Помош, проблеми, прашања, совети...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Проблем со Apple powerbook од 2005 година нејќе да се пуни компјутерот е на мој пријател од Швајцарија и само за да го отворат компјутерот му бараат 200е таму. Ми треба совет дали се исплати да ми го прати ваму да го направат и кој сервис би ми го предложиле да се распрашам пошто сум тапа за компјутери фала однапред.
Му прошло времето. Канта -> Нов!

И да најдеш некој да го сервисира, делови нема да може да се најдат.

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Последниве неколку дена, кога го уклучувам лап топот по прв пат од сабајле не се уклучува екранот, или скроз е црн или бело се појавува па морам да вадам батерија и напојување па повторно да го уклучувам и тогаш се уклучува и екранот, ама денес па неколку пати така морав да направам за да се уклучи екран не од прва... Што може да му е? :/

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
имам проблем со десктоп компјутер, значи кога ќе го стиснам копчето за палење вртат кулерите ама нема слика, хард дискот воопшто нема знаци дека работи, бидејќи имам 2 плочки рам помислив дека нешто рамот ја ебава работата, ја извадив едната плочка пробав да го упалам се упали све ок, го изгасив му ја ставив и втората и повторно се упали си работеше нормално, го исклучив вечерта сабајлето го палам, пак иста приказна пробав со рамот првин со едната па со другата плочка и пак исто нема слика... некое чаре.. ?

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
имам проблем со десктоп компјутер, значи кога ќе го стиснам копчето за палење вртат кулерите ама нема слика, хард дискот воопшто нема знаци дека работи, бидејќи имам 2 плочки рам помислив дека нешто рамот ја ебава работата, ја извадив едната плочка пробав да го упалам се упали све ок, го изгасив му ја ставив и втората и повторно се упали си работеше нормално, го исклучив вечерта сабајлето го палам, пак иста приказна пробав со рамот првин со едната па со другата плочка и пак исто нема слика... некое чаре.. ?
Нетие компатибилен едниот од рамовите. Барем така мислам.
Дали дава некаков звучен сигнал од кујќиштето?
Провериги каблите од напојувањето до сите делови!
:toe:

--- надополнето ---

Го преинсталирав ПС -то со нова партиција на хардот, (ми се избриша старата, и одново ја направив истата партиција на ХДД „C=30GB i D=120GB". Но ми се јави проблем: сега втората партиција наместо D означена е како E, а ЦД ромот е означен како Д.
Дали мозе без преинсталирање да се среди овој навидум мал проблем.
Плајќам во натура за совет. :smir:

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Нетие компатибилен едниот од рамовите. Барем така мислам.
Дали дава некаков звучен сигнал од кујќиштето?
Провериги каблите од напојувањето до сите делови!
:toe:

--- надополнето ---

Го преинсталирав ПС -то со нова партиција на хардот, (ми се избриша старата, и одново ја направив истата партиција на ХДД „C=30GB i D=120GB". Но ми се јави проблем: сега втората партиција наместо D означена е како E, а ЦД ромот е означен како Д.
Дали мозе без преинсталирање да се среди овој навидум мал проблем.
Плајќам во натура за совет. :smir:

нема шанси да е некомпатибилен рамот бидејќи компјутерот веќе неколку години работеше со тие 2 плочки, каблите ги прештекав.. друго чаре што да му правам? :jaj:

ако имаш хп иди десен клик на „my computer“>manage> storage>disk managment и таму ќе ти ги даде партициите и цд ромот ќе идеш десен клик „Change drive letters and Paths“ :smir::smir:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Dali moze PC-Monitor (obicen HD PC-MOnitor), preku HD kabel da se povrze so T-home Reciverot, i da prikazuva HD slika? Ako moze, kako?
Какви излези има ресиверот и какви влезови има мониторот?

Ако имаат некој заеднички влез-излез, ќе може.

А ако мониторот ти има ТВ ресивер, 100% ќе може.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Какви излези има ресиверот и какви влезови има мониторот?

Ако имаат некој заеднички влез-излез, ќе може.

А ако мониторот ти има ТВ ресивер, 100% ќе може.
Preku HDMI kabel, samo sto monitorot mora da podrzuva HDCP a i ne mora da ima Tv Resiver.

Inaku da, raboti. Samo sto trebase preku menito da podesuvas HDMI-to da prikazuva, i deka sve bese "temno" na slepo barav.

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
нема шанси да е некомпатибилен рамот бидејќи компјутерот веќе неколку години работеше со тие 2 плочки, каблите ги прештекав.. друго чаре што да му правам? :jaj:

ако имаш хп иди десен клик на „my computer“>manage> storage>disk managment и таму ќе ти ги даде партициите и цд ромот ќе идеш десен клик „Change drive letters and Paths“ :smir::smir:
Фала на советот.

Претпоставував дека вејќе си ги користел двата рама.
Друго чаре. ХММММ.... можеби е температурата на процесорот, (незалепена паста на кулерот, НЕ Знам), Ако користиш АМД, тие греат повејќе. Стварно незнам шо друго да те советувам.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Не знам дали е за овде прашањево,ама бидејќи не најдов посоодветна категорија ќе го поставам овде.
Имам Плејстејшн 2,и и во последниов месец,скоро секогаш не ги чита игрите од прв пат,односно треба 2-3 пати да го ресетирам,па дури потоа конечно да ја стартува играта,а често знае да закочи и на сред игра.Сум пробал со скоро сите игри и кај сите е така,значи проблемот не е во нив.Ја исчистив и прашината во него,ама и тоа не помогна.Хелп?
П.С дали е можно да е проблемот поради собната температура,бидејќи во собата каде што ми е сонито,не е баш најтопло?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не знам дали е за овде прашањево,ама бидејќи не најдов посоодветна категорија ќе го поставам овде.
Имам Плејстејшн 2,и и во последниов месец,скоро секогаш не ги чита игрите од прв пат,односно треба 2-3 пати да го ресетирам,па дури потоа конечно да ја стартува играта,а често знае да закочи и на сред игра.Сум пробал со скоро сите игри и кај сите е така,значи проблемот не е во нив.Ја исчистив и прашината во него,ама и тоа не помогна.Хелп?
П.С дали е можно да е проблемот поради собната температура,бидејќи во собата каде што ми е сонито,не е баш најтопло?
Исчисти го ласерот со алкохол.

Вака ти прави на DVD или на CD?

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Исчисти го ласерот со алкохол.

Вака ти прави на DVD или на CD?
И на DVD и на CD,на секое прави така.
а до го исчистам со обичен алкохол,или има некој специјален за таа намена?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
И на DVD и на CD,на секое прави така.
а до го исчистам со обичен алкохол,или има некој специјален за таа намена?
Со чист алкохол (97%)

Јас со ракија го исчистив, се подобри :)

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Момци направив глупост -.- :) Ме зезаше едниот звичник и отидов во volume mixer (win 7 користам) и пропертис на спикерс и ги изгасив Disable this ...
Како да ги уклучам пак ? :)
Е сега др проблем :)
Имам вуфер и два звучника.. Едниот (десниот) е мн тивок -.- ако го уклучам на местото на левиот е ок . Мислам дека е нешто до слотот т.е. местот каде што се става приклучокот за звучникот :)
Некако да се оправи или канта ? :)

Edit: Го решив првиот проблем :)

B

Beck's

Гостин
pri nervoza go udriv laptopot blizu touch-padot(na desnata strana) i se izgubi slikata,a vaka se pali koa probam,ama gleam i tastaturata ne funkcionira.Znam deka mu treba servis,ama spored vase mislenje,so sum sjebal pri udiranjeto?

Kajgana Shop

На врв Bottom