Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Може. Оди Rename и држи го копчето Alt и претискај некои од бројките лоцирани на десната страна на keyboard-от. Не знам точно кој редослед, но ке најдеш "знак" без изглед... како да ти објаснам...

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Ај малце поише детали....Прво дали ИксПе-то и Виста-та се на иста партиција...Ако се ке ти отидат и двата OS-а...Второ ја несваќам дали уопште имаш ти сеуште Виста...пиши...и шо сакаш да постигнеш не те сваќам...
XP и Vista се на различни партиции, т.е. на различни хард дискови.
XP го имав на почетокот, се расипа, инсталирав Vista колку да ги спасам податоците на C:\, и сега треба да го форматирам C:\, ама сакам и да го задржам и Vista (ми се виде убав :)). Знам едно решение: го инсталирам XP, па после Vista, така ке работи, ке имам dualboot, но дали може да помине без преинсталирање на Vista?

Член од
25 август 2006
Мислења
336
Поени од реакции
6
Nikoj ne koristi Nod za da mi pomogne okolu ova...???
Imam antivirus Nod32 3.0.621.0 i vo posledno vreme mnogu cesto go preinstaliram zatoa sto po nekoe vreme nesaka da se update-uva i dava info. Could not connect to server.Prvo imav instalirano nekoj patch ,pa sega fix...nekoe resenie za ova?

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
959
Лимонида јас имам една верзија на Нод 32 сосе фикс, пач и крак така да ако сакаш ќе ти објаснам по ПП што и како :) Ја користев едно време и добро работеше само што многу ми го забавуваше стартот на компјутерот :)

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Nikoj ne koristi Nod za da mi pomogne okolu ova...???
Финтата е што лошо е кракнат, јас користев до пред некое време сега веќе не, чекам да искочи убав фикс па ќе го инсталирам.
Не се мачи со преинсталирање ништо нема да постигнеш освен тоа што ќе потрошиш време.

Совет: земи си друг антивирус во меѓу време.

Член од
25 август 2006
Мислења
336
Поени од реакции
6
Финтата е што лошо е кракнат, јас користев до пред некое време сега веќе не, чекам да искочи убав фикс па ќе го инсталирам.
Не се мачи со преинсталирање ништо нема да постигнеш освен тоа што ќе потрошиш време.

Совет: земи си друг антивирус во меѓу време.
Epa togas ke te zamolam ako ne zaboravis da mi kazes i mene preku pp koga ke iskoci nov fix sto ke funkcionira kako sto treba.

Fala mnogu! ;)

Член од
25 август 2006
Мислења
336
Поени од реакции
6
А која верзија ти е антивирусот, јас имам еден фикс шо е ок.
Напишав погоре дека верзијата е 3.0.621.0 која ја користев со fix, а пред оваа имав некоја 6.0.5.....(нешто така беше ако не се лажам) за која имав пач , но исто така по извесно време не сакаше да се update-ира.

Pasha

Сомнително Лице
Член од
17 април 2005
Мислења
157
Поени од реакции
2
mr_wicked jas obicno to go pram so Windows XP cd hehe.. ama go najdov careto , go iskluciv kaspersky i nemam nikakov problem , znaci toj nesho mi blokira , izgleda toj procesot , services.exe... ako znaj nekoj to kako da go fixnam da ne mi go blokira toj proces da se konektira na net..

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.862
Поени од реакции
5.734
mr_wicked jas obicno to go pram so Windows XP cd hehe.. ama go najdov careto , go iskluciv kaspersky i nemam nikakov problem , znaci toj nesho mi blokira , izgleda toj procesot , services.exe... ako znaj nekoj to kako da go fixnam da ne mi go blokira toj proces da se konektira na net..
ти излегува нешто како Generic Host и ти паѓа интернетот и не можеш да се конектираш ако не рестартираш тоа ли е???

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Вака сега, имам проблем во врска со темите...
На почеток се` ми беше ок, кога ќе убацев тема се нормално ми се подесуваше ( позадина, икони, старт мени... ) и нешто ми се зезна и сега кога си местам тема ми се појавува само позадината ( бекграундот ) и самото ми се мести на Windows Classic style ( најпростото што може ), и кога сакам да наместам во Appearance комплетниот изглед да ми се смени ( т.е, темата целосно да ја активирам ) има само Windows Classic style и Windows XP style.
Чаре...?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom