Ако Бог постои, зошто допушта зло и страдање?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Прво и основно, не лупетај. Библијата ти е книга од група автори, прочитај ја под итно.
Второ и секундарно, четирите евангелија се напишани од луѓе кои живееле во време на Исус Христос. Ете ти го одговорот.
Kako sto kaza Fantom istoriski e dokazano deka hristijanite bile svirepo maceni progonuvni i ubivani samo poradi toa sto gi sledele ucanjata na Isus.
Apostolite bile svedoci na smrtta na Isus i negovoto voskresnuvanje.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ич гајле не ми е од кого е напишана .. а дефинитивно нема да ја прочитам никад!
Испери ја устата со сапун и десет Оче Наш.
Иначе постот погоре ти е одговорен, само шо не читаш за да разбереш, туку само да прочиташ.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Fallen Angel aj ke ja zememe tvojata teorija deka Biblijata e delo na mudri luge od minatoto ako e taka zosto evreite se najmoken narod na planetava
165 evrei se nobelovci, Rotschild familijata kontrolira 70 posto od svetskiot pazar na sto se dolzi toa?
Ват д Фак ? .. темава е за господ .. не за евреите .. на кој уопште му е гајле за евреите !

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
ne prasanje za Bog ili gjavolot. tuku vo izborite koi lugeto gi pravat . vojnite gi vodat lugeto lugeto se unistuvaat megu sebe samo koristejki go Bog ili gjavolot kako nekoj izogvor

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ват д Фак ? .. темава е за господ .. не за евреите .. на кој уопште му е гајле за евреите !
Ti pocna da ja plukash Biblijata odnosno da odis vo oftopic jas na toa ti replicirav so logicen odgovor, koga vide deka si vo pat pozicija pocna da vikas:

Temava e za enormnoto pokacuvanje na cenite na prehranbenite proizvodi na koj uopste mu e galje za globalnoto zatopluvanje!

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Плукање по библијата и не е оф топик на темава .. а насловот е едно убаво прашање .. зашто на тоа не дадеш логичен одговор ?

ако мислиш пак да ги спомињаш евреите или можда сега ке бидат седумте џуџиња , незнам.. онда ајде боље ке влеземе во компијутери и технологија и ке праиме муабет за животни !

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Плукање по библијата и не е оф топик на темава .. а насловот е едно убаво прашање .. зашто на тоа не дадеш логичен одговор ?
Врати се во прво одделение и научи се да читаш, или пак еве со поголеми букви пак ќе ти одговорам:

Бог ги прогонал Ева и Адам од рајот, и го осудил човештвото на вечно страдање поради прекршувањето на единственото правило што им било поставено.

:back:

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Тоа е фората .. што ни Бог ни Адам ни Ева не постојат, никад и не постоеле ... темава е АКО бог постои .. никој не дава логичен одговор на насловот !

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Тоа е фората .. што ни Бог ни Адам ни Ева не постојат, никад и не постоеле ... темава е АКО бог постои .. никој не дава логичен одговор на насловот !
Ако постои Бог, постојат Адам и Ева, постои Исус, и Библијата е веродостоен документ. И тогаш логичен одговор е постот напишан во 21:06. Ако не сфати и од ова ништо, шо да ти речам не знам појќе...

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Па секој ден умираат деца, а не го заслужуваат тоа .. зашо бог не ги спаси ?
Па тоа е фората.Зашто малце не навлезете и да почнете да размислувате...еве да речеме да ги спаси и така фино лепо он сите ги спасува.И што со тоа?Финтата е да те провери после сето зло во светов,колку ти веруваш во него.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Ич гајле не ми е од кого е напишана .. а дефинитивно нема да ја прочитам никад! ...Шо не ми дадеш одговор на мојот пост погоре !

Као сакаш ти да веруваш во Господ кога никад не си ни пробал нешто да прочиташ.Не си се обидел.А ако не се обидеш нема да дознаеш.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Па тоа е фората.Зашто малце не навлезете и да почнете да размислувате...еве да речеме да ги спаси и така фино лепо он сите ги спасува.И што со тоа?Финтата е да те провери после сето зло во светов,колку ти веруваш во него.
Значи господ си игра курташак со лугето ... баш фино !

Као сакаш ти да веруваш во Господ кога никад не си ни пробал нешто да прочиташ.Не си се обидел.А ако не се обидеш нема да дознаеш.
Зоки Поки е многу поинтересна книга од библијата !

Kajgana Shop

На врв Bottom