Помош, проблеми, прашања, совети...

С

Спенсер

Гостин
Првото (1.60 Ghz) ти е колку е default клокот на процесорот, а второто (798 Mhz) е колку е моменталниот клок.

Пример, ако направиш оверклок и процесорот да биде 3 Ghz, тогаш првото пак ќе си е 1.60 а второво ќе биде 3.0, само што кај тебе е намалена брзината.
Ти чепкал некој во BIOS или ти да си чепкал? Пушти некој програм или нешто што ќе го цеди процесорот и види дали ќе се покачи на 1.60.
аха,добро... ја мислев да не се расипал/ослабел малце... :) сватив што е работаа///

Член од
20 јануари 2009
Мислења
656
Поени од реакции
539
наеднаш прекинаа да ми работат стрелките од тастатурата, сите 4 :( не е ништо истурено врз нив или слично... дали можно да е нешто софтверски изместено, или пак едноставно кажано „ги фрлија патиките“... фала однапред :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
наеднаш прекинаа да ми работат стрелките од тастатурата, сите 4 :( не е ништо истурено врз нив или слично... дали можно да е нешто софтверски изместено, или пак едноставно кажано „ги фрлија патиките“... фала однапред :)
Пробај рестарт на рс
Пробај во SAFE MODE
Пробај на друг РС
Пробај со друга тастатура

Клучен збор: ПРОБУВАЈ! не све на готово...

Член од
20 јануари 2009
Мислења
656
Поени од реакции
539
Пробај рестарт на рс
Пробај во SAFE MODE
Пробај на друг РС

рестартирав лаптопот, значи за лаптоп се работи, така да на друго место не можи, остана да видам уште во safe mode па ќе кажам

Член од
28 март 2006
Мислења
17.810
Поени од реакции
12.299
рестартирав лаптопот, значи за лаптоп се работи, така да на друго место не можи, остана да видам уште во safe mode па ќе кажам
моеш да ставиш друга тастатура-на усб или пс2

Член од
20 јануари 2009
Мислења
656
Поени од реакции
539
Пробај рестарт на рс
Пробај во SAFE MODE
Пробај на друг РС

моеш да ставиш друга тастатура-на усб или пс2

значи преку safe mode работи, со друга тастатура не работат, поврзав сега...

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Постои и ЗА КОЈ Q-r ти е таква матична СЕГА???
Веројатно скрпил таква меморија па за да не се фрла нели :) Ама најпаметно ако е тоа причина да си ја замени меморијата со некој што го има истиот проблем а не плочата.

Член од
9 декември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
25
Веројатно скрпил таква меморија па за да не се фрла нели :) Ама најпаметно ако е тоа причина да си ја замени меморијата со некој што го има истиот проблем а не плочата.
imam dve ram memorii ddr400 edvaj gi najdov i sea ne mi se frlaat zatoa baram dvokanalna maticna

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
imam dve ram memorii ddr400 edvaj gi najdov i sea ne mi se frlaat zatoa baram dvokanalna maticna
Да не ти пишувам реферати, не барај и не ти се исплати.

А и да најдеш (а нема) ќе ти работат или DDR или DDR2 a не комбинирано. Колата вози или на бензин или на плин, не ги шприца двете од еднаш.

Член од
9 декември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
25
Да не ти пишувам реферати, не барај и не ти се исплати.

А и да најдеш (а нема) ќе ти работат или DDR или DDR2 a не комбинирано. Колата вози или на бензин или на плин, не ги шприца двете од еднаш.
epa cim ne rabotat vo kombinacija ne ni zimam takva jas mislev ke gi koristam ddr i ddr2 vo kombinacija :nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom