Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
А море да прашам. Знае ли некој како да направам у потписот да ми стои некој банер, пример да биде РИЗТЕТА и да води до ввв.пасдфпасд.цом ???:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Добро филипмакедонски не прочита што ти пишува?:pos:
Што не ти е јасно? :pos2::tapp:

А море да прашам. Знае ли некој како да направам у потписот да ми стои некој банер, пример да биде РИЗТЕТА и да води до ввв.пасдфпасд.цом ???:toe:
Ќе си ја стаиш сликата, после ќе ја селектираш, идеш горе на тоа икончето што е како земјината топка (за линк да го напраиш), ќе го стаиш линкот и ете ти. Пробај.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Успева, фалаааааааа:smir:

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Ај и јас да прашам нешто земав еден ПЦ од пријател ,нешо поебан му бил со вируси и што све не..и демек да го форматирам и преинсталирам..

Проблем е што Цд то со Виндоус ХП не го стартува ,иако си е наместено бутабилен приоритет ..доага она прес ени ки то бот фром цд ама ништо не се дешава си се подига од Хард..

Втора работа ..додека си е уклучен нормално значи во Виндоус го стаам цдото и си го јавува дека е ставено ВИН ХП цд иде и ауто плеј
ама и тука кога ке стиснам ИНСТАЛ ништо не се дешава,за разлика од другите работи кои можат да се одберат ..пример Рид ме и слично..

Трета Работа пробано е со 2 Цдиња и со 2 те е исто..а на друг Компјутер си работат нормално .,значи не е до Цдинњата..

Има 2 Двд Рома и на 2 та е пробано и пак нејке...
Така да..јас незнам :toe: што и како да напраам формат ..т.е да преинталирам Виндоус..
Ако некој знае ,нека пише ...
Фала

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај и јас да прашам нешто земав еден ПЦ од пријател ,нешо поебан му бил со вируси и што све не..и демек да го форматирам и преинсталирам..

Проблем е што Цд то со Виндоус ХП не го стартува ,иако си е наместено бутабилен приоритет ..доага она прес ени ки то бот фром цд ама ништо не се дешава си се подига од Хард..

Втора работа ..додека си е уклучен нормално значи во Виндоус го стаам цдото и си го јавува дека е ставено ВИН ХП цд иде и ауто плеј
ама и тука кога ке стиснам ИНСТАЛ ништо не се дешава,за разлика од другите работи кои можат да се одберат ..пример Рид ме и слично..

Трета Работа пробано е со 2 Цдиња и со 2 те е исто..а на друг Компјутер си работат нормално .,значи не е до Цдинњата..

Така да..јас незнам :toe: што и како да напраам формат ..т.е да преинталирам Виндоус..
Фала
Побарај трето ХР цеде, ама не исто како овие. Сигурен сум дека со тие две што си пробал, исти се (Пример, двете се SP2 од иста дата издадени). Земи некое бутабилно ХР без SP или пак со SP1.
Или многу добра опција е, земи Windows 98 колку формат да напраиш :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Океј,ваљда некој ќе знае да помогне овде...
Пред некое време на Vista-ва,имав снимено Daemon Tools,ама вчера не сакаше да се пушти.
Го деинсталирав,пробав да го снимам пак,но цело време инсталацијата бара да го рестартирам PC-то.
Ќе го рестартирам,пак бара рестарт,и пак и пак,цело време исто.

Снимив и Alcohol,пак истиот проблем со рестарт.

Има ли некој појма што е проблемот,мислам дека е нешто со SDT модулот,и ваљда Windows Defender-от...

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
Ако ти е вистата 64 бит одма откажи се..Јас имав ставено 64 битна половините програми не ми работеа...А ако ти е 32 пробај со други инсталации....

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Океј,ваљда некој ќе знае да помогне овде...
Пред некое време на Vista-ва,имав снимено Daemon Tools,ама вчера не сакаше да се пушти.
Го деинсталирав,пробав да го снимам пак,но цело време инсталацијата бара да го рестартирам PC-то.
Ќе го рестартирам,пак бара рестарт,и пак и пак,цело време исто.

Снимив и Alcohol,пак истиот проблем со рестарт.

Има ли некој појма што е проблемот,мислам дека е нешто со SDT модулот,и ваљда Windows Defender-от...
Провери тоа SDT модулот мислам дека само него можеш да го избришеш од Add/Remove. Иначе многу полесно би ти било да се обидеш со PowerISO.

DDvl

Иден Психијатар
Член од
13 април 2008
Мислења
166
Поени од реакции
2

Фала
Проблемот е шо тастатурата не работи на подигање ... ова не е толку чест проблем ... али се решава само со вадење на хдд то и ставање на друг компјутер ... па од таму да го преисталираш... го имам правено ова ... изводливо е ако знаеш како ...

Ако ти е вистата 64 бит одма откажи се..Јас имав ставено 64 битна половините програми не ми работеа...А ако ти е 32 пробај со други инсталации....
Него друже у право си ... и јас имав Виста 64 Ултимате ... и после 1 недела ја вратив на 32 Ултимате ... ни една програма не фаќа уште на 64 ... ааа порано и со 32 беше исто ... сеа околу 75% од програмите работат со 32 и околу 45% со 64....

П.С. Него за проблемот со Даемонд за Виста ... стари верзии на Даемонд не фаќаат ... треба да си ја најдеш daemon4123-lite.exe ... верзијата ... проверено кај мене фаќаше ...

позз

PowerBoY14

Јас Сум Тој и Тој Роден Тогаш и Тогаш
Член од
13 април 2007
Мислења
256
Поени од реакции
4

Фала
Само клај си некоја постара тастатура што не е со USB приклучок, и се ќе биди во ред...

DDvl

Иден Психијатар
Член од
13 април 2008
Мислења
166
Поени од реакции
2
Море дај боже да е толку лесно ... али ако е проблемот на кој шо мислам дека е ... нема многу да помогни тоа ... пошо сетирано е на самата матична ... тастатурата да не добива струја ... се дешава кај постари матични обично и е прилично глупо да се попраи ... пошо ке треба да бараш Jumperi по цела матична ... и да читаш за шо се ...

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Знае ли некој да ми каже како можам да си направам account на mIRC?
Имав јас направано ама пошто многу време не сум влегол го заборавив, ми треба само таа web страната од која што треба да си направам e-mail после ми е лесно. ХЕЛП!!!!:toe::pos2::pos2:

Г

Грејвдигер

Гостин
Имав јас направано ама пошто многу време не сум влегол го заборавив, ми треба само таа web страната од која што треба да си направам e-mail после ми е лесно. ХЕЛП!!!!:toe::pos2::pos2:
Треба да имаш валиден web mail, од порано как шо знам имаше bossmail.com , оди на hackermail.com од тама си креири мејл. После ќе идеш на cservice.undernet.org/live , ќе креираш нов акаунт и после само треба да си го активираш од мејл-от и цеппаш... А за да се логираш, коолку што помнам беше
/msg x@channels.undernet.org login USER PASS

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Луѓе, абе јас имам еден проблем! Зошто бе на Виста х64 ми работат сите програми беспрекорно било да се 32 или 64 битни? Да не имам проблем нешто?

Мац, анинсталирај све поврзано со Алкохолот и Дејмонот преку CCleaner и после зачисти малце регистарот. Ако пак нејќе, најди некоја постара верзија на Алкохолот, ама да не е премногу стара па да не поддржува Виста и пробај така.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
И за да не ти го блокираат акаунтот уште одма, стави си ацц дури после ден два.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom