Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Идеш у: Tools => Options => Saving (си местиш кај да ти се симнува музика и.т.н)
Идеш у : Tools => Options => Uploads => Basic ( и таму местиш: Upload Bandwidth (Upload speed - на најмала брзина), потоа идеш у : Slots ( и таму местиш ( Upload Per Person на 0 (компир), и Max Upload Slots на 0 (компир). Ај пробај па кажи како е, али не е фер ти да земаш а други од тебе да не земаат. :pos2:
:nesum:

ќе пробам, фала, ама прочита ли погоре колку мене ми летна од тој аплуод -симнав 750 мб со намелане брзина поради аплудот кој ме чиниеше околу 1,5 гига, па види дали е фер :smir:
п.с Пробав.... закон е 4мб песна за 20 секунди.... фала

A da ne moze nekoj da mi pomogne za ova..simnav prevod na film sprski i koa go pustam preku bsplayer koga go imam vo kompjuter se ubavo bukvite mi gi dava i C(ч) i DZ(џ)..ama koga ke go konvertiram filmot preku bilo koj progarm za konvertiranje so se prevod e togas mi se pojavuvaat celo vreme ovie bukvi и i ж namesto c..

i uste edno prasanje..koa mi se simna filmot preku bitcomet nesakajki vo programot napraiv delete task and downloaded files i mi se izbrisa i filmot :))da ne znae nekoj dali moze i kako da se vrati nazad zasto mi otidoa 800 mb vo download:)

carter напиша:
i uste edno prasanje..koa mi se simna filmot preku bitcomet nesakajki vo programot napraiv delete task and downloaded files i mi se izbrisa i filmot :))da ne znae nekoj dali moze i kako da se vrati nazad zasto mi otidoa 800 mb vo download:)
Чим не си го ископирал-префрлил на друго место....повторно ќе треба да го симнеш

decki mi treba pomos so ova gojdovo od kompjuter.
go pustam kompjuterot , i si se logiram na msn , otvaram strani , bearshare , se si raboti , po nekolku minuti , ne mozam da otvaram nikakvi strani , a bearshare si stoj konektiram mozam da spustam , msn si stoj konektiran , a stani ne mozam da otvaram , ni so mozila ni so ie , i moram da mu manam disable na mrezata i posle enable za da mozam pak da otvaram strani , i posle pak istoto kje mi se napraj ... a msn kje stoj konektiran , i ako mu manam sign ou i posle sign in nejkit.. :D kje moze li nekoj da mi pomogni ?

Антивирус имаш со последни апдејти? Ако немаш, набави. Не знам зошто, ама мене ми мириса на вирус :)

A da ne moze nekoj da mi pomogne za ova..simnav prevod na film sprski i koa go pustam preku bsplayer koga go imam vo kompjuter se ubavo bukvite mi gi dava i C(ч) i DZ(џ)..ama koga ke go konvertiram filmot preku bilo koj progarm za konvertiranje so se prevod e togas mi se pojavuvaat celo vreme ovie bukvi и i ж namesto c..

Пробај ако имаш TuneUp Utillites со алатката UnDelete ќе ги вратиш фајловите само незнам дали и колку ќе ти делува на одпосле инсталирана али не те кошта да пробаш. Јас Виста (4.36ГБ) Фотошоп (~300МБ) и Акробат (~1ГБ) ги избришав како тебе така по грешка и си ги вратив фајловите без проблем.

Imam antivirus Nod32 3.0.621.0 i vo posledno vreme mnogu cesto go preinstaliram zatoa sto po nekoe vreme nesaka da se update-uva i dava info. Could not connect to server.Prvo imav instalirano nekoj patch ,pa sega fix...nekoe resenie za ova?

Princ, imam anti virus , kaspersky so nov update , i pak go skenirav najde nekoi virusi gi izbrishav , i pak isto mi praj ... care nekoe drugo :D

На компјутеров имав XP, спуштив Vista, ја инсталирав, но ИксПе-то испушти душа и сега треба да го “воскреснам“ т.е. форматирам (мислам на партицијата на која што е тој), зашто со Repair не успеав.
Дали ке треба да преинсталирам и Vista, за да имам повторно DualBoot, или може тоа некако да се среди?

На компјутеров имав XP, спуштив Vista, ја инсталирав, но ИксПе-то испушти душа и сега треба да го “воскреснам“ т.е. форматирам (мислам на партицијата на која што е тој), зашто со Repair не успеав.
Дали ке треба да преинсталирам и Vista, за да имам повторно DualBoot, или може тоа некако да се среди?
Ај малце поише детали....Прво дали ИксПе-то и Виста-та се на иста партиција...Ако се ке ти отидат и двата OS-а...Второ ја несваќам дали уопште имаш ти сеуште Виста...пиши...и шо сакаш да постигнеш не те сваќам...

Антивирус имаш со последни апдејти? Ако немаш, набави. Не знам зошто, ама мене ми мириса на вирус :)
И јас мислам дека не е вирус...еден другар имаше сличен проблем ама на крај после долга борба со компјутерот се реши на формат....

Jas mislish ne go naprajv to nesto , ama mislam deka mozi da e ova , ko kje go pustam kompjuterot mi izlegva edno od kasperskiot deka , services.exe cannot establish connection with nekoja adresa... dali mozi ova da e ? mora neso ovaj kaspersky da mi praj , ili da go smenam kaspersky so nekoj drug kazete koj e poaren..

Како можеше да напрааам.. еве правам нов фолдер, и да нема име? празно да е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom