Ај помош малце... стариот писи, шо го иам сатено дека се продава у темата за продавање, му го шитнав на татко ми... и незнам шо му напраил, ама ми го носи и ми вика ми се гаси после 10 мин. работа.... прво шо ми текна беше кулер... па фатив се по ред, убаво усисав, исчистив, (сите кулери си работеа) па ги подмачкав кулерите, па фатив сменив паста на процесорот, па уше заебаваше, па сменив паста на графичката... и пак исто... после 10 мин. работа, ако пуштам било-што, и не е на idle, се гаси... се изнервирав, и позајмив напајање од другар и тестирав и ништо пак исто... и после 5-6 саати замарање, приметив дека со coretemp ми покажува како се дига температурата и до 120 степени, па реков дај да фатам да видам колку е тоа топло... и што да видам се изненадив, процесорот мраз ладен, ни 30 степени немаше, поладен од раката,... па си реков нешо мора да е до OS-от, па дај да видам у биос... идам у биос, покажува 32 на почеток, и со секоја секунда рипа за 1 степен, стига до 75 и се гаси, а ја коа го пипкам со рака бакарот од кулерот, ладен е... и стварно многу се изнервирав, и незнам шо му е...
а порано пред година дена ми се деси еднаш вака, ама тогаш стварно загреваше, и со рака коа ќе го фатев беше топол, па го извадив и го вратив назад процесорот, и се опраи...
па ако може некој да ми каже што е, или идеја како да го средам? да не е до матична или до процесорот, или шо може да е? или софтверско нешто да не е???
пс. конфигурацијата е:
AMD Athlon 64 X2 4200+
MSI K9N SLI
Ati Radeon x800GTO
Maxtor 200 GB SATA2
Deluxe 500w (230 real power) (ама тестирано е и со CM Silent Pro 700W и истото се дешаваше)
ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ =)))))
Благодарам однапред...