ова делче,дека секој модел има различна пружина.Требало од стар да се вади,а овој модел на старо тешко. Ми кажаа дека можеби овластен сервис на Тошиба може да помогне,Сенсо Микро во Скопје. И дека ке треба време да се набави делот. Друго чаре некој да гледа? Поздрав

--- надополнето ---

Toshiba Satellite L505 14
Key Model TC29

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
533
се надевам дека прашањето е за тука:
имам веб камера за лаптоп, ама ме кажва многу блиску и треба да стојам на поголемо расојание за да се гледа убо и не ми е згодно за пишење и слично, ме интересира дали има некоја опција во мсн/скајп или евентуално некоја програма која би го регулирала зумот, значи да одзумира. фала

Kajgana Shop

На врв Bottom