Помош, проблеми, прашања, совети...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Дали има програмче за тест на напојување и стабилност на графичка?
Има. Упали Crysis, играј 1-2 саати и ќе провериш и стабилност и све :)

Сериозно, Crysis е добар тест. Али мислам дека имаше и на 3DMark такво нешто, Batch Stressing се викаше или слично некако.

--- надополнето ---

Да прашам нешто. Дали прави некоја разлика ако HDD се поврзе со PSU со molex 4 пински конектор или со SATA power конектор? Мислам дали постои разлика помеѓу тие два конектора? (освен изгледот на приклучокот)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Има. Упали Crysis, играј 1-2 саати и ќе провериш и стабилност и све :)

Сериозно, Crysis е добар тест. Али мислам дека имаше и на 3DMark такво нешто, Batch Stressing се викаше или слично некако.

--- надополнето ---

Да прашам нешто. Дали прави некоја разлика ако HDD се поврзе со PSU со molex 4 пински конектор или со SATA power конектор? Мислам дали постои разлика помеѓу тие два конектора? (освен изгледот на приклучокот)
Нема разлика.

Инаку можеш да стресуваш графичка и со OCCT и со Furmark.

Elm13

Maximus
Член од
16 март 2010
Мислења
35
Поени од реакции
1
еве направив тест и пак не знам што и е пак укопува?

sas.gif

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Ај помош малце... стариот писи, шо го иам сатено дека се продава у темата за продавање, му го шитнав на татко ми... и незнам шо му напраил, ама ми го носи и ми вика ми се гаси после 10 мин. работа.... прво шо ми текна беше кулер... па фатив се по ред, убаво усисав, исчистив, (сите кулери си работеа) па ги подмачкав кулерите, па фатив сменив паста на процесорот, па уше заебаваше, па сменив паста на графичката... и пак исто... после 10 мин. работа, ако пуштам било-што, и не е на idle, се гаси... се изнервирав, и позајмив напајање од другар и тестирав и ништо пак исто... и после 5-6 саати замарање, приметив дека со coretemp ми покажува како се дига температурата и до 120 степени, па реков дај да фатам да видам колку е тоа топло... и што да видам се изненадив, процесорот мраз ладен, ни 30 степени немаше, поладен од раката,... па си реков нешо мора да е до OS-от, па дај да видам у биос... идам у биос, покажува 32 на почеток, и со секоја секунда рипа за 1 степен, стига до 75 и се гаси, а ја коа го пипкам со рака бакарот од кулерот, ладен е... и стварно многу се изнервирав, и незнам шо му е...

а порано пред година дена ми се деси еднаш вака, ама тогаш стварно загреваше, и со рака коа ќе го фатев беше топол, па го извадив и го вратив назад процесорот, и се опраи...

па ако може некој да ми каже што е, или идеја како да го средам? да не е до матична или до процесорот, или шо може да е? или софтверско нешто да не е???

пс. конфигурацијата е:

AMD Athlon 64 X2 4200+
MSI K9N SLI
Ati Radeon x800GTO
Maxtor 200 GB SATA2
Deluxe 500w (230 real power) (ама тестирано е и со CM Silent Pro 700W и истото се дешаваше)

ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ =)))))

Благодарам однапред...

Дечки го лоцирав проблемот, е сеа чаре да ми кажете...
значи, го расклопив цел компјутер и пак го склопив, и чудесно некако проработе и се среди, и се беше ок, ден -два си работеше, и случајно на сред бенхмарк го мавнав со колено куќиштето и пак почна да загрева... и ми текна да пробам да го извадам процесорот и да го вратам, да не е до контактите, и испадна дека е до тоа.... коа го вратив пак беше се ок, па после пак малце кога ќе го допрев почнуваше да заебава, па стави-вади едно 5-6 пати па пак се орпаи....
значи дефинитивни е до контактите на процесорот со матичната, односно сокетот... кажете ми шо чаре да барам? има нешто шо можам да направам за да го средам тоа, или така да тера, коа ќе се заебе да му праам вади-стави???

гледав да не е извиткана некоја боцка од тие на процесорот, ама сите се ок... да не е до прљавштина, или шо може да биде???

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
ako e maticnata na nekoj sloj puknata pocni da si zbiras pari za nonva

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Добро бе мајка му стара, зашто не направи тоа шо ти напишав, него правиш "тест" кој уствари не е воопшто тес,т него само показател на спецификациите на графичката...

Значи следи ги инструкциите од претходниот мој пост.

Elm13

Maximus
Член од
16 март 2010
Мислења
35
Поени од реакции
1
:D

Добро бе мајка му стара, зашто не направи тоа шо ти напишав, него правиш "тест" кој уствари не е воопшто тес,т него само показател на спецификациите на графичката...

Значи следи ги инструкциите од претходниот мој пост.
фала братче се управи некако после толку мењање на драјвери но сепак фала за советот

П

Паган-др

Гостин
Како да го поврзам компјутерот со телевизор? Тоа што го работам на компјутер да оди и на телевизор. Какви кабли ми требаат, ми треба ли после некој додатен софтвер, од прилика колку пари би фатило? Неам до сеа ништо слично на ова правено, ама сега ми притреба.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Како да го поврзам компјутерот со телевизор? Тоа што го работам на компјутер да оди и на телевизор. Какви кабли ми требаат, ми треба ли после некој додатен софтвер, од прилика колку пари би фатило? Неам до сеа ништо слично на ова правено, ама сега ми притреба.
Каков телевизор и каква графичка имаш?

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Дали може графичка на лап топ да се смени ?

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Како најдобро да се одржуваат вентилаторите на кулерите од графичката, процесорот итн... Сум слушнал за графитна маст, Дали може да се набави и каде.

Kajgana Shop

На врв Bottom