Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Ако добро те разбрав, стиснато ти е копчето Insert од тастатурата и кога пишуваш буква во средина на збор, наместо само да ја допише, буквата се пишува и автоматски ја брише таа после неа.
Ok ova go resiv, a kako dodek pisuvam da ne mi pisuva golemo "I" celo vreme tuka malo "i", a jas normalno koga ke sakam golemo ke si stisnam shift i i.

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Ќе ги исклучиш сите штиклирани опции во Spelling & Grammar check, Tools -> Options менито, мислам дека таму беше.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
Како можам во Adobe Sony Вегас, кога едитирам некој клип, да го убрзам? Пример, во Windows Movie Maker има опција да се убрза и да се забави 2x а ваму не можам да ја најдам таа опција!

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
даунлодирав филм. и сега филмот е поделен на 3 дела, може ли некако да ги поврзам сите заедно ?!?!???
Да, мислам дека може во Sony Vegas, ќе ги доближиш сите еден до друг и после тоа ќе го зачуваш како едно само процесот ќе ти бид дооооооооооооооооооооооооооооооооолг.

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Vo AutoCorrect ke gi iskljucis site stiklirani, mislam deka bese vo menito Tools/AutoCoreect
Fala za pomosta. E sega imam uste eden problem no ne e povrzan so word, tuku so moite sliki. Od dvd cd si gi presnimuvam slikite na kompjuter no ne mozam da gi gledam, mi vika no preview available, a na dvd cd se gledaat koi se slikite (ako gi stavam da se gledaat na thumbal) no i od tamu ako gi otvoram ne mozam da gi vidam istoto go kazuva.

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Во кој формат се сликите?

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Mislis na golemina, pa ima i mali i golemi. Nekoi se otvaraat a nekoi ne. Koga ke otvoram properties na slikata so ne se gleda kaj sumary nema nisto.

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Не не , не мислев на големината. Оди на некоја од сликите што не ти се отвараат на пропертис и кажи ми што ти пишува во Type of file

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
oh lele fala ti care... samo kako mislish palish explorerot , ne treba da se update-ira so ona Automatic Updates ? ili kako ? .. i ushe neshto , mozi i to kje se popraj ako manam update. kje si rabotam na primer edno sat vreme i edno vreme kje zakoci , mozam da gi rabotam programite sho bile otvoreni do togash ama posle ne mozam da otvoram drugi , kje vlezam vo Task Manager i kje go isklucam explorerot kje go pushtam pak i si raboti normalno. Mozi i toa da e od istava dupka ?
Да де може и преку аутоматик апдејтс. Јас влагам во експлорерот и кликам на tools --> Windows update, и од таму ми го прави истото.

А за другиов проблем ми личи на вирус, али пробај со ова апдејтот можда ке ти се опраи.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Mislis na golemina, pa ima i mali i golemi. Nekoi se otvaraat a nekoi ne. Koga ke otvoram properties na slikata so ne se gleda kaj sumary nema nisto.
Misli rezolucija ili aj poednostavno da bide misli Size vo Kilobajti (ova se gleda pod General ne pod Summary)
Zemi edna slika od tie sto ne ti se otvaraat iskopiraj ja na Hard Disk da vidis dali ke ja iskopira voopsto, klik na Properties i pastiraj tuka "Type of File:" i "Size:"
Mene mi lici kako toj sto ti go snimil DVDvo ti snimil thumbnails od del od slikive ili shortkatovi od niv :)
Drugo sto mi teknuva vo momentov e da e snimeno DVDto vo Multisession Mod t.e. da e nedopolnuvano so fajlovi povekje pati....nekoi postari DVD pleeri nemozat da procitaat vakvo CD.

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Misli rezolucija ili aj poednostavno da bide misli Size vo Kilobajti (ova se gleda pod General ne pod Summary)
Zemi edna slika od tie sto ne ti se otvaraat iskopiraj ja na Hard Disk da vidis dali ke ja iskopira voopsto, klik na Properties i pastiraj tuka "Type of File:" i "Size:"
Mene mi lici kako toj sto ti go snimil DVDvo ti snimil thumbnails od del od slikive ili shortkatovi od niv :)
Drugo sto mi teknuva vo momentov e da e snimeno DVDto vo Multisession Mod t.e. da e nedopolnuvano so fajlovi povekje pati....nekoi postari DVD pleeri nemozat da procitaat vakvo CD.
Slikata mi e jpeg image, size na slikite mi e razlicen na nekoi e samo 25 kb na nekoi e 931kb.

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Епа чудна работа тогаш , би требало без проблем да ти се отвараат.Ај пробај со друг програм да ја отвориш.Оди врз сликата со десен клик и на open with, пробај со тие програми што ке ти се појават во open with

^рЕтАрДиРаН

error: Invalid Title
Член од
14 август 2007
Мислења
292
Поени од реакции
0
Ако имаш office пробај со Мicrosoft picture viewer или па ако имаш неро пробај со Nero PhotoSnap viewer. Ако и така не бива...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom