Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Kaspersky напиша:
Luge de malce koj vaka poveke se razbira da mi objasni kako da go stavam i XP na drugiot disk na primer na D i nekogas koga ke sakam da go izbrisam i samo na Vista da bidam kako odi toa procedurava a za formatirrahje si ja zanam ja rabotata samo ova ne mi e jasno PLS
Најлесниот и најдобар начин е вака:
1. Форматираш све
2. Праиш 2 или повеќе партиции
3. ПРВО! инсталираш ХР на која било партиција (пример на C:)
4. ПОЛСЛЕ! можеш да инсталираш VISTA на другата партиција (D:)
5. При подигање на РС ќе имаш избор кој OS да го подигне.

E сеа ти можеш и комбинации да си праиш па да не мора све да форматираш, битно ја главното ти го кажав.

Kaspersky напиша:
Mene me interesira koja e razlikata megu Win XP pro i Win XP home edition ???? so e stosov ima li nekoja razlika megu niv

BTW od cera sum povtorno na vista 64 bit i mozam da kazam deka ramot ne go korne si siba ubavo
Види тука.

Член од
13 мај 2008
Мислења
239
Поени од реакции
4
Da a na primer koga ke sakam da se otarasam od edniot OS na primer XP sakam da go izbrisam od na primer od D kako odi toa i koga Ke ima li problem od podigahjeto ke mi se javuva li toa koj os da go izberam ako go izbirisam edniot OS od ednata pariticija da si be noramlno

tuu bagi razlika imalo voa so XP proo i XP home

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Da a na primer koga ke sakam da se otarasam od edniot OS na primer XP sakam da go izbrisam od na primer od D kako odi toa i koga Ke ima li problem od podigahjeto ke mi se javuva li toa koj os da go izberam ako go izbirisam edniot OS od ednata pariticija da si be noramlno

tuu bagi razlika imalo voa so XP proo i XP home
После тоа, кој сакаш виндовс да го избришеш, зависи каде е снимен. Пример ако сакаш да го избришеш ХР, а тој се наоѓа на D: тогаш го форматираш D: и ете ти. Само може и да те зезне па да не ти се уклучува после ни другиот виндовс, мада мене ми се нема десено такво нешто. Али многу е подобро да си имаш 2 виндовса, едниот ќе ти е како Back Up

R

reactive89

Гостин
Конечно и ја некој проблем... хехе
Имам проблем, инсталирав кубунту, али сакав денес да го избришам и да си се вратам на виндовс... ама ми напраи проблем... преинсталацијата ми напраи проблем...
зема го форматира ц-то... ги стави потребните фајлови во ц партицијата за да може после рестартирањето да отиде директ на инсталација на виндовсот... е тука ми напраи проблем... нејќеше воопшто да почне да го инсталира виндовсот... компјутерот ко да идеше на хибернација, едноставно ништо нејќеше да напраи... освен рестарт... некој нешто совет, зашто со ова буквално не сум ама ич запознаен... јас мислам оти е до хард дискот, мислам оти има бед сектори, или хард дискот да е при крај... нешто совет молам?

п.с. инаку сеа сум од линукс пак... хаха

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Конечно и ја некој проблем... хехе
Имам проблем, инсталирав кубунту, али сакав денес да го избришам и да си се вратам на виндовс... ама ми напраи проблем... преинсталацијата ми напраи проблем...
зема го форматира ц-то... ги стави потребните фајлови во ц партицијата за да може после рестартирањето да отиде директ на инсталација на виндовсот... е тука ми напраи проблем... нејќеше воопшто да почне да го инсталира виндовсот... компјутерот ко да идеше на хибернација, едноставно ништо нејќеше да напраи... освен рестарт... некој нешто совет, зашто со ова буквално не сум ама ич запознаен... јас мислам оти е до хард дискот, мислам оти има бед сектори, или хард дискот да е при крај... нешто совет молам?

п.с. инаку сеа сум од линукс пак... хаха
Што си праел финти со хард дискот??? Зимаш бутабилно виндовс цд, праиш у биос да се подига компјутерот преку цд-ромот и натаму лесно е. Пробај

R

reactive89

Гостин
Што си праел финти со хард дискот??? Зимаш бутабилно виндовс цд, праиш у биос да се подига компјутерот преку цд-ромот и натаму лесно е. Пробај
абе знам за тоа не ме учи... :pos: стално така праам не ми е прв пат... али прв пат така ми се деси денес да не го инсталира виндовсот... го подига го форматира ц - то преку биос се тоа... става негови фајлови за инсталирање нели, после тоа се рестартира, али нејќе да го инсталира виндовсот, мине она што пише доле boot from cd... го оставам тоа да мине за да земе да се инсталира виндовсот и после тоа паѓа во хибернација, ништо нејќе да работи... единствено рестарт и пак истото го прави... а линуксот ете го без проблем го инсталира... сеа сум преки лајв јузерот...:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
абе знам за тоа не ме учи... :pos: стално така праам не ми е прв пат... али прв пат така ми се деси денес да не го инсталира виндовсот... го подига го форматира ц - то преку биос се тоа... става негови фајлови за инсталирање нели, после тоа се рестартира, али нејќе да го инсталира виндовсот, мине она што пише доле boot from cd... го оставам тоа да мине за да земе да се инсталира виндовсот и после тоа паѓа во хибернација, ништо нејќе да работи... единствено рестарт и пак истото го прави... а линуксот ете го без проблем го инсталира... сеа сум преки лајв јузерот...:toe:
Пукни му уште еден ама убав формат, ни бајт да не остане на партицијата, земи си друго виндовс цд, и повтори ја постапкава.

R

reactive89

Гостин
Пукни му уште еден ама убав формат, ни бајт да не остане на партицијата, земи си друго виндовс цд, и повтори ја постапкава.
го направив тоа... пробав со уште 2 цд-иња... истото се дешава...:toe:

R

reactive89

Гостин
Вади тоа рамот, исчисти го, исчисти ги слотовите. Пробај пак.
видиш на тоа не ми текна... фала :)
ќе видам што ќе напраам... пак инсталирав линукс... ако не бива си зиам еден HDD 160 GB IDE од анхоч, 2285 денара :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
видиш на тоа не ми текна... фала :)
ќе видам што ќе напраам... пак инсталирав линукс... ако не бива си зиам еден HDD 160 GB IDE од анхоч, 2285 денара :)
Види прво прави комбинации по комшии, другари и све тоа... за да не фрлаш пари џабе.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Кога симнувам од рапидшер, ако е модемот (кабелски модем sb5101e) приклучен преку USB брзината е околу 150 КB/s, a ако е преку мрежна тера и 500-600 KB/s. Ова е нормално?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Кога симнувам од рапидшер, ако е модемот (кабелски модем sb5101e) приклучен преку USB брзината е околу 150 КB/s, a ако е преку мрежна тера и 500-600 KB/s. Ова е нормално?
Експериментираат нешто Телекабел цел месец, сакаат да направат веб брзината да биде 7-10 мегабита, а П2П брзината стандард ко што иде со пакетот 4-2-1 мегабит. Само незнам зошто се праи така на усб конекција коа ке го стаиш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom