Oblivion
Matt Akisson
- Член од
- 12 септември 2007
- Мислења
- 3.526
- Поени од реакции
- 128
Види ПП.Јас тоа го проверив уште пред да го напишам постот и да побарам помош, ако тоа "горе" ми помогнеше нешто немаше ни да барам помош од некој овде.
Види ПП.Јас тоа го проверив уште пред да го напишам постот и да побарам помош, ако тоа "горе" ми помогнеше нешто немаше ни да барам помош од некој овде.
ФалаВиди ПП.
Имав WLM 9.0 и го uninstall-ирав па го инсталирав 8.5 за да можам да додавам скинови. Е сега, симнав еден скин кој се состоеше само од еден фајл (msgres.dll, така некако беше), меѓутоа скинот не излезе како што сакав, па инсталирав еден друг. Е сега, тоа што го добив беше комбинација меѓу овие два
Го избришав WLM па пак го инсталирав ама пак ми излага комбинацијата. Што може да е проблем?
odis na tools->option->general i gi otstikliras prvite 2 za messengerА како може да се подеси да не се јавуваaт месинџерот и останатите програми при стартување на Windows-ot?
Сите програми што ти се стартуваат со ХР, уклучи ги сите една по една, прочепкај во опциите негде мора да има Autostart или така нешто.А како може да се подеси да не се јавуваaт месинџерот и останатите програми при стартување на Windows-ot?
odis na tools->option->general i gi otstikliras prvite 2 za messenger
Simni si go CCleaner ja ima taa opcija
Гледам дека имало повеќе начини за решавање на "проблемов".Сигурен сум дека ќе ми помогнат сите три начина .Ви благодарам на тројцата :helou::icon_bigg:icon_biggСите програми што ти се стартуваат со ХР, уклучи ги сите една по една, прочепкај во опциите негде мора да има Autostart или така нешто.
Ако не, иди у START -> RUN и пиши msconfig. Иди у startup табот и одштиклирај тоа што нејќеш да се уклучува автоматски со ХР
Тие не ги чепкај. Тие ти кажуваат како ти се распоредени стварите у куќиштето по кабли.Pravam format na kompjuterot.
Koga odam vo BIOS-ot ima
Primary Master
Primary Slave
Secondary Master
Secondary Slave
Kako treba da gi podesam za kompjuterot da mi se bootira od CD?
Vaka:
Primary Master -CD?
Primary Slave-Hard Disc?
I ne zaboravaj da napravis seve and exit i staj go cd od OS (XP) ili VISTA i stiskas bilo koe kopce na tastaturata i sibas ke go vidis plaviot ekran na smrta mala salaТие не ги чепкај. Тие ти кажуваат како ти се распоредени стварите у куќиштето по кабли.
Трбеа да отидеш таму кај што ти пишува BOOT DEVICES или најди нешто како:
First Boot Device: xxxxxxxxxxx
Second Boot Device: xxxxxxxxx
Third Boot Device: xxxxxxxxxx
И тука распореди си што да ти е прво, второ..... Стај го прво да ти е CD-ROМ и цепај :helou: