- Член од
- 12 ноември 2008
- Мислења
- 2.304
- Поени од реакции
- 1.775
ако не знајш не гибај, однеси го на сервис, плати си и мирна да ти е глатаkava baterija znaci ne zboram za laptop tapa sum za kom daj kazi mi kaj se naogja
ако не знајш не гибај, однеси го на сервис, плати си и мирна да ти е глатаkava baterija znaci ne zboram za laptop tapa sum za kom daj kazi mi kaj se naogja
аха,добро... ја мислев да не се расипал/ослабел малце... сватив што е работаа///Првото (1.60 Ghz) ти е колку е default клокот на процесорот, а второто (798 Mhz) е колку е моменталниот клок.
Пример, ако направиш оверклок и процесорот да биде 3 Ghz, тогаш првото пак ќе си е 1.60 а второво ќе биде 3.0, само што кај тебе е намалена брзината.
Ти чепкал некој во BIOS или ти да си чепкал? Пушти некој програм или нешто што ќе го цеди процесорот и види дали ќе се покачи на 1.60.
Пробај рестарт на рснаеднаш прекинаа да ми работат стрелките од тастатурата, сите 4 не е ништо истурено врз нив или слично... дали можно да е нешто софтверски изместено, или пак едноставно кажано „ги фрлија патиките“... фала однапред
рестартирав лаптопот, значи за лаптоп се работи, така да на друго место не можи, остана да видам уште во safe mode па ќе кажамПробај рестарт на рс
Пробај во SAFE MODE
Пробај на друг РС
Пробај со друга тастатура
Клучен збор: ПРОБУВАЈ! не све на готово...
моеш да ставиш друга тастатура-на усб или пс2рестартирав лаптопот, значи за лаптоп се работи, така да на друго место не можи, остана да видам уште во safe mode па ќе кажам
Пробај рестарт на рс
Пробај во SAFE MODE
Пробај на друг РС
Пробај со друга тастатура
Клучен збор: ПРОБУВАЈ! не све на готово...
моеш да ставиш друга тастатура-на усб или пс2
Направи си систем ристор до моментот кога не те зезало ова.значи преку safe mode работи, со друга тастатура не работат, поврзав сега...
средено, System Restore помогна.. фалаНаправи си систем ристор до моментот кога не те зезало ова.
Постои и ЗА КОЈ Q-r ти е таква матична СЕГА???mi treba maticna sto ke ima 2slota ddr400 i dva slota ddr2 postoi takva ?????
Веројатно скрпил таква меморија па за да не се фрла нели Ама најпаметно ако е тоа причина да си ја замени меморијата со некој што го има истиот проблем а не плочата.Постои и ЗА КОЈ Q-r ти е таква матична СЕГА???
imam dve ram memorii ddr400 edvaj gi najdov i sea ne mi se frlaat zatoa baram dvokanalna maticnaВеројатно скрпил таква меморија па за да не се фрла нели Ама најпаметно ако е тоа причина да си ја замени меморијата со некој што го има истиот проблем а не плочата.
Да не ти пишувам реферати, не барај и не ти се исплати.imam dve ram memorii ddr400 edvaj gi najdov i sea ne mi se frlaat zatoa baram dvokanalna maticna
epa cim ne rabotat vo kombinacija ne ni zimam takva jas mislev ke gi koristam ddr i ddr2 vo kombinacija :nesvest:Да не ти пишувам реферати, не барај и не ти се исплати.
А и да најдеш (а нема) ќе ти работат или DDR или DDR2 a не комбинирано. Колата вози или на бензин или на плин, не ги шприца двете од еднаш.