Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
27 март 2010
Мислења
249
Поени од реакции
15
pri nervoza go udriv laptopot blizu touch-padot(na desnata strana) i se izgubi slikata,a vaka se pali koa probam,ama gleam i tastaturata ne funkcionira.Znam deka mu treba servis,ama spored vase mislenje,so sum sjebal pri udiranjeto?
haha koja igra ja igrase ?
ne mi se veruva da e nesto skrseno najverojatno si izmestil nesto vnatre , jas bi go otvoril pa ottamu nataka

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Момци направив глупост -.- :) Ме зезаше едниот звичник и отидов во volume mixer (win 7 користам) и пропертис на спикерс и ги изгасив Disable this ...
Како да ги уклучам пак ? :)
Е сега др проблем :)
Имам вуфер и два звучника.. Едниот (десниот) е мн тивок -.- ако го уклучам на местото на левиот е ок . Мислам дека е нешто до слотот т.е. местот каде што се става приклучокот за звучникот :)
Некако да се оправи или канта ? :)

Edit: Го решив првиот проблем :)
Смени кабел?

pri nervoza go udriv laptopot blizu touch-padot(na desnata strana) i se izgubi slikata,a vaka se pali koa probam,ama gleam i tastaturata ne funkcionira.Znam deka mu treba servis,ama spored vase mislenje,so sum sjebal pri udiranjeto?
Или си цвикнал некој (флет) кабел, или нешто си набил или си пукнал.... на лаптоп се што е под пластиката е матична, па мавај :)
Носи на сервис.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Ми треба мала помош:
На овој ком. имам графичка GeForce 7300 GT,земав монитор ASUS 19' и све е ОК освен кога пуштам некое видео.На пример одам Youtube и стискам некое видео првите 2 сек. добивам црна слика на мониторот па после добива слика и све е ОК.Паузирам враќам го пуштам видеото ОК е све.Само првото стартување на видеото ми се дешава ова.Истово ми се случува и кога одам десен клик Properties кога ќе стиснам Settings добивам црн монитор 1-2 секунди.Пробав на други два ком. нема никаков проблем со мониторот.Исто и друг монитор на оваа графичка не прави проблем.Барав на Google помош неможев да најдам ништо.Ако е до мониторот да го враќам со повреме.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ми треба мала помош:
На овој ком. имам графичка GeForce 7300 GT,земав монитор ASUS 19' и све е ОК освен кога пуштам некое видео.На пример одам Youtube и стискам некое видео првите 2 сек. добивам црна слика на мониторот па после добива слика и све е ОК.Паузирам враќам го пуштам видеото ОК е све.Само првото стартување на видеото ми се дешава ова.Истово ми се случува и кога одам десен клик Properties кога ќе стиснам Settings добивам црн монитор 1-2 секунди.Пробав на други два ком. нема никаков проблем со мониторот.Исто и друг монитор на оваа графичка не прави проблем.Барав на Google помош неможев да најдам ништо.Ако е до мониторот да го враќам со повреме.
Да не си ставал драјвери некои за монитор или да си чепкал во херцажа? Или во контролниот панел од графичката да си чепкал нешто?

И ако ти е со друг монитор се како што треба.... :)

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Да не си ставал драјвери некои за монитор или да си чепкал во херцажа? Или во контролниот панел од графичката да си чепкал нешто?

И ако ти е со друг монитор се како што треба.... :)
Да херците сум ги мењал (ако мислиш на оние 60,65,72,75) али сеедно е.Секако исто прави.А друго во графичката не сум рчкал.Со друг монитор ок е ама стариот ми е со гз.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да херците сум ги мењал (ако мислиш на оние 60,65,72,75) али сеедно е.Секако исто прави.А друго во графичката не сум рчкал.Со друг монитор ок е ама стариот ми е со гз.
Ако си на LCD стај ги херците на 60 и не ги мењај.
Сетинзите на графичката од nvidia control panel напрај ги на default сегде, и таму ако си чепкал за мониторот и таму враќај сетинзи.
Ако можеш, пробај го мониторот на друг РС.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Ако си на LCD стај ги херците на 60 и не ги мењај.
Сетинзите на графичката од nvidia control panel напрај ги на default сегде, и таму ако си чепкал за мониторот и таму враќај сетинзи.
Ако можеш, пробај го мониторот на друг РС.
Ставив 60 херци.Резолуции пробав сите можни - same.А у графиката не сум чепкал сигурно пошто тазе ми е ХП -то.И го пробав мониторот имам уште еден ПС со онборд графичка таму ОК е све.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ставив 60 херци.Резолуции пробав сите можни - same.А у графиката не сум чепкал сигурно пошто тазе ми е ХП -то.И го пробав мониторот имам уште еден ПС со онборд графичка таму ОК е све.
Кои драјвери ти се ставени? Ако ти се најновите, стави постари и обратно.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ќе пробам и тоа али треба да симнам од нет.Овие на ЦД ваљда се постари.Фала у секој случај.
Ееее голем грев си направил друже. Драјвери НИКОГАШ не се инсталираат од цеде. Избриши ги, и стави ги најновите од www.nvidia.com, ќе ти проработи графичката ко што треба.

B

Beck's

Гостин
Ееее голем грев си направил друже. Драјвери НИКОГАШ не се инсталираат од цеде. Избриши ги, и стави ги најновите од www.nvidia.com, ќе ти проработи графичката ко што треба.
e ova go napraiv sinoka,pred da pises ti,posto i ja go iam istiot problem,sekoj pat pri otvoranje i zatvaranje na video ekranot stanuva crn nekoi 1-2 sekundi,i nisto ne se smeni odkako gi staiv drajverite od nvidia.

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Смени кабел?
Не ќе да е кабелот. Зошто кога ќе го уклучам на другиот слот (нели има десен и лев) си свири нормално.. Нема врска ке пробам да го оправам ако неможе препорачајте некој квалитетен вуфер со звучки 2.1 за не многу пари :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Имам голем проблем

Веќе неколку недели компјутеров кога ќе го пуштам бучи и за некојси 5-7 минти престанува тоа грдо бучење. Океј, некој ми рече имал прашина одпозади го исмукав ама пак бучеше и го баталив.
После почна од време на време многу да загрева одозгора мислам кај напојувањето, и знаеше некогаш да се рестартира сам, последниве денови се појавуваше кога многу ќе се загрееше син екран, забележав дека видеата малце сецкаа, кога имаше повеќе табови отворено знаеше да се замрзне и да се рестартира.

Сабајлево скрос се сјеба, се рестартира и неќеше да се дигне никако, се укључуваше тоа диск клининг/чекинг незнам точно (CHDISX) и тие трите чеккори ги поминуваше неколку пати и пак ја повторуваше постапката, пак се рестартираше. Едвај некако сеа успеав да го дигнам колку да пишам постов.

Иначе компјутерот е стар 3 години, пред 1,5год му рикна напојувањето и е сменето, сега по 1,5 година или е напојувањето или хард дискот е заебан пошто кога се појавува син екран пишува нешто DISC ERROR.
Според симптомиве ако може некој да ми каже шо му е, каде може најефтино да се сервисира, или може сам да си купам делови и сам да ги сменам, ако не е нешто многу тешко.

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Имам голем проблем

Веќе неколку недели компјутеров кога ќе го пуштам бучи и за некојси 5-7 минти престанува тоа грдо бучење. Океј, некој ми рече имал прашина одпозади го исмукав ама пак бучеше и го баталив.
После почна од време на време многу да загрева одозгора мислам кај напојувањето, и знаеше некогаш да се рестартира сам, последниве денови се појавуваше кога многу ќе се загрееше син екран, забележав дека видеата малце сецкаа, кога имаше повеќе табови отворено знаеше да се замрзне и да се рестартира.

Сабајлево скрос се сјеба, се рестартира и неќеше да се дигне никако, се укључуваше тоа диск клининг/чекинг незнам точно (CHDISX) и тие трите чеккори ги поминуваше неколку пати и пак ја повторуваше постапката, пак се рестартираше. Едвај некако сеа успеав да го дигнам колку да пишам постов.

Иначе компјутерот е стар 3 години, пред 1,5год му рикна напојувањето и е сменето, сега по 1,5 година или е напојувањето или хард дискот е заебан пошто кога се појавува син екран пишува нешто DISC ERROR.
Според симптомиве ако може некој да ми каже шо му е, каде може најефтино да се сервисира, или може сам да си купам делови и сам да ги сменам, ако не е нешто многу тешко.
Ова DISC ERROR се ми асоцира дека е ХДД, зашто велиш и дека јавува необичен звук.
Стави друг ХДД и пробајго, ако имаш!
Или , прво преинсталирајго системот, или одстраниги бед секторите на ХДД.
Провери да не ти грее графичката (ова е малку веројатно).
Пз!

Kajgana Shop

На врв Bottom