Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Јас тоа го проверив уште пред да го напишам постот и да побарам помош, ако тоа "горе" ми помогнеше нешто немаше ни да барам помош од некој овде.
Види ПП.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
До сите што го имаат проблемот со кој преку Firefox неможат асално да гледаат клипчиња зашто им се укочуваат, не почнуваат и такви работи. Преку контрол панел од add/remove programs избришете го Adobe Flash Player 9.xxxx, симнете ја БАШ ОВАА ВЕРЗИЈА, инсталирајте ја и кажете фала :smir:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Не ни мора да се избрише, може и директно од горе, резултатите се 100% подобреност.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.220
Поени од реакции
951
Имав WLM 9.0 и го uninstall-ирав па го инсталирав 8.5 за да можам да додавам скинови. Е сега, симнав еден скин кој се состоеше само од еден фајл (msgres.dll, така некако беше), меѓутоа скинот не излезе како што сакав, па инсталирав еден друг. Е сега, тоа што го добив беше комбинација меѓу овие два :pos:

Го избришав WLM па пак го инсталирав ама пак ми излага комбинацијата. Што може да е проблем?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имав WLM 9.0 и го uninstall-ирав па го инсталирав 8.5 за да можам да додавам скинови. Е сега, симнав еден скин кој се состоеше само од еден фајл (msgres.dll, така некако беше), меѓутоа скинот не излезе како што сакав, па инсталирав еден друг. Е сега, тоа што го добив беше комбинација меѓу овие два :pos:

Го избришав WLM па пак го инсталирав ама пак ми излага комбинацијата. Што може да е проблем?

Kако што си ги стаил скиновите, така извади ги. Пример, ако скинот се состои само од фајлот msgres.dll, тогаш отиди до комши, земи му го фајлот, стај си го кај тебе и ете ти.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
А како може да се подеси да не се јавуваaт месинџерот и останатите програми при стартување на Windows-ot?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
А како може да се подеси да не се јавуваaт месинџерот и останатите програми при стартување на Windows-ot?
Сите програми што ти се стартуваат со ХР, уклучи ги сите една по една, прочепкај во опциите негде мора да има Autostart или така нешто.

Ако не, иди у START -> RUN и пиши msconfig. Иди у startup табот и одштиклирај тоа што нејќеш да се уклучува автоматски со ХР

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
odis na tools->option->general i gi otstikliras prvite 2 za messenger
Simni si go CCleaner ja ima taa opcija
Сите програми што ти се стартуваат со ХР, уклучи ги сите една по една, прочепкај во опциите негде мора да има Autostart или така нешто.

Ако не, иди у START -> RUN и пиши msconfig. Иди у startup табот и одштиклирај тоа што нејќеш да се уклучува автоматски со ХР
Гледам дека имало повеќе начини за решавање на "проблемов".Сигурен сум дека ќе ми помогнат сите три начина .Ви благодарам на тројцата :helou::icon_bigg:icon_bigg

R

reactive89

Гостин
На сите програми кои се од таква намена имаат во опциите Start with Windows нешто од тој стил... отштиклирај само, и ОК :)

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Pravam format na kompjuterot.
Koga odam vo BIOS-ot ima
Primary Master
Primary Slave
Secondary Master
Secondary Slave
Kako treba da gi podesam za kompjuterot da mi se bootira od CD?
Vaka:
Primary Master -CD?
Primary Slave-Hard Disc?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Pravam format na kompjuterot.
Koga odam vo BIOS-ot ima
Primary Master
Primary Slave
Secondary Master
Secondary Slave
Kako treba da gi podesam za kompjuterot da mi se bootira od CD?
Vaka:
Primary Master -CD?
Primary Slave-Hard Disc?
Тие не ги чепкај. Тие ти кажуваат како ти се распоредени стварите у куќиштето по кабли.

Трбеа да отидеш таму кај што ти пишува BOOT DEVICES или најди нешто како:
First Boot Device: xxxxxxxxxxx
Second Boot Device: xxxxxxxxx
Third Boot Device: xxxxxxxxxx

И тука распореди си што да ти е прво, второ..... Стај го прво да ти е CD-ROМ и цепај :helou:

Член од
13 мај 2008
Мислења
239
Поени од реакции
4
Тие не ги чепкај. Тие ти кажуваат како ти се распоредени стварите у куќиштето по кабли.

Трбеа да отидеш таму кај што ти пишува BOOT DEVICES или најди нешто како:
First Boot Device: xxxxxxxxxxx
Second Boot Device: xxxxxxxxx
Third Boot Device: xxxxxxxxxx

И тука распореди си што да ти е прво, второ..... Стај го прво да ти е CD-ROМ и цепај :helou:
I ne zaboravaj da napravis seve and exit i staj go cd od OS (XP) ili VISTA i stiskas bilo koe kopce na tastaturata i sibas ke go vidis plaviot ekran na smrta mala sala

Mene me interesira koja e razlikata megu Win XP pro i Win XP home edition ???? so e stosov ima li nekoja razlika megu niv

BTW od cera sum povtorno na vista 64 bit i mozam da kazam deka ramot ne go korne si siba ubavo

Luge de malce koj vaka poveke se razbira da mi objasni kako da go stavam i XP na drugiot disk na primer na D i nekogas koga ke sakam da go izbrisam i samo na Vista da bidam kako odi toa procedurava a za formatirrahje si ja zanam ja rabotata samo ova ne mi e jasno PLS

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom