Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Ама не јас да се снимам :pos:
Туку музиката што ја слушам во Winamp :)
Иди у контрол панел, иди у Sound Options (така нешто беше) и таму кај што ги местиш тие за гласност (Volume, Front Left, Audio in.....) ќе отидеш во ваквите за RECORDING и таму ќе го најдеш едно се вика STEREO (и уште нешто) Тоа селектирај го и намести го нешто помалку од пола.

Нареден пат кога праиш клипче за на мсн и притоа имаш пуштено музика, ќе ја снима музиката автоматски и ќе ја прати.

Ова е многу грубо објаснето али би требало да се снајдеш многу лесно.

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Проблем: Не можам да се конектирам на LimeWire...Конекцијата долу цело време стои на една цртичка, и не можам да пребарувам ништо...Молам ако некој знае, да ми каже решение.

Благодарам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Проблем: Не можам да се конектирам на LimeWire...Конекцијата долу цело време стои на една цртичка, и не можам да пребарувам ништо...Молам ако некој знае, да ми каже решение.

Благодарам.

Најди си на торрент LimeWire PRO верзија. Пробај тогаш.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812

Благодарам.
Proveri si firewall ako imas ili ako si preku ruter napraj si port forwarder.

С

Спенсер

Гостин
Имам еден голем проблем, кога играм игри, на пример MOTO GP 07, ми се појавува BSOD, и ми пишува (незнам дали е софтверски или хардверски проблем,па затоа и тука и у хардвер ке пишам)

(ова последните 5-6реда,најважното другото знаете шо е)

***STOP: 0x0000008e (0xc00000005,0xBFD7CCF2,0xEBEA4AC4,0x00000000)
***nv4_disp.dll-Address BFD7CCF2 base at BF90500. DateStamp 0000000
Begining dump of physical memory
Physucal memory complete
Contact your sistem administrator.....

Го исчистив рамот,го стајв да друг слот, ги преинсталирав драјверите за графичката и играта ја преинсталирав, шо е проблемот и решение??

???други решенија???

Г

Грејвдигер

Гостин
А да направиш System Restore? да го вратиш на таа дата пред да ти се појавува овој ерор или изибриши го тоа што го имаш инсталирано последно ...

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
На Кејблтел интернетот иде преку МАС адреса. Односно ако сакаш од УСБ да се префрлиш на мрежна, треба да им се јавиш и да им ја кажеш МАС адреста на мрежната да ти ја активираат, а таа на УСБ да ја извадат од системот. Многу клошарски направено, да неможе да се дели нет само со свич и да неможе да се поврзат 2 компјутера директ на модем. Дебилизам.

Нее дебилизам професионализам е........Секој си чува лебот.

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Вака имам сериозен проблем.Кога и да отворам некој фолдер ми го дава следниов прозорец.
http://img70.imageshack.us/img70/2845/30899515af4.jpg

И да стиснам yes или no ми отвара Internet Explorer.Незнам што да правам.
Молам за помош

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Ај и јас да прашам.Имам некои скриени фајлови, но кога ќе појдам да го штиклирам show hidden files and folders во folder options и ќе стегнам apply, потоа не го прифаќа и пак се враќа на опцијата да не ги покажува скриените фајлови.Најдов на нет нешто со менување во регистрите и сменив, ама потоа во фолдер опшнс се изменија опциите и тоа за покажување/непокажување скриени фајлови го нема.Чаре некој да ми каже?

Z

ZeroStyle

Гостин
Ај и јас да прашам.Имам некои скриени фајлови, но кога ќе појдам да го штиклирам show hidden files and folders во folder options и ќе стегнам apply, потоа не го прифаќа и пак се враќа на опцијата да не ги покажува скриените фајлови.Најдов на нет нешто со менување во регистрите и сменив, ама потоа во фолдер опшнс се изменија опциите и тоа за покажување/непокажување скриени фајлови го нема.Чаре некој да ми каже?
А да стегнеш ОК,не apply?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака имам сериозен проблем.Кога и да отворам некој фолдер ми го дава следниов прозорец.
http://img70.imageshack.us/img70/2845/30899515af4.jpg

И да стиснам yes или no ми отвара Internet Explorer.Незнам што да правам.
Молам за помош
Двајцата имате тројанци!!!

Z

ZeroStyle

Гостин
Добро филипмакедонски не прочита што ти пишува?:pos:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Двајцата имате тројанци!!!
Може да е и до тројанците, си ги збирам јас долго време:)
Ама прочитав дека на многумина тоа им се случувало, без разлика на штетниците.И се решава некако тој проблем, само што кај мене не успеа:)
Ако е до тројанците утре сабајлечки едно чистење ќе му удрам:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom