Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Идеш у: Tools => Options => Saving (си местиш кај да ти се симнува музика и.т.н)
Идеш у : Tools => Options => Uploads => Basic ( и таму местиш: Upload Bandwidth (Upload speed - на најмала брзина), потоа идеш у : Slots ( и таму местиш ( Upload Per Person на 0 (компир), и Max Upload Slots на 0 (компир). Ај пробај па кажи како е, али не е фер ти да земаш а други од тебе да не земаат. :pos2:
:nesum:
ќе пробам, фала, ама прочита ли погоре колку мене ми летна од тој аплуод -симнав 750 мб со намелане брзина поради аплудот кој ме чиниеше околу 1,5 гига, па види дали е фер :smir:
п.с Пробав.... закон е 4мб песна за 20 секунди.... фала

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
A da ne moze nekoj da mi pomogne za ova..simnav prevod na film sprski i koa go pustam preku bsplayer koga go imam vo kompjuter se ubavo bukvite mi gi dava i C(ч) i DZ(џ)..ama koga ke go konvertiram filmot preku bilo koj progarm za konvertiranje so se prevod e togas mi se pojavuvaat celo vreme ovie bukvi и i ж namesto c..

i uste edno prasanje..koa mi se simna filmot preku bitcomet nesakajki vo programot napraiv delete task and downloaded files i mi se izbrisa i filmot :))da ne znae nekoj dali moze i kako da se vrati nazad zasto mi otidoa 800 mb vo download:)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
carter напиша:
i uste edno prasanje..koa mi se simna filmot preku bitcomet nesakajki vo programot napraiv delete task and downloaded files i mi se izbrisa i filmot :))da ne znae nekoj dali moze i kako da se vrati nazad zasto mi otidoa 800 mb vo download:)
Чим не си го ископирал-префрлил на друго место....повторно ќе треба да го симнеш

Pasha

Сомнително Лице
Член од
17 април 2005
Мислења
157
Поени од реакции
2
decki mi treba pomos so ova gojdovo od kompjuter.
go pustam kompjuterot , i si se logiram na msn , otvaram strani , bearshare , se si raboti , po nekolku minuti , ne mozam da otvaram nikakvi strani , a bearshare si stoj konektiram mozam da spustam , msn si stoj konektiran , a stani ne mozam da otvaram , ni so mozila ni so ie , i moram da mu manam disable na mrezata i posle enable za da mozam pak da otvaram strani , i posle pak istoto kje mi se napraj ... a msn kje stoj konektiran , i ako mu manam sign ou i posle sign in nejkit.. :D kje moze li nekoj da mi pomogni ?

P

Princ

Гостин
Антивирус имаш со последни апдејти? Ако немаш, набави. Не знам зошто, ама мене ми мириса на вирус :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
A da ne moze nekoj da mi pomogne za ova..simnav prevod na film sprski i koa go pustam preku bsplayer koga go imam vo kompjuter se ubavo bukvite mi gi dava i C(ч) i DZ(џ)..ama koga ke go konvertiram filmot preku bilo koj progarm za konvertiranje so se prevod e togas mi se pojavuvaat celo vreme ovie bukvi и i ж namesto c..

Пробај ако имаш TuneUp Utillites со алатката UnDelete ќе ги вратиш фајловите само незнам дали и колку ќе ти делува на одпосле инсталирана али не те кошта да пробаш. Јас Виста (4.36ГБ) Фотошоп (~300МБ) и Акробат (~1ГБ) ги избришав како тебе така по грешка и си ги вратив фајловите без проблем.

Член од
25 август 2006
Мислења
336
Поени од реакции
6
Imam antivirus Nod32 3.0.621.0 i vo posledno vreme mnogu cesto go preinstaliram zatoa sto po nekoe vreme nesaka da se update-uva i dava info. Could not connect to server.Prvo imav instalirano nekoj patch ,pa sega fix...nekoe resenie za ova?

Pasha

Сомнително Лице
Член од
17 април 2005
Мислења
157
Поени од реакции
2
Princ, imam anti virus , kaspersky so nov update , i pak go skenirav najde nekoi virusi gi izbrishav , i pak isto mi praj ... care nekoe drugo :D

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
На компјутеров имав XP, спуштив Vista, ја инсталирав, но ИксПе-то испушти душа и сега треба да го “воскреснам“ т.е. форматирам (мислам на партицијата на која што е тој), зашто со Repair не успеав.
Дали ке треба да преинсталирам и Vista, за да имам повторно DualBoot, или може тоа некако да се среди?

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
На компјутеров имав XP, спуштив Vista, ја инсталирав, но ИксПе-то испушти душа и сега треба да го “воскреснам“ т.е. форматирам (мислам на партицијата на која што е тој), зашто со Repair не успеав.
Дали ке треба да преинсталирам и Vista, за да имам повторно DualBoot, или може тоа некако да се среди?
Ај малце поише детали....Прво дали ИксПе-то и Виста-та се на иста партиција...Ако се ке ти отидат и двата OS-а...Второ ја несваќам дали уопште имаш ти сеуште Виста...пиши...и шо сакаш да постигнеш не те сваќам...

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Антивирус имаш со последни апдејти? Ако немаш, набави. Не знам зошто, ама мене ми мириса на вирус :)
И јас мислам дека не е вирус...еден другар имаше сличен проблем ама на крај после долга борба со компјутерот се реши на формат....

Pasha

Сомнително Лице
Член од
17 април 2005
Мислења
157
Поени од реакции
2
Jas mislish ne go naprajv to nesto , ama mislam deka mozi da e ova , ko kje go pustam kompjuterot mi izlegva edno od kasperskiot deka , services.exe cannot establish connection with nekoja adresa... dali mozi ova da e ? mora neso ovaj kaspersky da mi praj , ili da go smenam kaspersky so nekoj drug kazete koj e poaren..

Ајверсон

Confessions*
Член од
4 август 2007
Мислења
3.116
Поени од реакции
5
Како можеше да напрааам.. еве правам нов фолдер, и да нема име? празно да е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom