Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не можам пасвордот да го најдам од еден албум шо го спуштиииив. Во .rar документ е :mhmh:

Не можам пасвордот да го најдам од еден албум шо го спуштиииив. Во .rar документ е :mhmh:

Не можеш да го погодиш. Или најди го сајтот од кај го симна па гледај таму за лозинка на архивата, или заборави на се :(

Јас сакам да прашам нешто за режење CD-а преку NERO. Имам малку постар музички систем, и во последно време цедеата што ги режам, не ги пушта. Еднаш несакајќи снимив едно ЦД на максимум брзина (мислам дека беше 52x) и воопшто не сакаше да ми го пушти, а потоа се обидов на најниската (која беше 8х) но не сака веќе ни на таа. Системот пушта строго оригинални дискови и чат-пат по некое пиратско, но јас мислам дека е до брзината на која се снимаат дисковите. Пример, на сите дискови најниска им е 8х ама изгледа сепак е висока за системот, има ли дискови на кои се снима музиката со 1х брзина? И што е тоа READ SPEED? Тоа е брзината со која се чита дискот, така? Неа ја ставам на 1х но и тоа не помага. Или дискот не се чита воопшто или предолго и на крај ќе рече NO DISC INSERTED. Ако се има одговор, фала однапред.

Mi se pojavuva windows system error i mi vika "there is an ip adress conflict with another system on the network". I sega so treba ajas da napravam za da go resam ovoj problem.

Mi se pojavuva windows system error i mi vika "there is an ip adress conflict with another system on the network". I sega so treba ajas da napravam za da go resam ovoj problem.

Porakata znaci deka 2 kompjutera na mrezata imaat ista IPadresa i se javuva koalizija. Kompjuterot ti e po se izgleda umrezen so uste nekoj drug kompjuter i so nego imas ista IP. E sea zavisi kako ste vrzani vo mreza, sto internet koristis, ima li ruter, switch i slicno.

Прочепкај по интернетов за нешто како Rar unlocker мислам дека така се викаше програмчето, го имав на ftpто ама сега веќе го немам

Зошто по инсталирањето на мајкрософт .нет 1.1 про стартување на видоусот не се подига автоматски, туку морам да го кликнам јузерот за да влезам. Може ли тоа да се среди?

Porakata znaci deka 2 kompjutera na mrezata imaat ista IPadresa i se javuva koalizija. Kompjuterot ti e po se izgleda umrezen so uste nekoj drug kompjuter i so nego imas ista IP. E sea zavisi kako ste vrzani vo mreza, sto internet koristis, ima li ruter, switch i slicno.
Toa loso e ili dobro e. Mislam prestavuva nekoj seriozen problem ili ne.

Pa ne bi trebalo da e taka, edniot komp. ke nema internet koga ke se ukljucite i dvajcata na internet. A bi mozelo da e problem dokolku ti e wireless internetov, so bi se reklo u toj slucaj nekoj surfa preku tebe i ja dobiva istata ip adresa.

Абе имам еден фолдер у "My Documents". Фолдерот ми се вика "Football Gallery". Тука си чувам сликици од утакмици, голчиња и све и свашта поврзано со фудбал! И кога и да го отворам фолдерот ми јавува некој ерор "Windows Explorer has encountered an error" и ме враќа на десктоп! Не можам да пристапам до фајловите мамицата!

Знае некој што е работата?

Абе имам еден фолдер у "My Documents". Фолдерот ми се вика "Football Gallery". Тука си чувам сликици од утакмици, голчиња и све и свашта поврзано со фудбал! И кога и да го отворам фолдерот ми јавува некој ерор "Windows Explorer has encountered an error" и ме враќа на десктоп! Не можам да пристапам до фајловите мамицата!

Svasta moze da bide ali probaj so Scandisk na C: drajvot kaj sto ti e folderov.
Znaci ides desen klik na C:, Properties, Tools, Check Now

Тој проблем може многу да значи и има многу начини за средување, меѓу кои спаѓа и форматирање на партицијата со оперативниот систем и повторно инсталирање на истиот. Ама засега да разгледаме некои други.

Оди Control Panel, двоен клик на Internet Options, оди на Advanced табот.
Тука, најди го "Enable third party browser extension" и дештиклирај го (под претпоставка дека е штиклирано). Кликни ОК, рестартирај, провери, кажи резултат.

Ако не помогне ова, бидејќи рече дека во фолдерот чуваш слики, претпоставувам прегледот на фолдерот ти е thumbnails.
Десен клик на фолдерот па Properties. Оди на последниот таб (Customize) и кај What kind of folder do you want, одбери Documents и кликни на OK.

Тој проблем може многу да значи и има многу начини за средување, меѓу кои спаѓа и форматирање на партицијата со оперативниот систем и повторно инсталирање на истиот. Ама засега да разгледаме некои други.

Оди Control Panel, двоен клик на Internet Options, оди на Advanced табот.
Тука, најди го "Enable third party browser extension" и дештиклирај го (под претпоставка дека е штиклирано). Кликни ОК, рестартирај, провери, кажи резултат.

Ако не помогне ова, бидејќи рече дека во фолдерот чуваш слики, претпоставувам прегледот на фолдерот ти е thumbnails.
Десен клик на фолдерот па Properties. Оди на последниот таб (Customize) и кај What kind of folder do you want, одбери Documents и кликни на OK.

Го направив првото и пак исто! Пак истиот ерор! :uvo:

А ова второво го направив од претходно и пак не ми заврши работа.

Има ли уште нешто да пробам да го решам проблемов?

Помош!!!!

Леле едвај дојдов до овде.Имам голем проблем.
Не ми работе глувчето.Знам првиот совет би бил да си купам ново но ете пробав не било до тоа.Не прима ниедно мое глувче.Ве молам помогнете незнаев каде да пишам и да не биде џабе маката :D ве молам за помош!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom