Дали би прифатиле промена на општественото и политичкото уредување во Македонија?

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Prashanjeto e moze malce utopisticko no ako malce se zadlabocite vo nego ja odrazuva politickata realnost denes vo Makedonija pa pred sto i da napravite po nego razmislete

Daklem ... pretpostavete doaga BIL GEJTS i vika slusajte vaka ke praime ja sakam da sum FARAON u Makedonija , ke ja vikame GEJTSOVINA od sega a mene ke me obozavate i ke mi gradite piramidi... za vozvrat ke investiram site moi miljardi biljardi dolari u Makedonija, ke nema siromasni , site ke bidat vraboteni, ke ima besplatno zdravstvo , efikasno sudstvo, prosperitet , eftini ceni , socijalni pomoshi ke frchat, plata ke bide najmalce 1500 evra po zitel zanci zemja dembelija ... ama imam uslovi :

1.nikoj da ne zucne protiv mene kako politicki protivnik ako zucne likvidacija na plostad nzaci ukinuvam bilo kakov partiski sistem site me obozavate mene

2. istorijata da ne se spomenuva taa pocnuva od koga jas stanuvam Faraon pred toa nemalo nisto , koj zucne i za toa likvidacija

3. site ke pravite kako ke kazam ama jas nemam pravo da Ve ugnetuvam od druga strana i ke se pridrzuvam kon konvenciite za osnovnite covekovi prava so isklucok na tocka 1 i 2

Sea dali bi prifatile i ako da zasto da i ako ne zasto ne ???

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Abe ne mi rasipuvajte tema dajte odgovor ako ne razbirate prasanejto ili loso sum go postavil da dadam dopolnenie ???

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Зошто бе странец секогаш, какви сме непатриоти, може наместо Бил да биде Штерјо. Нема странци да ни кажуваат што да правиме , па ние се си знаеме :icon_lol: .

А едино не сваќам што ќе добие Гејтс ако ги потроши сите пари за 10 години. Пошто 2,000,000 * 1000 $ = 2 милијарди $ * 10 години = 20 и толку , после и он стечаец , на автопазар ќе продава Виста.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Imase eden film..............doagaat od Galaktickata federacija i imaat eden interesen predlog:
site crnci...zosto im trebaat za nesto ( ne sapun , ama nesto gi praat...)......od planetava...................... za kompenzacija ja cistat Zemjata kompletno od od site zagaduvanja sekade , ja praat IZGUBENIOT RAJ i plus vo paket nekoi sistemi za neogranicena cista energija i nesnam sto uste.......
Sto mislis SWEDEN sto se sluci :):):)!!!! ???????

Напишано од jon :
Зошто бе странец секогаш, какви сме непатриоти, може наместо Бил да биде Штерјо. Нема странци да ни кажуваат што да правиме , па ние се си знаеме .

А едино не сваќам што ќе добие Гејтс ако ги потроши сите пари за 10 години. Пошто 2,000,000 * 1000 $ = 2 милијарди $ * 10 години = 20 и толку , после и он стечаец , на автопазар ќе продава Виста.
Tocno e deka Makedonija nema kapacitet da apsorbira 1 milijarda evra godisno investicii....toa bese glavniot zaeb na Tupurko ,koj malku koj go zabeleza ( osven ako ne odi od vrata do vrata i da deli pari ...)...... utre da se pojavat takvi pari...ni trebaat 5 godini da se "adaptirame".....

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
ama imam uslovi :

1.nikoj da ne zucne protiv mene kako politicki protivnik ako zucne likvidacija na plostad nzaci ukinuvam bilo kakov partiski sistem site me obozavate mene

2. istorijata da ne se spomenuva taa pocnuva od koga jas stanuvam Faraon pred toa nemalo nisto , koj zucne i za toa likvidacija

3. site ke pravite kako ke kazam ama jas nemam pravo da Ve ugnetuvam od druga strana i ke se pridrzuvam kon konvenciite za osnovnite covekovi prava so isklucok na tocka 1 i 2

Sea dali bi prifatile i ako da zasto da i ako ne zasto ne ???
Џабе ти се условите бидејќи менталитетот не е на тоа ниво и следствено нема да се почитуваат, да е менталитетот на тоа ниво, не треба ни бил гејтс за да опстане и функционира социјализам или нешто слично на него.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Интересна работа, сеуште никој не напишал на топиков нешто во стил на:
Не постојат пари на светов што мене ќе ме натераат да се откажам од љубовта кон Македонија и од македонската историја... Ако треба и корења ќе јадам, ама нема да го газам она што за кое што се бореле Александар, Цар Самоил, Гоце, Ченто и Грујо!:)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Стелец не станува збор тука за газење на делата на македонските историски личности, тука станува збор за општествено уредување.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Abe nikoj ne mi odgovori prosto e

prifakate ili ne ?

i zasto ?

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Promena na opshtestveno ureduvanje bi prifatil, posebno ako e parlamentarna monarhija.

Predlogot na Sweden bi go odbil!

Takvo neshto mozheme bo bilo koe vreme da napravime. Samo treba na nekoj sheik da mu se ponudi.

Odbivam da veruvam deka tolku mnogu sme nesposobni...

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Стелец не станува збор тука за газење на делата на македонските историски личности, тука станува збор за општествено уредување.
Читај му ја втората точка на Скандинавецот!:)

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Promena na opshtestveno ureduvanje bi prifatil, posebno ako e parlamentarna monarhija.

Predlogot na Sweden bi go odbil!

Takvo neshto mozheme bo bilo koe vreme da napravime. Samo treba na nekoj sheik da mu se ponudi.

Odbivam da veruvam deka tolku mnogu sme nesposobni...

Zasto bi go odbil ??? :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom